Dysuksja nad organizacją megaspota '05

Postprzez niqs » 16 maja 2005, 12:04

ostatni weekend czerwca jest nasz slub
glupio byloby gdybys tco wlasnie wtedy organizowal spota, choiaz juz zaproponowales abysmy date slubu przesuneli hahaha
Internetowy Klub MAZDAspeed
www.mazdaspeed.pl
Szkoła Narciarska www.janosikski.pl
Forumowicz

Od: 21 paź 2003, 13:53
Auto: najpiękniejsze :)

Postprzez Huano » 16 maja 2005, 21:35

W trakcie omawiania szczegółów Borska jestem... Dajcie jueszcze ciut czasu a informacje wszelakie będą :)
Pozdrowienia
Huano
---------------------
MX-3 1.8 V6 wersja USA '92. Była: 626 GD coupe 2.0i DOHC 16V FE3 '90 – niestety blacharka nie wytrzymała próby czasu...
Forumowicz

Od: 27 maja 2004, 10:00
Auto: MX-3 1.8 V6 wersja USA '92

Postprzez spec » 24 maja 2005, 10:31

how how how , widzę że jak to zwykle ostatnimi czasy w naszym klubie po burzy w szklance wody nastała cisza <killer> <killer> <killer> czas leci a tu nic!!!!!!!!!! zero , nul , konkretów i informacji , pewnie spota zrobimy na rykowisku bo:
1. sprawdzony teren
2. dobra infrastruktura
3. lokalizacja mniej więcej w centrum ( nie kłóćmy sie o 80-90 km )
4. w okolicy dobra baza noclegowa
więc drogie mażdziochy albo ustalamy konkrety albo zacznijmy planować zamknięcie sezonu we wrześniu <diabełek>

p.s. ale może się mylę<diabełek>
ŚWIECĄC WŁASNYM PRZYKŁADEM POPRWAWIASZ BILANS ENERGETYCZNY KRAJU!!!!!!!!!
"nie ma takiego miasta LONDYN , jest Lądek , Lądek Zdrój..." hehehehe
?????????????FAJNY MAM AVATAR, NIE ??????????????
Forumowicz

Od: 19 sty 2004, 16:52
Auto: FORD FOCUS 1.8 16V KOMBI

Postprzez Huano » 24 maja 2005, 12:28

No i Borsk niestety odpadł :( Poniżej treść maila jaki otrzymałem od Zarządcy terenu:

W odpowiedzi na Pana pismo w sprawie uzyskania pozwolenia na zorganizowanie na będącej w zasobie Agencji Mienia Wojskowego nieruchomości stanowiącej były wojskowy kompleks lotniskowy położony w Borsku gmina Karsin zlotu członków i sympatyków Klubu Mazda Speed z przykrością informuję, że nie mogę wyrazić zgody. Część drogi startowej na całej jej długości oraz grunt jest już dzierżawiony. Organizowane tam są loty paralotniowe oraz odbywają się loty samolotów Rejonowej Dyrekcji Lasów Państwowych z Gdańska. Zgody nie mogę wyrazić również z uwagi na skargi mieszkańców Borska i władz samorządowych, którym turystyczną atrakcyjność ich regionu zakłócają kawalkady pojazdów i hałas z tym związany.
Pozdrowienia
Huano
---------------------
MX-3 1.8 V6 wersja USA '92. Była: 626 GD coupe 2.0i DOHC 16V FE3 '90 – niestety blacharka nie wytrzymała próby czasu...
Forumowicz

Postprzez XsiX » 24 maja 2005, 12:36

ale lipa :|
to co robimy ?
Ryki ?
Kazimierz Biskupi ?
Forumowicz

Od: 20 paź 2003, 09:33
Auto: CA KF '92 MTX

Postprzez Huano » 24 maja 2005, 12:52

Poprosiłem w odpowiedzi na list, aby może podali nam ewentualnie inne możliwe miejsca które mają pod swoim zarządem – w końcu tego typu obiektów może być więcej. Równiez postaram się jeszcze sprawdzić dwa miejsca które mi podpowiedział Kropek...
Pozdrowienia
Huano
---------------------
Forumowicz

Postprzez XsiX » 24 maja 2005, 13:13

Dzwoniłem do aeroklubu konińskiego koszt wynajmu obiektu poszedł znacznie w górę :( i wynosi obecnie 1500 zł. Jeżeli będzie zainteresowanie to po długim weekendzie mogę dostarczyć więcej informacji.
Forumowicz

Postprzez Anade » 24 maja 2005, 13:25

XsiX napisał(a):wynosi obecnie 1500 zł

rozumiem ze za jeden dzien?
Anade :)
Forumowicz

Od: 28 lut 2005, 14:48
Auto: 323f BA 1.5 Z5 r. 95

Postprzez XsiX » 24 maja 2005, 13:34

za 8-10 godzin :|
Forumowicz

Postprzez ravo » 24 maja 2005, 14:01

klub powiedzmy moze dac 500 zl przy dodatkowej skladce za wjazd przy 50 osobach wychodzi okolo 15 zl klubowicz 25 nie klubowicz :( jednym slowem chyba za drogo
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Od: 26 gru 2003, 13:24
Auto: Trophy & F1 R26

Postprzez XsiX » 24 maja 2005, 14:16

czyli co ?

