Zbiornik jest zamontowany w prawym nadkolu (tak jak na rysunku) i pompki są od strony błotnika a nie silnika.
Wymiana zbiornika płynu do spryskiwaczy
1, 2
Ten zbiornik powyżej tego nie ilustruje, ale obydwie pompki są zamontowane na tej ściance co nie widać
Zbiornik jest zamontowany w prawym nadkolu (tak jak na rysunku) i pompki są od strony błotnika a nie silnika.
K.P.
- Od: 1 maja 2006, 22:58
- Auto: MAZDA 323F 1.6 16V BG 1991r. --> Premacy zielony metalik 1.8 114KM CP 2000r.+ LPG w kole --->> Jest Impreza WRX 2.0T GD 2002 sedan z lotą ;)
Ciekawy jestem czy jak by kupić sam czujnik to dało by radę go podłączyć do tego standardowego zbiorniczka.....
Niech ktoś napisze do ASO isię spyta o czujnik 76-673 i o zbiorniczek 76-671 bo ja już do nich się wstydzę pisać bo co i raz coś wypatrzę a i tak nic jeszcze u nich nie kupiłem po za filtrem powietrza i paskami klinowymi
P.S. U mnie jest w zegarach nawet żaróweczka od kontrolki i sama kontrolka,tyle że jeszcze potrzeba czujnika i zbiorniczka..... 

- Od: 18 kwi 2004, 21:52
- Auto: Mazda 6 GH MZR-CD Wagon
Trochę z innej beczki. Czy Premacy posiada jakaś osłonę na zbiornik płynu do spryskiwacza (nie licząc zderzaka)? U mnie po zdjęciu zderzaka wygląda to mniej więcej tak:
MAZDA PREMACY – Coche de la familia japonesa / Stwórzmy wspólnie PORADNIK pompy DENSO do DiTD http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=89&t=41713&start=360
bo tak to wygląda 
- Od: 23 kwi 2009, 18:25
- Auto: premacy 99r 101KM pb/lpg
Trochę odkopie temat...
Silniczek mi działa, jednak nie pryszcze na szybę tylko na asfalt
przypuszczam, że spadł wężyk.
Czy żeby dostać się do zbiornika spryskiwaczy w Premacy trzeba zdjąć zderzak? Patrząc na zdjęcie powyżej to na to by wskazywało.
Silniczek mi działa, jednak nie pryszcze na szybę tylko na asfalt
Czy żeby dostać się do zbiornika spryskiwaczy w Premacy trzeba zdjąć zderzak? Patrząc na zdjęcie powyżej to na to by wskazywało.
-
paproch18
Przez osłonę nadkola zdecydowanie prościej... 3 spinki i ukazał się zbiorniczek, wężyk założony i spryskiwacz działa 
-
paproch18
Nie musisz demontować zbiornika, żeby wymienić pompkę. Zrób, jak wskazano powyżej – zdemontuj osłonę nadkola i masz w miarę przyzwoite dojście (trochę ciasno, ale się da). Powodzenia 

Dzięki za radę. Jutro biorę się do akcji:)
Dopisano 4 lut 2017, 17:18:
Pompki mi zamarzły.
Jedna w trakcie demontażu pękła.
Miałem zakupione 2 od tico na wszelki wypadek i oczywiście pasują idealnie. Jedna za 10zł więc jak zostanie na zapas też nic się nie stanie
http://allegro.pl/show_item.php?item=55 ... VlMjhhMw==
Dopisano 4 lut 2017, 17:18:
Pompki mi zamarzły.
Jedna w trakcie demontażu pękła.
Miałem zakupione 2 od tico na wszelki wypadek i oczywiście pasują idealnie. Jedna za 10zł więc jak zostanie na zapas też nic się nie stanie

1, 2