Mam pytanie zakupiłem tydzien temu piekna "szostke" ale zauwazylem ze przy obrotach 1,2 – 1,5 silnik dziwnie drży powyżej 1,5 obr. drgania ustepuja. Czy ktos mi moze pomoc i powiedziec co to moze byc ?

www.mazdaspeed.pl
mazda6 napisał(a):Witam,
Mam pytanie zakupiłem tydzien temu piekna "szostke" ale zauwazylem ze przy obrotach 1,2 – 1,5 silnik dziwnie drży powyżej 1,5 obr. drgania ustepuja. Czy ktos mi moze pomoc i powiedziec co to moze byc ?Z gory dziekuje i pozdrawiam
Wieszczu napisał(a):No jeśli na wcisnietym sprzęgle te drgania nie ustępują to masz na początek koło dwumasowe do wymiany prawdopodobnie..
Maciek 251 napisał(a):OK a jak na wciśniętym ustępują to co to może być?
Maciek 251 napisał(a):może wystarczy zmienić sam docisk, tarczę i łożysko oporowe (tak mi sugeruje mechanik) ysz
Maciek 251 napisał(a): może wystarczy zmienić sam docisk, tarczę i łożysko oporowe (tak mi sugeruje mechanik)
Enduro napisał(a):raczej nie,
bo to właśnie to 2 M jest uszkodzone
i będzie coraz mocniej dzwoniło i szarpalo....
szukaj dobrej używki, bo masz jeszcze czasu roche...
powodz.
E.
mazda6 napisał(a):drgania sa na biegu jalowym jak auto stoi i podnise troche obroty do 1,2 – 1,5 wtedy drgania wystepuja
mazda6 napisał(a):Czyli moze to byc wtrysk?
Enduro napisał(a):w serwisie musza podpiac tobie tester, IDS
i dokonac kalibracji kazdego wtrysku z osobna..
i jesli ten proces uda sie przeprowadzic do konca
tzn. ze wtryski sa jeszcze okay!
jesli proces bedzie przerywany,
to trzeba wymienic uszkodzony wtrysk/i
mazda6 napisał(a): zauwazylem ze przy obrotach 1,2 – 1,5 silnik dziwnie drży
Dobrze piszesz, zauwazyłem ze sporo szostek ma ten problem , po kalibracji ( o ile wtryski są jeszcze ok ) zdecydowanie poprawia sie charakterystyka pracy motoru.Enduro napisał(a):w serwisie musza podpiac tobie tester, IDS
i dokonac kalibracji
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6