A ja tak zupelnie z "glupa" zapytam, bo gdzies trzebaby zaczac...
Nie jestem pewien czy lubie CB, nie wiem czy mi potrzebne, ale mam ochote sie o tym przekonac. Nie chce wydawac zbyt duzo pieniedzy na nie, ale tez nie chce badziewia. Chetnie widzialbym je jako maly sprzet nie rzucajacy sie w oczy w srodku samochodu, a jednoczesnie nie chcialbym tracic zbyt wiele funkcjonalnosci (ktrej zreszta nie znam w ogole – zielony jestem). Generalnie, najgorszy typ klienta jestem obecnie

. I w zwiazku z tym mam pytania:
1. Gdzie mozna zdobyc podstawowa wiedze o CB bez mieszania mi w glowie zbednymi drobiazgami, ale rowniez bez polecania chlamu (czyli wypowiadaja sie specjalisci, ale nie jest to forum do wymiany informacji o elektronice, a bardziej uzytkowe i jest tam tez gdzies poczatek takich rozmow, a nie od razu ze srodka z gubej rury o rzeczach o ktorych nie mam pojecia)
2. Co byscie polecili takiemu zoltodziobowi na poczatek (abstrahujac od kwoty chwilowo zebym mogl sie tez zorientowac jakie finanse musialbym przygotowac zeby miec w miare dobrze, ale bez mianiackich zapedow)
Bede wdzieczny za info, wszak CB juz prawie powszechne jest a ja nadal nic o nim nie wiem