Zamknięcie działu Nasze Mazdy

Uwagi na temat działania forum i strony klubowej. Zajrzyj, jeśli masz problemy z działaniem i obsługą.

Postprzez marcus_87 » 31 mar 2009, 13:36

marakus napisał(a):ravo z całym szacunkiem, ale okaż troszkę więcej pokory. Rozumiem czym się kierujesz ale porównaj swoje wypowiedzi do tekstu Globy-ego. Pomijając tego Smyka, który nigdy jakoś nikomu nie przeszkadzał, to charakter Twoich wypowiedzi jest troszkę nie na miejscu, powiedziałbym nie co z pozycji Pan Vice Prezes kontra reszta świata. Zastanów się nad tym, bo swoją postawą nie poprawiasz sytuacji.

ton wypowiedzi przynajmniej do awatara pasuje, też to odczuwam nie tylko w postach dot. zamknięcia tematów naszych mazd
Forumowicz

Od: 3 paź 2007, 11:50
Auto: Prelude BB9

Postprzez farciarz » 31 mar 2009, 13:39

Badyl...zgadza się...co nie zmienia faktu że czuję się troszkę wszystkim zawiedziony....i zdania swojego nie zmienię.....

I tak jak napisałem wcześniej życzę powodzenia zarządowi....moderatorom oraz klubowiczom

Good luck !!
Naczelna Maruda Forum aka Kaszpirowski
Forumowicz

Od: 1 kwi 2005, 21:35
Auto: Ford Mondeo 1.6 TI 2008

Postprzez Globy » 31 mar 2009, 14:07

Przykro mi, faktycznie powinienem był dodać "drodzy Forumowicze" i dołączę tę uwagę do swojego zachowawczego stylu wypowiedzi ;)
Klubowicz

Od: 24 paź 2003, 22:02
Auto: C140 M120

Postprzez hbo » 31 mar 2009, 14:14

:D się narobiło się, ogólnie mi to rybka i nie zamierzam się tu z nikim kłócić :) ale mam takie pytanko do klubowiczów czy teraz czują się lepiej? i czy wcześniej czuli się źle gdy 'sępy bezskładkowcy :P' pokazywali swoje autka?
i zastanawia mnie dlaczego zamknięte tematy 'bezskładkowców' nie zostały usunięte... albo one są(dla wszystkich), albo ich nie ma, w tej postaci to tylko jeszcze bardziej wkurza 'bezskładkowców :D'
i pytanie na koniec, czy zupa była za słona? <lol> :P
Ostatnio edytowano 31 mar 2009, 14:22 przez hbo, łącznie edytowano 1 raz
Forumowicz

Od: 15 cze 2007, 01:09
Auto: M6 '02 2.0 Benzin

Postprzez Adamos » 31 mar 2009, 14:17

hbo mała uwaga...nie każdy klubowicz jest zadowolony z decyzji :)

A mam nadzieje, że nie zostaną usunięte bo wiele osób włożyło dużo sił i pracy na stworzenie swojego tematu. I mam nadzieję, że wrócą te tematy :)
Forumowicz

Od: 25 sie 2008, 10:03
Auto: Ford Focus C-MAX mk1

Postprzez grze.gorz » 31 mar 2009, 14:40

Uważam, ze decyzja zarządu jest niekonsekwentna i nie fair.
Chodzi o to, że autorami tego działu a w zasadzie ciekawego katalogu mazd są również forumowicze a nie tylko klubowicze. Swoją decyzją zarząd odcina autorów od swego dzieła, więc albo wszyscy to tworzymy i razem się tam bawimy,albo tworzą to nieliczni i konsekwentnie oni się tam bawią.
Nie fair jest to, że ten dział i jego wartość stworzyli również forumowicze a potem zostali stamtąd wyrzuceni.

Tak więc zgłaszam wniosek aby usunąć (lub przenieść) z tego działu wszystkie nieklubowe mazdy.

Rozumiem powody decyzji zarządu ale nie rozumiem idei działu w którym jest opisany mój samochód, niektórzy mogą to skomentować a ja nie mam nic do gadania.

g
p.s. dodam, ze nie jestem wielkim fanem tego działu ale lubię to forum i denerwują mnie takie zagrywki.
Forumowicz

Od: 26 kwi 2007, 11:14
Auto: szybkie sześć

Postprzez hbo » 31 mar 2009, 14:54

grze.gorz napisał(a):Tak więc zgłaszam wniosek aby usunąć (lub przenieść) z tego działu wszystkie nieklubowe mazdy.

