Zabawy z wyswietlaczem
Strona 1 z 1
Witam
Na wstepie pozdrawiam wszystkich jestem nowy na tym portalu-a teraz przejde zo rzeczy-od bylego posiadacza 3 uslyszalem ze mozna za pomoc zabawy z przyciskami na konsoli glownej zmienic fukncje wyswietlacza "nazywam go glownym-ale chodzi o ten powyzej radio-odtwarzacza-ktory pokazuje nam godzine-chodzi o uzyskanie widoku zurzycia paliwa -sredniego spalania.
Przejzalem spory kawalek naszego forum ale nie znalazlem takiej informacji-czy to wogole jest mozliwe czy koles mnie wkrecil-wyczytalem ze wiekszosc z was kupuje jakies dodatkowe wyswietlacze.Na koniec moze tylko dodam ze jest to mazda 3 z 2007 roku 2,0L -prosze o odpowiedz.Pozdrawiam
Na wstepie pozdrawiam wszystkich jestem nowy na tym portalu-a teraz przejde zo rzeczy-od bylego posiadacza 3 uslyszalem ze mozna za pomoc zabawy z przyciskami na konsoli glownej zmienic fukncje wyswietlacza "nazywam go glownym-ale chodzi o ten powyzej radio-odtwarzacza-ktory pokazuje nam godzine-chodzi o uzyskanie widoku zurzycia paliwa -sredniego spalania.
Przejzalem spory kawalek naszego forum ale nie znalazlem takiej informacji-czy to wogole jest mozliwe czy koles mnie wkrecil-wyczytalem ze wiekszosc z was kupuje jakies dodatkowe wyswietlacze.Na koniec moze tylko dodam ze jest to mazda 3 z 2007 roku 2,0L -prosze o odpowiedz.Pozdrawiam
martin_302
- Od: 8 lut 2009, 15:46
- Auto: mazda 3 2007 150km 2,0L
martin_302 napisał(a):Przejzalem spory kawalek naszego forum ale nie znalazlem takiej informacji-czy to wogole jest mozliwe czy koles mnie wkrecil-wyczytalem ze wiekszosc z was kupuje jakies dodatkowe wyswietlacze.Na koniec moze tylko dodam ze jest to mazda 3 z 2007 roku 2,0L -prosze o odpowiedz.Pozdrawiam
Wszystko jest trzeba tylko dobrze poszukać
Jeśli masz komputer nic nie musisz kupować, ewentualnie tylko odblokować.
Podaje ci link jak można to zrobić.
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... ok%B3adowy
Ostatnio edytowano 21 maja 2009, 12:09 przez jerrry, łącznie edytowano 1 raz
dziekuje powiodlo sie
Teraz moze ktos mi pomoze z przestawieniem termometru z F na C-hehehehe
Teraz moze ktos mi pomoze z przestawieniem termometru z F na C-hehehehe
martin_302
- Od: 8 lut 2009, 15:46
- Auto: mazda 3 2007 150km 2,0L
Tak więc żeby zmienić wyświetlanie temp należy:
1) nacisnąć i trzymać wyłącznik/włącznik radia (centralny przycisk w radiu)
2) teraz wcisnąć (zależy jaki model radia) przycisk MEDIA lub TAPE/MD czyli skrajny guzik z prawej strony pod wyświetlaczem.
3) te dwa guziki przytrzymujemy wciśnięte przez ok 5 s.
4) po puszczeniu wyświetlanie temperatury powinno"przeskoczyć z F na Celcjusze
1) nacisnąć i trzymać wyłącznik/włącznik radia (centralny przycisk w radiu)
2) teraz wcisnąć (zależy jaki model radia) przycisk MEDIA lub TAPE/MD czyli skrajny guzik z prawej strony pod wyświetlaczem.
3) te dwa guziki przytrzymujemy wciśnięte przez ok 5 s.
4) po puszczeniu wyświetlanie temperatury powinno"przeskoczyć z F na Celcjusze
A czy w/w kombinacja przycisków włącza wyświetlacz temperatury? Bo w mojej Mazdzie nie zauważyłem na wyświetlaczu nad radiem żadnego wskaźnika temperatury. Jest możliwość, że został on w jakiś sposób wyłączony?
- Od: 28 maja 2009, 09:26
- Auto: Mazda 3 2.0 150KM 2005r. USA
Kombinacja o której pisałem wcześniej zmienia tylko C na F
Nic mi nie wiadomo o opcji wyłączania wyświetlacza temp.
Może ukryte opcje komputera "trip komputer" to obsługują
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... ryte+opcje
Nic mi nie wiadomo o opcji wyłączania wyświetlacza temp.
Może ukryte opcje komputera "trip komputer" to obsługują
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... ryte+opcje
Witam.
Mam pytanie odnośnie trip komputera, mianowicie czy po jakimś czasie od wyłączenia silnika i wyjęciu kluczyka ze stacyjki nie powinien on się wygasić, tak żeby nie pokazywał ilości przejechanych km na liczniku dziennym i ogólnym. Pytam, ponieważ wydawało mi się, że tak właśnie się wygaszał, natomiast teraz tego nie robi. Jeżeli jest taka opcja to jak ją włączyć?
Mam pytanie odnośnie trip komputera, mianowicie czy po jakimś czasie od wyłączenia silnika i wyjęciu kluczyka ze stacyjki nie powinien on się wygasić, tak żeby nie pokazywał ilości przejechanych km na liczniku dziennym i ogólnym. Pytam, ponieważ wydawało mi się, że tak właśnie się wygaszał, natomiast teraz tego nie robi. Jeżeli jest taka opcja to jak ją włączyć?
- Od: 22 mar 2011, 17:02
- Auto: Mazda 3 BK 1.6 MZR
U mnie sie wygasza 
No właśnie też coś mi się tak wydawało ze sie wygaszał. Nie wie może ktoś czy jest jakiś sposób jak to włączyć?
Już jest ok. Też u mnie gaśnie, tylko włącza się zaraz po odblokowaniu centralki i dlatego myslałem, że cosik jest nie tak.
Już jest ok. Też u mnie gaśnie, tylko włącza się zaraz po odblokowaniu centralki i dlatego myslałem, że cosik jest nie tak.
- Od: 22 mar 2011, 17:02
- Auto: Mazda 3 BK 1.6 MZR
Tolek napisał(a):Oczywiście. Przyciskiem o nazwie AMB przełączasz się między temp. zew. i wew.
ale jesli mógłbym zapytać gdzie ten przycisk się znajduje, bo za nic na świecie nie moge go znależć...
- Od: 15 lip 2011, 00:24
- Auto: Mazda 3 Sedan 1.6 Touring 2007
Obok przycisku podgrzewania tylnej szyby, a taki masz na pewno . Nie wiem jak to jest przy klimatyzacjach manualnych? Bo jeżeli masz taką, to i pewnie nie masz tego przycisku. Jeżeli się mylę, to proszę o sprostowanie.
"Nigdy nie polemizuj z idiotą – najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem." – "Pozdrawiam" Dr House
W przpadku klimy manualnej AMB nie wystepuje.
Dzięki za podpowiedź, niestety mam manualną...
- Od: 15 lip 2011, 00:24
- Auto: Mazda 3 Sedan 1.6 Touring 2007
Strona 1 z 1