Właśnie miałem okazję dokonać testu mojej Madzi na drogach Czech, Austrii, Niemiec i Włoch za jednym zamachem przy 4 dorosłych osobach i pełnym załadunku (łącznie z bagażnikiem dachowym).
Cóż to była za jazda!
1. Świetne fotele- doskonałe podparcie, trzymanie boczne i twardość. Nie odczuwane ŻADNE zmęczenie.
2. Wrażenia pasażerów tylnej kanapy podobne (ponoć bardzo dużo miejsca na nogi jest w drugim rzędzie;)
3. Doskonałe prowadzenie- precyzyjny układ kierowniczy, trzymała się moja trójeczka asfaltu jak rzep psiego ogona,ale ona wchodzi w zakręty.. (na oponkach 195/65 R15) Dobre tłumienie nierówności- jak może być inaczej przy wielowahaczowym zawieszeniu z tyłu:)
4. Silniczek dzielnie sobie radził- przy takim obciążeniu udało się osiągnąć 180 km/h choć jechałem tak przez chwilę. Komfortowa moim zdaniem prędkość na autostradach z jaką porusza ten samochód (komfortowa dla silniczka i dla ucha;) to 140km/h. 150km/h = około 3000obr/min= SPORY hałas w kabinie. Był on spotęgowany boxem na dachu. Mimo wszystko chciałoby się żeby wnętrze było trochę lepiej wyciszone (ciekaw jestem czy hałas daje się przy tej prędkości ostro we znaki posiadaczom 110 konnej wersji) Przy prędkości 160 km/h mimo ogromnego hałasu nie odczuwa się że auto zaraz się rozleci:) wciąż jest trochę luzu pod pedałem i można się rozbujać do rzeczonej prędkości 180km/h
5. Spalanie- 7,4- spowodowane wirem w baku;) normalna jazda moim autem: 5,4- 5,6 l
6. Klima działała bez zarzutu przy minusowych temperaturach na zewnątrz. Błyskawicznie robiło się ciepło w środku.
Ogólne wrażenie bardzo dobre.Okazało się że "3" to świetne autko na rodzinne wyjazdy. Bagażnik w sam raz, plus za pojemny schowek przed pasażerem. Dużo miejsca w środku. Chce się wracać do tego auta:)
Pozdrawiam wszystkich posiadaczy "trójek"! Oby zawsze zawiozły nas szczęśliwie do celu
Zauroczony.