Korek wlewu paliwa
Strona 1 z 1
DeadlY, porównywanie zdjęć nic nie da... Tymczasowo miałem założony korek od innego japońca, i było ok przez jakieś 150 km od momentu pełnego zatankowania. Później wywaliło błąd P0455.
Idąc tym tropem, tam musi być jakiś zawór regulujący ciśnienie w baku.
ASO nie zna odpowiedzi na moje pytanie – trzeba by było spróbować. Myślałem, że może ktoś z forum ma już takie doświadczenie
A co do spalania to kliknij na obrazek w stopce
Idąc tym tropem, tam musi być jakiś zawór regulujący ciśnienie w baku.
ASO nie zna odpowiedzi na moje pytanie – trzeba by było spróbować. Myślałem, że może ktoś z forum ma już takie doświadczenie
A co do spalania to kliknij na obrazek w stopce
- Od: 6 kwi 2005, 16:50
- Auto: 3 LF
z tego co wiem bak musi miec odpowietrznik bo z paliw paruje takze nadmiar cisnienia gdzies musi uchodzic. w lato jak sie odkreca korek to jest sapniecie schodzacego gazu ale tylko troszke nie ma efektu potrzesionej coli
ten zawor to zapewne odpowietrznik. u mnie korek to jest takie platikowe cos co wyglada jak uniwersaly badziew
szczerze to nie slyszalem zeby cisnienie w baku bylo pod kontrola komputera ale w sumie to moge sie mylic. a zdiagnozowales dokladnie co znaczy ten blad?
WINNING BLUE MICA
- Od: 8 kwi 2008, 11:35
- Auto: Mazda 3 BK LF było....
Witam wszystkich miłośników mazdy, bo to mój debiut. Kolego Tomekr miałem podobny problem, po przejechaniu ok. 200 km znowu wywalało błąd PO455, zakupiłem na alledrogo korek do mazdy 3 europa za 50 zł i okazało się, że wlew ma w wersjach USA inny kształt "ślimaka" no i korek do wyrzucenia. Siostra z USA przysłała mi taki korek za ok 95 zł, w Polsce chcieli 350.
- Od: 9 maja 2009, 13:29
- Auto: mazda 3 2,0 sedan 150 KM USA
Moja to EU 2004. Sprezynek nie widzialem
ale ma zabezpieczenie zeby nie przekrecic gwintu albo zeby za mocno nie dokrecic. Wyglada na to ze faktycznie masz jakis czujnik
daj znac czy u Cibie to tez poskutkuje jak u kolegi bo az mnie to zaintrygowalo 
WINNING BLUE MICA
- Od: 8 kwi 2008, 11:35
- Auto: Mazda 3 BK LF było....
tomekr jak coś to mam korek od 626/ probe dokładnie taki
http://www.allegro.pl/item630520134_kor ... mazda.html, oddam za piwo jak odbierzesz osobiście. Być może pasuje do 3.

Regeneracja wtryskiwaczy
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=80&t=140109
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=80&t=140109
- Od: 2 maja 2009, 12:34
zanim ostatni eletromechanik doszedł do tego , że to może być korek, 3 razy fachmani od elektryki kasowali błędy i na tym ich znajomość tematu się kończyła, jeden chciał nawet rozbierać pół auta aby dojść do zbiornika(zresztą ten najdroższy od "Boscha"). Wniosek następujący- nie wystarczy mieć komputer i sczytywać błędy-czasami warto ruszyć mózgownicą. Korek musi być do wersji USA z centralnym zamkiem.
- Od: 9 maja 2009, 13:29
- Auto: mazda 3 2,0 sedan 150 KM USA
Witam
Kto ma mozliwosc sprowadzenia takiego korka z USA? Zle wkrecilem i nie moglem juz odkrecic, no i sie polamal przy silowym odkrecaniu:) Prosze o info gdzie moge taki nabyc ewentualnie kto moze mi przyslac z USA.
Kto ma mozliwosc sprowadzenia takiego korka z USA? Zle wkrecilem i nie moglem juz odkrecic, no i sie polamal przy silowym odkrecaniu:) Prosze o info gdzie moge taki nabyc ewentualnie kto moze mi przyslac z USA.
- Od: 5 lip 2010, 20:01
- Auto: 3 BK 2009 Sedan 2.0 AT USA
Strona 1 z 1