Telefony komórkowe

Nasze hobby i zainteresowania, sprawy niemotoryzacyjne.

Postprzez Beny » 5 maja 2009, 20:21

Radex84 napisał(a):6300 – pod # wlaczasz tryb cichy powinno dzialac w kazdej 6300 i nie tylko.

no właśnie u mnie nie działa :P wgrałem softa ze str nokii i nic
Obrazek
Przemek...
Klubowicz

Od: 8 wrz 2006, 16:22
Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT

Postprzez Inte » 5 maja 2009, 21:49

waldii napisał(a):zajebiaszczy program na fona znalazlem <jupi>
http://www.telix.pl/download.php?file=762

sciagacie na fona,cofacie o rok date na fonie,bo certyfikat wygasl.Ladujecie i sruuuu.Slyszycie jakas muzyczke gdzies a nie znacie tytulu,przykladacie fona i po kilku sekundach macie tytul.Dziala super,sprawdzone na symbianie s60 v3.rewela

dobry bajer waldi ;) szkoda tylko, że słabo polski hh rozpoznaje ;P
na pewno się przyda ;)
ciekawe czy można to jakoś aktualizwać.
Obrazek
Bo tu kończy się rozsądek a zaczyna się Mazda ;)
IRC
Forumowicz

Od: 12 cze 2007, 17:30
Auto: była 323BG| jest 626 GE 97 1,8

Postprzez Radek89 » 5 maja 2009, 23:02

Ja mam samsunga F480 i telefonik niemal ideał , Mega solidny, nawigacja po menu super, wszystko intuicyjne , % MPX które naprawde sobie radzi , super design i płaski. Bateria trzyma 3 – 4 dni , co przy wyświetlaczu 2,8 cala to dla mnie rewelka.

WADY :

– brak WI-FI
– Brak nawigacji
– Brak systemu ( zwykły soft )

A tak ogólnie to chyba jeden z niewielu naszpikowanych bajerami telefonów nowej generacji którym można rzucać i się nie porysuje ;)
Forumowicz

Od: 26 gru 2007, 21:36
Auto: Była efka 323F BG B6 J4 , Jest 323F BA Z5 , i FOCUS DWA ZERRRO ;]

Postprzez loockas » 6 maja 2009, 00:23

Beny napisał(a):dokładnie napewno jest szybsza i 3 dni bateria wytrzymuje.

chyba jak leży i czuwa :) Przy 10 dłuższych rozmowach dziennie na drugi dzień jest martwa :) Stylistycznie telefon udany, wyświetlacz bardzo żywy i to jest chyba przyczyna pożerania prądu w takiej ilości. Bateria w E50 trzymała mi tyle samo (E50 używana, 6300 nowa) i sam telefon pozwalał na dużo więcej.

Loczek napisał(a):Ale sie boje chyba gabarytów.

Gabaryty jak gabaryty, ale to dośc ekskluzywny telefon. Przy Twojej pracy kup sobie na niego jakiś dobry pokrowiec, bo go szybko rozwalisz. Pamiętaj też o dyndającym na sznurku rysiku :)

Pobaw się nim wcześniej zanim się zdecydujesz. Windows Mobile trzeba chciec posiadac, bo to bardzo specyficzny system jeżeli chodzi o telefony komórkowe.
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Od: 6 maja 2007, 00:55
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Kupra

Postprzez marcinkosky » 6 maja 2009, 07:48

loockas napisał(a):Gabaryty jak gabaryty, ale to dośc ekskluzywny telefon. Przy Twojej pracy kup sobie na niego jakiś dobry pokrowiec, bo go szybko rozwalisz. Pamiętaj też o dyndającym na sznurku rysiku

omnia wcale nie jest taka ogromniasta... i fakt pokrowce sie przydaja :) i jeszcze proponuje odrazu jakas folie na wyswietlacz... tylko z tego co czytalem na forum samsunga omni to nie kazda jest taka super...
mi np. chrzesnica zalatwila wyswietlacz bo grala sobie i mam teraz takie 3 ryski :| ....