Rozumiem powody decyzji zarządu ale nie rozumiem idei działu w którym jest opisany mój samochód, niektórzy mogą to skomentować a ja nie mam nic do gadania

grze.gorz o to to to! popieram! jest to co najmniej dziwne, że tematy zostały pozamykane... albo zostaje tak jak było, albo zostają tylko auta klubowiczów... bo teraz to nie wiadomo o co chodzi :|
Forumowicz

Postprzez Pit » 31 mar 2009, 15:02

Wszystkich rozgoryczonych pragnę poinformować, że są miejsca w sieci, gdzie można bez restrykcji pokazywać obiekty swoich westchnień. Są takie portale, jak Polska Jazda, inne tego typu :) Tam, panowie, tam zapraszam... To jest forum Klubu :) Ci którzy tego nie rozumieją, odejdą. Dla nas będzie to następny krok do podwyższania poziomu forum poprzez naturalną selekcję jednostek nierozumnych.
Forumowicz

Od: 14 lut 2005, 06:56
Auto: FD3S

Postprzez wesoly75 » 31 mar 2009, 15:13

ravo napisał(a):wesoly75 napisał:
. Moze jeszcze nie teraz ale pewnie z czasem to do Was dotrze. Na przeprosiny bedzie za pozno i pewnie za dumni na to.

czytajac teksty wielu osob utwierdza mnie to tylko w dobrej deczyji, a przeprosiny to sie naleza komu innemu.

Az tak bardzo cie to dotknelo? Chyba nie tylko ja tak mysle a dowody znajdziesz w poprzednich postach. Tak jak my forumowicze staramy sie zrozumiec wasza decyzje, co jest strasznie trudne szczegolnie ze wasze argumenty maja cienka podstawe.

Mirek napisał(a):Don Corleone masz rację (wiem że Globy używa tego zwrotu nie od dziś) nie mniej jednak powinien moim zdaniem zastanowić się nad zrewidowaniem swojego podejścia bo ja osobiście nie życzę sobie żeby się tak do mnie ktoś zwracał, zwłaszcza młodszy ode mnie.

marakus napisał(a):ravo z całym szacunkiem, ale okaż troszkę więcej pokory

Kolejny przyklad traktowania forumowiczow z gory. Zabawie sie w malego psychoanalityka i powiem iz uzywanie podobnych zwrotow jest typowe sposob osob u wladzy badz uwazajacych sie za lepszych. Swiety nie jestem i tez podobnie zwracam sie do znajomych w sytuacji gdy czuje sie wazniejszy od nich. Ale do znajomych nie do obcych mi ludzi

pawelMX6 napisał(a):Jeśli mogę coś dodać to chciałbym tylko napisać, że dla mnie ta decyzja jest całkowicie zrozumiała. Wchodząc po raz pierwszy na forum w pierwszym momencie myślałem zresztą, że dział Nasze Mazdy jest zamknięty dla "gości", ponieważ wydawało mi się to całkowicie logiczne. To moim zdaniem dobry sposób na porządek, na filtrowanie "elementu" oraz na gratyfikację klubowiczów usmiech

A ja zapewne podobnie jak Wy jestem zarejestrowany na wielu forach i z taka sytuacja nigdy sie nie spotkalem, nie wspaominajac juz o formie traktowania forumowiczow.

Wszystko sprowadza sie do tego iz zostalo zmienione cos co dobrze funkcjonowalo i zabrane "niegodnym"
Jest to dla mnie oczywiste iz tak a nie inaczej ludzie reaguja w momencie wspanialomyslnej decyzji SZEFOSTWA bez dania racji.

farciarz napisał(a):Będę tu jeszcze nieraz zaglądał...ale nie po to by oglądać co niektóre zdezelowane mazdy klubowiczow w dziale MAZDY KLUBOWICZÓW !! jestem z głupkiem

Mam głęboko gdzieś jeśli ktoś da mi nawet teraz dożywotniego bana, ale to co wyprawiacie staje się dla mnie paranoją....

47/
Forumowicz

Od: 3 cze 2008, 21:58
Auto: Mazda 323F BA1.8

Postprzez slav » 31 mar 2009, 15:15

farciarz napisał(a):Milego dnia życzą wszystkim uprzywilejowanym klubowiczom

Nawzajem
Ale jestes w malym bledzie , nie wszyscy klubowicze przyklasneli wszelkim zmianom , w szczegoly nie bede wnikal , bo nie ma to teraz znaczenia , tylko jakos nie wypada wszystkich wrzucac do jednego wora.
dla wiedzy forumowiczow , ja tez lada dzien nie bede juz niestety klubowiczem , efekt paru podobnych ograniczajacych wolnosc i jawnosc wyboru spraw .
Forumowicz

Od: 29 maja 2005, 23:38
Auto: rozne

Postprzez hbo » 31 mar 2009, 15:21

Małe sprostowanie... nie chce i nie czuje potrzeby pokazywania swojego(jakże pięknego <lol> ) auta na jakimkolwiek portalu, nawet tutaj. Chodzi mi tylko o to, że jeżeli dział NM jest tylko dla klubowiczów, to co w takim razie robią tam samochody 'obcych' ? Niech zarząd będzie konsekwentny w działaniu i usunie tematy 'niewiernych' :D:P Nie mam nic do tej decyzji, ale jak coś robić to do końca. ;)
Forumowicz

Postprzez slav » 31 mar 2009, 15:25

Pit napisał(a):Dla nas będzie to następny krok do podwyższania poziomu forum poprzez naturalną selekcję jednostek nierozumnych.

Jeszcze jedno , tak zastanawiam sie kto Cie wybral na czlonka zarzadu :|
Rozumni czy nie ?

W sumie dopieles swego z roku 2007, co prawda nie przez naturalny wybor ale jakos poszlo.
przyjdzie czas a osoby ktore Cie wybraly ,zobacza jakim jestes destruktorem , co zaczyna byc bardzo wyrazne po dorzuceniu plakietki "Czlonek zarzadu " .
Forumowicz

Postprzez Devo_Y » 31 mar 2009, 15:30

marakus napisał(a):ravo z całym szacunkiem, ale okaż troszkę więcej pokory. Rozumiem czym się kierujesz ale porównaj swoje wypowiedzi do tekstu Globy-ego. Pomijając tego Smyka, który nigdy jakoś nikomu nie przeszkadzał, to charakter Twoich wypowiedzi jest troszkę nie na miejscu, powiedziałbym nie co z pozycji Pan Vice Prezes kontra reszta świata. Zastanów się nad tym, bo swoją postawą nie poprawiasz sytuacji. A w temacie – uważam, że stratą dla forum było zamknięcie części tematów forumowiczów, które rzeczywiście były skarbnicą wiedzy modyfikacji naszych aut, bądź renowacji i utrzymania we wzorowym stanie fabrycznym. Osobiście uważam, że nie stałoby się nic strasznego, a forum nie poniosło żadnej straty, gdyby temat o mojej maździe poleciał do kosza, a takich tematów, gdzie nic się nie dzieje od lat jest więcej. Co do słuszności decyzji pod względem nagradzania klubowiczów, to nie ma to tak naprawdę żadnego sensu. Ludzie zaczną pisać w dziale tuning, albo w działach o konkretnych modelach i w efekcie będzie tylko większy bałagan i robota dla moderatorów. A żal pozostanie. Oczywiście dyskusja na temat w otwartym dziale przed zamknięciem tych postów nie miałaby żadnego sensu, co widać po postach tutaj, jednak sposób powiadomienia był niewłaściwy. A wystarczyło przygotować notkę informacyjno-przepraszającą i rozesłać do wszystkich, którym zamyka się tematy. Byłoby dużo przyjemniej. Swoją drogą ktoś napisał w temacie o nowych członkach zarządu, że dawno nie było zadymy i proszę bardzo ładna.

nie mogę się z twoim zdaniem nie zgodzić, też naszły mnie różne przemyślenia po cokolwiek przypadkowym odnalezieniu tego tematu i mnie zatkało... póki co nie mam nic do dodania od siebie w tym temacie :|
póki co, niczego nie szukam...
Forumowicz

Od: 31 maja 2007, 15:09
Auto: 626 GF FS 136KM

Postprzez wesoly75 » 31 mar 2009, 15:34

Globy napisał(a):Propozycja ta wynikła podczas dyskusji o porządku w dziale

Na czym ma polegac ten NOWY porzadek?
Globy napisał(a):Miło robi się na sercu. Forum dla nikogo nie jest z nas źródłem dochodu, co najwyżej powodem nieprzespanych nocy, sprzeczek z rodziną pt. "znowu lampisz się w komputer albo liżesz ten swój samochód" oraz gospodarowania czasu nawet, gdy go nie ma... Ale skoro to robimy, to chyba warto

Mysle ze wiekszosc forumowiczow to docenia, ja na pewno sa tacy ktorzy chca, potrafia i znajduja lub nie czas na to aby byc moderatorem prezesem itp itd. Jednak nie wszyscy maja taka mozliwosc.

Tak jak napisalem wczesniej dopiero teraz dotarlo do mnie iz jest to forum dla KLUBOWICZOW z dostepem dla pozostalych. Gdyby od samego poczatku tak bylo nie byloby sprawy. Smuci jednak podejscie do sprawy sposob jej zalatwienia i wypowiedzi tych ktorzy moga sie cieszyc pelnymi prawami oraz swoja pozycja.
Forumowicz

Postprzez Inte » 31 mar 2009, 15:38

rzeczywiście "się porobiło"
w momencie gdy rejestrowałem się na forum były już działy zamknięte (nadal są) dla forumowiczów, jednakże jakoś mi ( i pewnie reszcie forumowiczów) to nie przeszkadzało. I co ważniejsze, są tam materiały na pewno ważniejsze niż te zawarte w NM (skany i inne pomocne materiały przy użytkowaniu/naprawianiu auta).
zastanawiające jest to o co chodzi tak na prawdę? czy o możliwość zaprezentowania własnego auta czy po prostu o sposób w jaki odbyło się zamknięcie NM. sam, żeby nie email z powiadomieniem o odp. w moim temacie pewnie do teraz nie wiedziałbym co jest grane. bo działu NM nie odwiedzałem zbyt często a wszelkie tematy dotyczące owej decyzji zakładane przez forumowiczów szybko i "po cichu" były usuwane/łączone z tym tematem (do którego i tak mało kto zagląda).

zamykanie i pozostawianie tematów nie-klubowiczów jest imho mało konsekwentne, no chyba, że osoby rejestrujące się od teraz będą mogły zakładać tematy ale będą one szybko zamykane.
według mnie można zrobić tak, że w tematach klubowiczów można będzie odpisywać, a tematy forumowiczów będą zawierały tylko 1 post z opisem/zdjęciami auta. a po uzyskaniu rangi "klubowicz" tematy będą odblokowywane. (pamiętajcie, że to jest forum i ty raczej zapamiętuje się auta a nie twarze).

odnośnie samej decyzji – ok to jest wasza piaskownica, wy ją zbudowaliście i nanieśliście piach, foremki i zabawki są wasze, pozwalacie nam z niej korzystać i bawić się zabawkami nieodpłatnie. ale do jasnej cholery. to nie znaczy, że jesteśmy gorsi i nie należy się nam odrobina szacunku. jako osoby zarządzające forum i klubem powinniście wyróżniać się nienaganną wręcz kultura osobistą (no może bez przesady – wiadomo każdemu potrafią puścić nerwy).
sam kiedyś administrowałem dużo, dużo mniejsze forum, ale dzięki temu jestem w stanie wyobrazić sobie wasz wkład pracy i go doceniam.
pomimo, że osoby zajmujące się forum wykonują swoją pracę znakomicie i funkcjonuje ono najlepiej z wszystkich, które odwiedzam/odwiedzałem, to odrobina kultury nawet przy koszowaniu tematu nie zaszkodzi.

PS. końcówka mojej wypowiedzi nie ma na celu wszczęcia kłótni i nie chciałbym wytykać palcami poszczególnych osób. na celu ma jedynie zwrócenie uwagi na pewne sprawy -a Wy, wierzę ludzie inteligentni, sami wyciągniecie wnioski ;)
PS 2. post Glob-ego 2 dni wcześniej i nie byłoby zamieszania ;)
Ostatnio edytowano 31 mar 2009, 15:45 przez Inte, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Bo tu kończy się rozsądek a zaczyna się Mazda ;)
IRC
Forumowicz

Od: 12 cze 2007, 17:30
Auto: była 323BG| jest 626 GE 97 1,8

Postprzez grze.gorz » 31 mar 2009, 15:44

Pit napisał(a):Wszystkich rozgoryczonych pragnę poinformować, że są miejsca w sieci, gdzie można bez restrykcji pokazywać obiekty swoich westchnień. Są takie portale, jak Polska Jazda, inne tego typu :) Tam, panowie, tam zapraszam... To jest forum Klubu :) Ci którzy tego nie rozumieją, odejdą. Dla nas będzie to następny krok do podwyższania poziomu forum poprzez naturalną selekcję jednostek nierozumnych.

