Zamierzam swoją Madzię wyposażyć w ogrzewanie postojowe i zastanawiam się czy oby ta pompka była włąściwa. Cena bardzo dobra czy to faktycznie zda agzamin w 6tce. Proszę o opinie a może ktoś już kupił i testował?

Pozdrawaim
www.mazdaspeed.pl
sama rurka słabo się sprawdza jako tłumik huczy na całe osiedle ale po dodaniu tłumika sprawa wygląda znacznie lepiej nie zauważam nawet że webasto chodziqzym napisał(a):Funkcję tłumika pełni rurka- rzadko się zdarza aby się przepaliła czy zepsuła.
Silniki Diesla są sprawniejsze (mniejsza strata ciepła w stosunku do silnika benz. mniej oddają ciepła do układu chłodzenia ) i dlatego wolniej się nagrzewają , mniej palą paliwa – bilans energetyczny jest korzystniejszy, w niektórych silnikach diesla w niskich temp. (ujemnych ) podczas stania w korku można zobaczyć jak spada temperatura silnika . Pozdrawiam RUcammus napisał(a):ja mam jeszcze takie fundamentalne pytanie o dogrzewnice silnika – ma to za zadanie wspomagac ogrzanie silnika do temp. "normalnej", wydawaloby sie ze z takim wspomagaczem silnik bedzie szybciej rozgrzany niz w autach bez, natomiast sprawdzalem z kolega ktory ma focusa benz i u niego duuuuzo szybciej silknik osiaga temp. "normalna". Jak to w takim razie jest, benzyniaki szybciej sie nagrzewaja?
vienek napisał(a):Panowie, a co steruje webasto w modelach bez sterownika w kabinie, komputer pokładowy, czy też jakiś sterownik webasto jest w nim samym. A może czujnik temp. zewnętrznej steruje jakimś przekaźnikiem, ale co by wyłączało webasto, czujnik temp. silnika?
Pytam, bo u mnie załącza się nawet na ciepłym silniku. A może ktoś wie z doświadczenia przy jakiej temp., czy też po jakim czasie powinno się wyłączyć webasto. Piszę cały czas o modelu bez ogrzewania kabiny.
ben. napisał(a):Panowie jak się ma sprawa w Samochodzie po Lifcie. Co trzeba modyfikować w kompie?
Czy w mojej Maździe jest zamontowany dogrzewacz. Pod maska nie znalazłem nic z napisem "Webasto". Gdzie szukać dogrzewacza?
syberek1 napisał(a):Kolego na pierwszy rzut oka nie widać webasta ! znajduje się ono po lewej stronie silnika ( stojąc przodem do Maski samochodu) przykręcony do ściany grodziowej blisko lewego (patrząc od przodu) Dzwonu... głęboko wciśnięte...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6