loockas napisał(a):Pobaw się nim wcześniej zanim się zdecydujesz. Windows Mobile trzeba chciec posiadac, bo to bardzo specyficzny system jeżeli chodzi o telefony komórkowe

fakt do omni i pewnie do kazdego smartfona trzeba sie poprostu przywczaic... pomijam system windowsa ale chodzi mi bardziej o sama obsluge telefonu... ja z nokii 6280 sie przestawialem jakies 3 tygodnie... i powiem szczerze ze w tym czasie mialem chec wywalic ten telefon...

a wg. mnie glowne zalety omnii to:
-mozliwosc wgrania nawigacji
-naprawde dobry aparat
-wi-fi :D (juz nie nudze sie w pracy ;) )
-duza pojemnosc... ja mam omnie 16 GB wiec nie moge narzekac
-cala masa programow pod windows mobile
V40 dCi – TATUSIOWOZ :) – było
Mondeo mk IV TDCI KOMBI :) – było
Focus mk2 TDCI sedan :) – było
Auris TS HSD :)
Forumowicz

Od: 26 paź 2005, 15:14
Auto: Prius P2

Postprzez Radex » 6 maja 2009, 13:44

omnia telefon bardzo fajny ale ekran jak dla mnie jest za malo czuly na dotyk. w porownaniu z iphonem wypada bardzo blado jesli chodzi i wygodne korzystanie.
natomiast funkcje bdb
Forumowicz

Od: 9 sty 2007, 23:24
Auto: Bunia

Postprzez loockas » 6 maja 2009, 17:49

marcinkosky napisał(a):a wg. mnie glowne zalety omnii to:
-mozliwosc wgrania nawigacji
-naprawde dobry aparat
-wi-fi zeby (juz nie nudze sie w pracy oczko )
-duza pojemnosc... ja mam omnie 16 GB wiec nie moge narzekac
-cala masa programow pod windows mobile

To ma właściwie każdy palmofon z tej półki cenowej :)

marcinkosky napisał(a):tylko z tego co czytalem na forum samsunga omni to nie kazda jest taka super...

Mam trzeciego palmtopa i korzystam tylko z matowych folii brando. Kosztuje niestety nie 5zł, a 30zł ale warto.
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Ajonik
Kupra

Postprzez marcinkosky » 6 maja 2009, 18:55

Radex84 napisał(a):omnia telefon bardzo fajny ale ekran jak dla mnie jest za malo czuly na dotyk. w porownaniu z iphonem wypada bardzo blado jesli chodzi i wygodne korzystanie.
natomiast funkcje bdb

moze i masz racje... tez sie zastanawialem nad iphonem i na korzysc omni zawazylo oprogramowanie... pod windowsa mobile mam cala mase programow... a pod iphonea jest ich chyba mniej ;)

loockas napisał(a):To ma właściwie każdy palmofon z tej półki cenowej

bardzo mozliwe bo powiem szczerze ze nie robilem az takiego rozeznania w rynku... omnia mi sie poprostu spodobala i tyle :)

loockas napisał(a):Mam trzeciego palmtopa i korzystam tylko z matowych folii brando. Kosztuje niestety nie 5zł, a 30zł ale warto.

wlasnie czytalem na forum omni o tej folii i bardzo ja chwala :) tak wiec bede musial ja kupic
Forumowicz

Postprzez lantis » 6 maja 2009, 20:54

A moje zafascynowanie bajeranckimi telefonami skończyło się na Chocolate (chyba jeden z pierwszych "ekskluzywnych" kom. :) ) ... po tym telefonie wróciłem do starej Nokia 3210 :)

Ogólnie jest kilka telefonów wartych polecenia, niedawno pojawiła się PRADA II, co o niej sądzicie ? wielu wraca to nieco starszej N95 :)
Forumowicz

Od: 30 mar 2008, 23:51
Auto: 323 F BA

Postprzez loockas » 6 maja 2009, 21:38

marcinkosky napisał(a):a pod iphonea jest ich chyba mniej

jest całkiem sporo. Myślałem teraz nad zakupem iphone bo ceny mocno spadły. Dla mnie jedyna wada to brak nawigacji.
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Ajonik
Kupra

Postprzez 8dyb8 » 6 maja 2009, 23:14

a ITUNES to nie wada? ;D zeby wgrac plik trzeba instalowac soft na kompie = absolutny brak fukcji zwyklego dysku usb, a co jak komp nie ma neta i nie mozna sciagnac tego syfu?