RYKI 2005 ? :D
Forumowicz

Postprzez Anade » 24 maja 2005, 14:23

a pozostałe dwie lokalizacje?
Anade :)
Forumowicz

Od: 28 lut 2005, 14:48
Auto: 323f BA 1.5 Z5 r. 95

Postprzez Huano » 24 maja 2005, 18:05

Ewentualne namiary od AMW, które otryzmałem w odpowiedzi na moje zapytanie:

W sprawie lotnisk proponuję zwrócić się do Agencji Mienia Wojskowego Oddział
w Szczecinie tel. 091 4452330. Dysponują lotniskami w miejscowości Zegrze
Pomorskie i Maków Ploty.

Tylko że to jest jeszcze mniej "scentralizowane" niż Borsk...

Co do czasu wynajmu lotniska – 8-10 godzin to może za dużo nie jest, ale i tak można troszkę się "pobawić". No i sądzę że wynajęcie na 1 dzień w zupełności wystarczy – takie przymairki były również i na Borsk – piątek wieczór zjazd (ewentualnie sobota rano) – zabawy przez sobotę na lotnisku, nocleg+impreza/ognisko, wyjazd w niedzielę.
Pozdrowienia
Huano
---------------------
Forumowicz

Postprzez Jerry » 25 maja 2005, 17:08

ravo napisał(a):jerry a moze w lodzi cos jest to jest prawdziwe centrum

Ja już napisałem coś na temat centrum!!!
Pozostałe lokalizacje w centrum oznaczają koszta większe niż 1500 zł
Forumowicz

Od: 18 kwi 2004, 13:00

Postprzez krzynio » 29 maja 2005, 00:08

NO to mam dość niemiłą wiadomość LOTNISKO RYKI ZOSTAŁO ZAMKNIĘTE <płacze> :| :( jakiś CFUNIOK <killer> to podobno wykupił i chce za wynajęcie 1000zł informacja jest jeszcze niepotwierdzona ale raczej na 99% koniec dzikiego lotniska w RYKACH :| wszystko nam odbiorą nic nie ma za darmo ! <głaszcze>
Mniam GTR ;) 1,3 bara to brrrrrr jedyne 300KM
Forumowicz

Od: 19 lis 2003, 12:32
Auto: wściekłe 323 GTR :) i mniej wściekłe 323 GTR :)))

Postprzez Jerry » 29 maja 2005, 13:38

Miejsc jest dużo tylko chęci w Mazda Speed mało,no i może kasy również...........
Forumowicz

Postprzez Waluś » 29 maja 2005, 14:08

Jerry napisał(a):Miejsc jest dużo tylko chęci w Mazda Speed mało,no i może kasy również...

o tóż to.
Z całej tej dyskusji wnioskuje że szukamy tylko i wyłącznie miejsca z lotniskiem. Czy nie można zrobić spota bez ścigania ?? i tak nie wszyscy sie tak bawią. Więc po co uszczęśliwiać na siłe ?? Ja jestem za spokojnym miejscem w jakimś ośrodku wypoczynkowym – zabawa, ognisko, grill, pogaduchy itp. nie koniecznie w tej kolejności :D) a na jakieś konkurencje można wyszukać jakieś wyasfaltowane miejsce w mieście gdzie moglibyśmy spotować. Na slalom i zręcznościówki nie trzeba półtorakilometrowego pasa startowego a i bez tego można sie świetnie bawić. Nikt nikogo zmuszać nie będzie na przyjazd. Jak nie chce to nie musi jechać, a powtarzam, choćbyście sie posrali to i tak wszystkim nie dogodzicie !!!!
Debatujecie nad czymś co nigdy nie dojdzie do skutku, bo a to nie wolno, a to kasy nie ma itd. A czas cały czas ucieka. Idzie lato a w lecie raczej trudno tak na chop siup wynająć ni z tąd nizowąt duży ośrodek na kilkadziesiąt miejsc do spania za rozsądne pieniądze.
Lepiej sobie to odpuśćcie bo i tak nic z tego nie wyjdzie. Jest już prawie czerwiec a tu nawet daty nie ma nie wspominając o miejscu <lol> Nasz klub niestety nie posiada zdolności organizacyjnej takich imprez. Brakuje osoby która by siłowo zajeła sie organizacją, określając konkretną date i miejsce i koniec.
Ja już nawet nie planuje wyjazdu na taki spot. Bo wiem że będą kłopoty z załatwieniem urlopu, jak sie dowiem 3 tygodnie przed wyjazdem dokąd i kiedy mam jechać. A w moim wypadku zważywszy na odległośc, która napewno będzie nie mało nie pojade tam na wekend tylko bym chciał na dłużej.
Tyle :D
Fotorelacje z napraw 626 GD
Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy się ekonomia...
Forumowicz

