Odpala i gaśnie – brak paliwa ;) GD
andrewx85 czy wyjmowałeś kiedys pompę paliwa ze zbiornika 
a właśnie za niego zadam to pytanie: wiesz może jak ją zdjąć, jak poprzednio dla pewności uszczelnił ją masą uszczelniającą... albo czymś takim ;p
a wymieniał pompę ;p
już doszedłem do tego, że rezerwa też mu nie działa ;p
a wymieniał pompę ;p
już doszedłem do tego, że rezerwa też mu nie działa ;p
- Od: 4 cze 2008, 11:20
- Auto: Mazda 626 GD FE3 89'
andrewx85 napisał(a):jak mam sie pozbyc masy uszczelniajacej bez niszczenia pompy i zbiornika
jakiej masy
a jak pompa była kiedyś wyjmowana to pływak może sie podwieszać, bo jak ktoś ne wie o co biega to nie trafi pływakiem poza przegrodę i wtedy na pustym pokazuje np1/4
nie no napewno dobrze jest
ze 30 razy wyjmowałem i wkladalem starą to nową jak kupilem to pryszcz
a masa uszczelniajaca, taka co po spawach sie daje i na laczeniach elementow itp
wyglada taka szara jak plastelina a potem twarda jak skała ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
a masa uszczelniajaca, taka co po spawach sie daje i na laczeniach elementow itp
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 24 lut 2008, 09:55
- Auto: 626 GD, 2.2i 88 /LPG 12.02.1988:)
to tobie może się tak wydawać że dobrze siedzi, skoro staje ci na 1/4 lub od razu podnosi się do tego poziomu to znaczy że wadzi w zbiorniku pływak. Bez problemu założysz nie zauważając tego, ba nawet niczego nie uszkadzając pompę w niewłaściwy sposób. Musisz niestety sam dojść do tego w które dokładnie miejsce za przegroda musi on trafić, nie da się tego opisać przez net
U mnie wskaźnik jest b. dokładny i wiem że jak opada do ostatniego milimetra dolnej kreski to juz za chwile będzie szarpała z powodu kończącego sie paliwa.
U mnie wskaźnik jest b. dokładny i wiem że jak opada do ostatniego milimetra dolnej kreski to juz za chwile będzie szarpała z powodu kończącego sie paliwa.
http://www.novol.pl/strony/1/i/88.php o taka masa uszczelniajaca ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej – szaleniec
- Od: 24 lut 2008, 09:55
- Auto: 626 GD, 2.2i 88 /LPG 12.02.1988:)