Zamieszczam na szybko fotorelacje z uwagi ,że zima i robiłem to w pośpiechu o 23 w nocy:)<br>
Wyciagniecie deski i dobranie sie do skrzynki z ledami jest banalne i nie zajmie wiecej niz 15min.<br>
Ja całą wziąłem do piwnicy i tam sie bawilem w wylutowanie i wlutowanie nowych .W gre wchodzi 6 malutkich led po 50gr/szt i 3x led T5 w oprawce(stożkowe gdyż lepiej rozprowadzaja swietlo).<br>Tak wygląda nasza plytka po wyjęciu z obudowy.<br>

Tak wygladaja oryginalne zielone diody.Wszystkie ulozone tak samo (tzn "+" i "–").<br>

Tak wyglada plytka po zabiegu.Pozostawilem czerwona led na obieg wewnętrzny.zarowka zastąpiona dioda w oprawce jest nieco dłuższa wiec lutownica powiekszylem plastik by weszla.<br>

Dodatkowo na plytce jest oswietlenie (japoński wynalazek na gumce z dwomia dziurami montowany na dwa bolce na plytce-masakra jakas) w postaci bardzo malych zarowek.Pomalowalem niebieskim sprayem bie nie mam pojecia gdzie cos takiego kupic.Ew ebay.com i chyba z prosto z Japonii xD .<br>

No a tak mniej wiecej wyglada to w nocy.Zdjecia nie odzwierciedlaja w pelni no i musze poprawic diody T5 (cyferki i pozycja na co ma leciec powietrze) Widocznie nie stykaja badz trzeba wlozyc na odwrót.tak samo te na gumce cos nie swieca i tez chyba odwrotnie wlozylem.Jak poprawie i skoncze calosc to zrobie ladne foto.<br>

Jesli chodzi o przycisków ogrzewania szyby (tyl/przod),cruse main ,przeciw mgielne itp to wchodza tam diody R3mini.Montarz bardzo szybki bo wystarczy przekrecic taka zarowke i zamienic na led R3mini w oprawce.Podswietlenie tarcz zegarow to diody R5mini<br>

Pozdrawiam mazdowiczów .W razie pytan GG 4764865.
Ostatnie modyfikacje.Sorry za jakosc zdjec (jak zwykle tel pod reka):

Regulacja nawiewu po calkowitym rozbrojeniu.2x niebieski led i 1x czerwony.

Panel nawiewu.Powrócilem do żarówki bo dioda za dluga i nie rozprasza tak swiatla.Kolejne dwie pomalowane sprayem wciaz mi nie świecą.Na razie tak zostawiam.

Tarcze z alu za dnia

Panel nawet w ostrym słońcu jest wyraźnie widoczny.

W nocy.Zaznaczylem miejsca na W5W i 1szt T5 po prawej str podświetla temp.wody.Troche rożni sie odcieniem ale nie da rady inaczej.Kierunki gdy migaja też świecą na niebiesko :p

Panel z bliska.Przestala mi świecić niebieska na niskie temp.Do poprawy gdyz przerywa.

Zegary nocą.Nie jest źle.Włożyłem 3szt 4ledowe może stożkowe będą lepiej rozpraszaly.Jak kupie , podmienie i będzie lepiej to dam znać.Na razie tak to wyglada.
Zakupilem tez luminescencyjny czerwony marker na wskazówki ale raczej nie uzyje bo za dnia bede aldne czerwone ale w nocy czarne i czarno to widze.Nie chce mi sie bawic w osobne ich podswietlanie .

Ogólnie nie jest źle.

[/img]