![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Dopiero pozniej wybadałem, że niepotrzebnie tak się "męczyłem", bo jak zapala się i świeci cały czas rezerwa w 323 BA 1.5l to jest jeszcze ok. 10litrów benzyny w baku

www.mazdaspeed.pl
brii napisał(a):Jedna z najważniejszych zasad – nie wytracać zdobytej prędkości – przyśpieszanie kosztuje.
krzych napisał(a):Nie przyspieszanie kosztuje jeszcze bardziej – stres niszczy zdrowie
A ja tam wole nie byc pierwszy – pierwszy zgarnia bilety
magicadm napisał(a):A kto poważny wyciąga wnioski ze wskazań chwilowego spalania? Jak to przeliczasz? Całkujesz, różniczkujesz w pamięci? ysz
Czy konkretny styl jazdy jest EKO pokazuję spalanie średnie lub nalewak na CPNie usmiech
magicadm napisał(a):slav napisał(a):spalanie 3,3 L na 100km , "3,3 tys. zl" wydane na "zaplanowane" ewentualne naprawy po eco jezdzie, oszczednosc 1,7 L na 100km bezcenna
Przekonałeś mnie. Faktycznie lepiej pałować i deptać na maxa, żeby spalał 5l/100km
To uczyni silnik wiecznym
zakładając, że silnik padnie po 200 tys km:
1,7 litra x 4zł/100km x 200 tys km planowanego przebiegu daje=13.600 zł oszczędności
PS
Po ile motorek do Twojego autka stoi na Allegro?
Panewki za ile?
nemi napisał(a):w pracy 88 bułek (4 bułki * 22 dni robocze). Do emerytury pozostało mi 40 lat i 2 miesiące. Ile mogę zaoszczędzić, jeśli zamiast bułek będę brał chleb?
tekknoraver napisał(a):400 km i za 100 zł
nemi napisał(a):ale jak wszystko tak przeliczasz, to Ci naprawdę współczuję
nemi napisał(a):Tylko nie kosztem wszystkiego, jak na przykład przyjemność z jazdy...
nemi napisał(a):w przeciętnym miesiącu roboczym zjadam w pracy 88 bułek
brii napisał(a):zazdroszczę Ci tego dCi
tekknoraver napisał(a):i tak np dzisiaj zrobiłem 2x wrocław czyli 400 km i za 100 zł to objechałem i wcale nie blokowałem przy tym drogi
brii napisał(a):Moje dCi nie może zejść poniżej 5,7l/100km ostatnio na trasie
krzych napisał(a):tekknoraver napisał(a):400 km i za 100 zł
5L/100km? A pisales ze 7LCzyli jednak zawalidroga
Sokool napisał(a):Phi. Tyle km za tyle kasy to ja robię z czterema osobami na pokładzie, klimą i prędkościami zdziebka nieprzepisowymi język
slav napisał(a):krzych napisał(a):5L/100km? A pisales ze 7L Czyli jednak zawalidroga
ale Ty zlosliwiec jestes
Sokool napisał(a):Bo Ty masz jakąś małolitrażową popierdółkęjęzyk
Sokool napisał(a):brii napisał:
Moje dCi nie może zejść poniżej 5,7l/100km ostatnio na trasie
Bo Ty masz jakąś małolitrażową popierdółkę
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości