Opony & felgi
Marek 323s BA – zgadzam sie w 100% – czasami 17" z rantem i samochodiz e zdużym nadkolem optycznie wygląda na 16" albo i mniejsza...
- Od: 15 kwi 2008, 09:31
- Auto: Mazda 6 GH Kombi 2.2D '11
Subaru Impreza GT@STI++ '00
Peugeot 206SW 1.4 HDI '06
Była
Mazda 323F BA KL-ZE `95
Mazda 6 GY L3-VE `06
Witajcie tu mnie jeszcze nie było a czas już najwyższy bo wiosna gdzieś tam ma się wkrótce pojawić.
doradźcie jakie felgi i oponki do 323f ba 1,5 ale takie żeby zawieszenie zostawić standard tak jak jest bo teraz są 13 i strasznie to wygląda pocieszeniem jest tylko to że nawet przy wpadnięciu w większą dziurę nadkole zostaje w całości ale wygląda to jak wózek sklepowy z silnikiem
doradźcie jakie felgi i oponki do 323f ba 1,5 ale takie żeby zawieszenie zostawić standard tak jak jest bo teraz są 13 i strasznie to wygląda pocieszeniem jest tylko to że nawet przy wpadnięciu w większą dziurę nadkole zostaje w całości ale wygląda to jak wózek sklepowy z silnikiem
- Od: 11 mar 2009, 00:54
Blackcat ja własnie zastanawiam nad zmiana i sie zastanawiam nad 16''-17''. tylko musisz byc swiadom tego ze do 16'' to profil 50 a do 17'' profil 40. przy 50 da sie jeszcze jezdzic w miare spoko (sam mam profil 50 na gumie i nie jest tak zle. plomby nie wypadaja mimo sztywniejszego zawieszenia)
Dodatkowo mam pytanie czy słyszeliscie cos o felgach firmy Hamond. Słyszałem ze mimo stosunkowo niskiej ceny sa w miare trwałe tylko ponoc lakier odpryskuje.
mysle o tym.
http://www.allegro.pl/item573284095_pie ... _ring.html
Tylko własnie nie wiem czy przez to ze jest czarna felga (auto mam srebrne bez gleby i jej tam nie bedzie) nie bedzie mi to wygladalo jakbym jezdzil na 15''? i tez nie wiem czy nie bedzie za wąska, szeroka (ET 25)
Dodatkowo mam pytanie czy słyszeliscie cos o felgach firmy Hamond. Słyszałem ze mimo stosunkowo niskiej ceny sa w miare trwałe tylko ponoc lakier odpryskuje.
mysle o tym.

Tylko własnie nie wiem czy przez to ze jest czarna felga (auto mam srebrne bez gleby i jej tam nie bedzie) nie bedzie mi to wygladalo jakbym jezdzil na 15''? i tez nie wiem czy nie bedzie za wąska, szeroka (ET 25)
Ostatnio edytowano 17 mar 2009, 13:00 przez People_Hate_Me, łącznie edytowano 1 raz
People_Hate_Me napisał(a): zastanawiam nad 16''-17''
Hmmmm wydaje Mi się że 17" + 88KM to będzie się po malutku toczyło... przy 2.0 (144KM) spoko ale do Z5 to troszke za duże będą 17'
Są w życiu samochody, które raz widziane bywają niezapomniane...:)
Moja Madzia ;) --> http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=65508
Pozdrawiam, Gośka ;)
Moja Madzia ;) --> http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=65508
Pozdrawiam, Gośka ;)
- Od: 30 lis 2008, 13:24
- Auto: Mustang & Navara & Cooper
czy sie bedzie toczyc czy nie lans musi byc
darekk86 dzięki za info odnosnie ET.
To szukam czegos innego :–)
darekk86 dzięki za info odnosnie ET.
To szukam czegos innego :–)
People_Hate_Me dzięki za radę
jednakże ja nie chcę się lansować, a jedynie poprawić wygląd autka bez ingerencji w zawieszenie bo na te 13'' nie mogę po prostu patrzeć jakbyście mogli podać parametry gumek i felgi to bym sobie czegoś poszukał
zaznaczam bez ingerencji w zawieszenie...
dzięki
ps wiem że to nie ten wątek, ale jak u licha dodać obrazek pod podpisem bo jakoś nie daję rady
jednakże ja nie chcę się lansować, a jedynie poprawić wygląd autka bez ingerencji w zawieszenie bo na te 13'' nie mogę po prostu patrzeć jakbyście mogli podać parametry gumek i felgi to bym sobie czegoś poszukał
zaznaczam bez ingerencji w zawieszenie...
dzięki
ps wiem że to nie ten wątek, ale jak u licha dodać obrazek pod podpisem bo jakoś nie daję rady
- Od: 11 mar 2009, 00:54
Blackcat nie ma sprawy.
tu masz opisane co i jak odnisnie kół i gum http://www.club323f.com/ba/guides/alloys/alloys.php
ja na zime tez jezdze na 13'' ale na lato 15'' :–)
ale chce cos wiekszego
tu masz opisane co i jak odnisnie kół i gum http://www.club323f.com/ba/guides/alloys/alloys.php
ja na zime tez jezdze na 13'' ale na lato 15'' :–)
ale chce cos wiekszego
przeglądając ten temat spróbuje złożyc do kupy jakąś koncepcje co do zakupu felg.
chce do swojej 323c kupić 15 calowe felgi 195/50 opony. tylko nie do konca nie wiem jak z tym ET i otowrem centrującym... masakra
a felg szukam jakiś z delikatnym rantem
czy to ma znaczenie?
chce do swojej 323c kupić 15 calowe felgi 195/50 opony. tylko nie do konca nie wiem jak z tym ET i otowrem centrującym... masakra
a felg szukam jakiś z delikatnym rantem
przeglądając ten temat spróbuje złożyc do kupy jakąś koncepcje co do zakupu felg.
a felg szukam jakiś z delikatnym rantem czy to ma znaczenie?
Et najlepiej 35-37, otwor centrujacy w Ba jest 54mm, oczywiscie kazde felgi z wiekszym otworem beda pasowac, trzeba bedzie tylko zalozyc odpowiedni pierscien centrujacy ( np z 56mm->54mm ). Co do szerokosci maks to 7 cali, tylko wtedy rant bedzie mocno narazony na dziury i krawezniki, rozsadniej jest kupic 6-6.5 cala.
Blackcat i Adamos też obecnie mam 13" na zime... zmieniam na 15" szerokość 6,5", myśle że wystarczy, jak nie znajde fajnych używek to pewnie wybór padnie na nówke Advanti ADV 50D
.
Adamos co do opon to na felge 15" najlepsza była by jakaś 195/55 (zerowe przekłamanie licznika), ale warta polecenia jest TOYO PROXES T1R 195/50R15
(przekłamianie licznika o ok. 3,5%) , ale super oponka dobrej firmy, dodatkowo z rantem ochronnym... zamówiłem przez allegro po 180zł/szt... w sobote jak pytalem w Norauto w Zabrzu kosztowały po 245zł/szt wiec wydaje mi sie że warto 

Adamos co do opon to na felge 15" najlepsza była by jakaś 195/55 (zerowe przekłamanie licznika), ale warta polecenia jest TOYO PROXES T1R 195/50R15

- Od: 4 lis 2008, 14:02
- Auto: Mazda 323F '98 1,5
a ja sie przypominam z pytaniem czy zna ktos Flele firmy Hamond 
jakie ciśnienie radzicie nabić do opon 195/60 R14 ?
opony letnie
323F 1.6 91r
opony letnie
323F 1.6 91r
- Od: 1 gru 2008, 16:07
- Auto: 323F BG1.6 8V 1991r 84km 125Nm
Skoro to dział tuning to myślę, że 3-4 atmosfery, będzie szybszy
A jeśli to powinien być dział ekploatacji to 2,2 – 2,5 atmosfery, powinno pisać na drzwiach albo klapce wlewu plaiwa...
A jeśli to powinien być dział ekploatacji to 2,2 – 2,5 atmosfery, powinno pisać na drzwiach albo klapce wlewu plaiwa...
https://www.facebook.com/2become1photo – FOTOGRAFIA ŚLUBNA
- Od: 9 lis 2007, 11:41
- Auto: Mazda Xedos 6 CA KF '99 Back to Black