omnia to bardzo fajny telefon, z fajnym systemem, programami, i parametrami, ale ma jedna straaaaaszna wade – jedno wejscie, pol roku temu jak jeszcze sie nie nacieszylem telefonem to sobie sluchalem ciagle muzy w pracy i to ze nie mozna jednoczesnie ladowac i miec podlaczonych sluchawek jest troche chore

a co do rysika, to nie wiem jak inni uzytkownicy, ale ja go od dobrych 4-5 miechow nie skorzystalem ani razu, nie przydaje sie mi na codzien, a jak potrzbuje precyzji to biore jakis dlugopis i druga strona klikam :)
Obrazek
Forumowicz

Od: 3 lip 2008, 15:26
Auto: Ford Probe 2.0 // Pralka IV

Postprzez marcinkosky » 7 maja 2009, 07:47

jest całkiem sporo. Myślałem teraz nad zakupem iphone bo ceny mocno spadły. Dla mnie jedyna wada to brak nawigacji.

wlasnie min. to mialem na mysli piszac ze na iphonea jest mniej ;)

8dyb8 napisał(a):omnia to bardzo fajny telefon, z fajnym systemem, programami, i parametrami, ale ma jedna straaaaaszna wade – jedno wejscie, pol roku temu jak jeszcze sie nie nacieszylem telefonem to sobie sluchalem ciagle muzy w pracy i to ze nie mozna jednoczesnie ladowac i miec podlaczonych sluchawek jest troche chore

a no zgadza sie ze roche chore... ja za to "podkrecilem" sobie glosnosc muzyki i dzwiekow w omni :D i teraz bardzo fajnie gra :)
Forumowicz

Postprzez say » 7 maja 2009, 09:14

8dyb8 napisał(a):omnia to bardzo fajny telefon, z fajnym systemem, programami, i parametrami, ale ma jedna straaaaaszna wade – jedno wejscie, pol roku temu jak jeszcze sie nie nacieszylem telefonem to sobie sluchalem ciagle muzy w pracy i to ze nie mozna jednoczesnie ladowac i miec podlaczonych sluchawek jest troche chore
Z ktora mozna sobie poradzic np. tym:
Obrazek
Zastanawialem sie nad omnia, wybralem jednak i780 ze wzgledu na hardware'owa klawiature, mam juz dosc dotykowych. Czulosc na dotyk w omni niestety jest taka sobie.
Forumowicz

Od: 14 lip 2007, 08:58
Auto: Premacy DiTD '02 7 os.
MB W168 1.4 Pb

Postprzez Radek89 » 7 maja 2009, 12:18

Dokładnie , omnie trzeba poprostu dość mocno wciskać ... U mnie w F480 jest to już rozwiązane super, ale dotyk w omni wymaga przyzwyczajenia
Forumowicz

Od: 26 gru 2007, 21:36
Auto: Była efka 323F BG B6 J4 , Jest 323F BA Z5 , i FOCUS DWA ZERRRO ;]

Postprzez BEN » 7 maja 2009, 12:49

ja mam prade czyli LG KE850. mam już 2 lata wszystko jest super do dotykowego ekranu przyzwyczaiłem się w tydzień. rys na wyświetlaczu mam już tyle ze masakra ale w niczym to nie przeszkadza oprócz nieładnego wyglądu
Forumowicz

Od: 23 gru 2008, 12:10
Auto: Mazda CX-7 EU, xsara 1,6 16V

Postprzez loockas » 7 maja 2009, 23:06

say napisał(a):Z ktora mozna sobie poradzic np. tym:

kurcze fajne. nawet nie sądziłem, że można kupić coś takiego.

say napisał(a):Zastanawialem sie nad omnia, wybralem jednak i780 ze wzgledu na hardware'owa klawiature, mam juz dosc dotykowych.

Ja miałem dwa PDA z klawiaturą i teraz postanowiłem spróbować PDA bez klawiatury... zobaczymy jak będzie. Na razie mi się podoba, chociaż pisanie smsów jest denerwujące. Na szczęście piszę 2 smsy tygodniowo :)
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Ajonik
Kupra

Postprzez michi » 8 maja 2009, 12:49

Radek89 napisał(a):Dokładnie , omnie trzeba poprostu dość mocno wciskać ... U mnie w F480 jest to już rozwiązane super, ale dotyk w omni wymaga przyzwyczajenia

Moim zdaniem dotyk we wszystkich Samsungach jest słabo dopracowany i pozostawia wiele do życzenia. Już w LG działa to sporo lepiej, oczywiście najlepiej pod tym względem wypada Iphone i nie ma równych.