Od: 21 lis 2003, 20:48
Auto: GJ SH01, a rekreacyjnie niebieskie 1300 ccm na dwóch kołach

Postprzez Jerry » 29 maja 2005, 14:50

Waluś napisał(a):
Jerry napisał(a):Miejsc jest dużo tylko chęci w Mazda Speed mało,no i może kasy również...

o tóż to.
Z całej tej dyskusji wnioskuje że szukamy tylko i wyłącznie miejsca z lotniskiem. Czy nie można zrobić spota bez ścigania ?? i tak nie wszyscy sie tak bawią. Więc po co uszczęśliwiać na siłe ?? Ja jestem za spokojnym miejscem w jakimś ośrodku wypoczynkowym – zabawa, ognisko, grill, pogaduchy itp. nie koniecznie w tej kolejności :D) a na jakieś konkurencje można wyszukać jakieś wyasfaltowane miejsce w mieście gdzie moglibyśmy spotować. Na slalom i zręcznościówki nie trzeba półtorakilometrowego pasa startowego a i bez tego można sie świetnie bawić. Nikt nikogo zmuszać nie będzie na przyjazd. Jak nie chce to nie musi jechać, a powtarzam, choćbyście sie posrali to i tak wszystkim nie dogodzicie !!!!
Debatujecie nad czymś co nigdy nie dojdzie do skutku, bo a to nie wolno, a to kasy nie ma itd. A czas cały czas ucieka. Idzie lato a w lecie raczej trudno tak na chop siup wynająć ni z tąd nizowąt duży ośrodek na kilkadziesiąt miejsc do spania za rozsądne pieniądze.
Lepiej sobie to odpuśćcie bo i tak nic z tego nie wyjdzie. Jest już prawie czerwiec a tu nawet daty nie ma nie wspominając o miejscu <lol> Nasz klub niestety nie posiada zdolności organizacyjnej takich imprez. Brakuje osoby która by siłowo zajeła sie organizacją, określając konkretną date i miejsce i koniec.
Ja już nawet nie planuje wyjazdu na taki spot. Bo wiem że będą kłopoty z załatwieniem urlopu, jak sie dowiem 3 tygodnie przed wyjazdem dokąd i kiedy mam jechać. A w moim wypadku zważywszy na odległośc, która napewno będzie nie mało nie pojade tam na wekend tylko bym chciał na dłużej.
Tyle :D

<spoko> właśnie!!!

Proponuje abyście dali sobie spokój juz z tym tematem bo i tak nic nie wypali zreszta stało sie tak jak przewidziałem :)Temu nie odopwiada tor temu jeszcze coś innego............oj cięzko dogodzić!!!Walus dobrze gada i jedyną szansą na jakis wspólny wyjazd bedzie wynajęcie ośrodka i wspólne grilowanko.
A swoją drogą skoro Ryki mozna juz wynająć to..................dla mne BOMBA.Gdzie kolwiek jadąc i tak trzeba zapłacić kase za wynajęcie!!!
Forumowicz

Postprzez dizzi » 29 maja 2005, 16:22

Przepraszam że sie wtrące ale czy nikt nie słyszał o lotnisku w Sochaczewie?
moim zdaniem to [tiiit] miejscówka (tak samo fajna jak ryki). byłem tam na szkole bezpiecznej jazdy BMW i byłem zachwycony lotniskiem. wim ze znajduje sie tam stołówka wojskowa.

lokalizacja jakies 50 km od warszawy (chyba bo już nie pamiętam)
MÓJ WARSZTACIK DOBRYCH CEN :) www.mstechnik.dbv.pl

WWW.MSTECHNIK.DBV.PL
Forumowicz

Od: 10 gru 2003, 17:02
Auto: M323BG, Rover 200si 1.4l 103HP

Postprzez Jerry » 29 maja 2005, 16:39

dizzi napisał(a):Przepraszam że sie wtrące ale czy nikt nie słyszał o lotnisku w Sochaczewie?

Czytaj od początki Dizzi.............BIELICE to jest to lotnisko o którym mówisz bo w Sochaczewie nie ma lotniska!!!
Forumowicz