Bulwersują mnie takie wypowiedzi, to ma być przykład tego poziomu... pięknie...gratuluję klasy...
Tym bardziej wnioskuję o wyrzucenie samochodów nieklubowych z tego działu.
Zostaną same na poziomie...rozumnych właścicieli.
Forumowicz

Od: 26 kwi 2007, 11:14
Auto: szybkie sześć

Postprzez Don Corleone » 31 mar 2009, 15:48

hbo napisał(a):jeżeli dział NM jest tylko dla klubowiczów, to co w takim razie robią tam samochody 'obcych' ? Niech zarząd będzie konsekwentny w działaniu i usunie tematy 'niewiernych'

Niewierni mogą się nawrócić.
Znów ujrzą światłość.
I Pan ześle im łaskę w postaci odblokowanego tematu.

Sorry, ale nie mogłem się powstrzymać ;)
Tak na serio to nie wyobrażam sobie gdyby przykładowo xXx chciał zostać teraz klubowiczem i odzyskiwać całą historię modyfikacji w nowym temacie, bo stary jest skasowany. Niewykonalne.

slav ja np popieram obie wypowiedzi Pit w tym temacie. Są do bólu prawdziwe.
Jeżeli ktoś jest tutaj dla NM to chyba naprawdę Polska jazda czy coś podobnego jest lepszym rozwiązaniem.

wesoly75
Globy miał na myśli codzienne sprzątanie (porządki) przez moderatorów. Nie dorabiaj ideologii ;)

Inte napisał(a):post Glob-ego 2 dni wcześniej i nie byłoby zamieszania

Zgadzam się, jak najbardziej.
Padre
Forumowicz

Od: 26 sty 2007, 11:14
Auto: BA KF->NB BP->FE 13B

Postprzez slav » 31 mar 2009, 15:54

Don Corleone napisał(a):Jeżeli ktoś jest tutaj dla NM to chyba naprawdę Polska jazda czy coś podobnego jest lepszym rozwiązaniem.

Sorry , ale gdzie napisalem ze chodzi mi tylko o NM ?

Butne wypowiedzi nie pomagaja , bierzcie przyklad z Globyego , ktory jako czlonek zarzadu sprawdza sie na tym miejscu znakomicie , mimo bardzo ciezkich i trudnych ostatnio decyzji.

Za takimi ludzmi jak Globy ,Grzyby , bylbym gotow isc za nimi w ogien ,mimo ze czesto mam wlasne krytyczne prywatne uwagi do roznych klubowych spraw.
Ostatnio edytowano 31 mar 2009, 15:58 przez slav, łącznie edytowano 1 raz
Forumowicz

Postprzez Brudny Harry » 31 mar 2009, 15:57

Pit napisał(a):Wszystkich rozgoryczonych pragnę poinformować, że są miejsca w sieci, gdzie można bez restrykcji pokazywać obiekty swoich westchnień. Są takie portale, jak Polska Jazda, inne tego typu :) Tam, panowie, tam zapraszam... To jest forum Klubu :) Ci którzy tego nie rozumieją, odejdą. Dla nas będzie to następny krok do podwyższania poziomu forum poprzez naturalną selekcję jednostek nierozumnych.

W takim układzie jako jedna z tych jednostek "nierozumnych" powinieneś usunąć siebie w pierwszej kolejności. Cały czas nie potrafisz zrozumieć, że nie chodzi tyle o zamknięcie działu, co o chamskie potraktowanie forumowiczów z niego korzystających...
Forumowicz

Od: 25 mar 2008, 13:20
Auto: 323F BA 1.5 ,1996 ,218tkm

Postprzez wesoly75 » 31 mar 2009, 15:59

Don Corleone napisał(a):wesoly75
Globy miał na myśli codzienne sprzątanie (porządki) przez moderatorów. Nie dorabiaj ideologii

No to teraz sie usmialem wlasnie bylem na Naszych Mazdach i odwiedzilem watek Michala_21 czy cos takiego.
Kolega jest z tego co widzialem kandydatem na klubowicza a ostanie dwa posty sa z roku 2006 a ostatni jest moderatora z prosba o wstawienie aktualnych linkow do zdjec. Nie no mistrz.
Forumowicz