Ja osobiście póki co bronię się przed dotykowymi telefonami i nie chcę takiego. Aczkolwiek wszystko wskazuje na to, że powoli będzie się to robił standard w telefonach z górnej półki :( Np. N97 posiada już niestety dotykowy ekran ale dodaktowo też się rozkłada i ma pełną "twardą" klawiaturę qwerty więc może nie będzie tak źle :) Ciekaw jestem właśnie jak wypada dotyk w wydaniu Nokii bo nie miałem jeszcze okazji sprawdzić.

say fajny gadżet jednak to kolejna rzecz o której trzeba pamiętać i może się popsuć, zwłaszcza przy tak delikatnych samsungowych gniazdach.

loockas napisał(a):Na szczęście piszę 2 smsy tygodniowo

Bo właśnie chodzi o to by mieć tel dopasowanych do swoich potrzeb ;)
Poznasz głupiego po postach jego
Obrazek
Forumowicz

Od: 23 sie 2006, 20:59
Auto: Prelude BB9

Postprzez brii » 27 maja 2009, 16:03

Takie zapytanie mam bo wypadełm z tematu:
Jaki "telefon" polecacie na prezent – ma to być coś typu iPhone/Omnia z wygodną obsługą e-maila i ogólnie wygodny w użyciu? Innych wymagań nie ma – więcej funkcji wcale nie będzie plusem.
Budżet bez ograniczeń.
Trusted computing – Yes or No?

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Od: 9 sty 2005, 23:46
Auto: Endek / Kupisiontes / Smark EV / iczy

Postprzez Radex » 27 maja 2009, 17:43

brii napisał(a):Takie zapytanie mam bo wypadełm z tematu:
Jaki "telefon" polecacie na prezent – ma to być coś typu iPhone/Omnia z wygodną obsługą e-maila i ogólnie wygodny w użyciu? Innych wymagań nie ma – więcej funkcji wcale nie będzie plusem.
Budżet bez ograniczeń.
jeśli Ci chodzi głównie o interfejs dotykowy a nie ważne dla Ciebie jest to żeby miał gps czy jakieś inne bajery to polecam Samsung Avila –> s5230. nowy model samsunga w przyzwoitej cenie, dotykowy interfejs, 3.2 mpx aparat

http://www.mgsm.pl/katalog/samsung/gts5230/

Obrazek

tanszy i zgrabniejszy od iphon,omni, f480. oczywiscie i inny aparat, inne funkcje ale wystarczajace dla "normalnych" uzytkownikow a w dodatku bardzo ciekawy i przyjemny

ps. gdybys chcial skorzystac np z abonamentu to mozesz go kupic w Erze w abonamenie 45zł od złotówki. telefon dostaniesz bez simlocka bo Era od stycznia sprzedaje bez wiec smialo mozesz komus wreczyc na prezent a z abo korzystac samemu

chociaz widze ze na allegro mozna kupic np juz za 500zl nowke z ERY
mozesz smialo kupic taki tel. jedyne co musisz sprawdzic czy wszedzie IMEI sie zgadzaja no i czy jest dowod zakupu z karta gwarancyjna. a pozniej gdyby cos nie tak to do kazdego punktu Ery mozna przyjsci oddac na gwarancje
Forumowicz

Od: 9 sty 2007, 23:24
Auto: Bunia

Postprzez loockas » 27 maja 2009, 18:01

brii napisał(a):ma to być coś typu iPhone/Omnia z wygodną obsługą e-maila i ogólnie wygodny w użyciu?

Jeżeli ktoś chce ostro obsługiwać pocztę elektroniczną to ja bym uderzał w coś z klawiaturą qwerty lub przynajmniej zwykłą alfanumeryczną.
Jeżeli osoba dla której jest ten telefon nie lubi nowinek i masochistycznych zabawek to raczej odradzam windows mobile. Ja bardzo lubię ten system ale wiem, że nie jest dla każdego.

Moje typy to E66, E63, E71 w zależności od upodobań i finansów.
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Ajonik
Kupra