tak jak w temacie jakie różnice w skrzyniach biegów GT i zwykła jakieś inne przełożenia ? krótszy skok dzwigni ?
i ewentualne różnice w mocowaniu do silnika 1,6 1,8 (różnice w sprzęgle są napewno wielkość średnica wałka) ale może same otwory mocujące są ujednolicone ?
Wybaczcie trochę chore pytanie ale kombinuje z przekładką silnika, jakdobrze pójdzieod GTRa tylko pytanie czy skrzynia bedzie pasować tak którą mam.
323F BG Jakie różnice Skrzynia GT i zwykła
Strona 1 z 1
Z tego co się orientuję , wszystkie GTX oraz GTR (a także niektóre GLX jak np. moja) miały skrzynie 4WD. Chcesz zrobić napęd na cztery koła? Otwory śrub powinny pasować (są to wszystko silniki pokrewne BP). Jeśli stwierdzisz że to za dużo roboty, to na Allegro jest ogłoszenie o silniku od GTRa wraz ze skrzynią... Co do przełożeń to na 100% są krótsze, ale katalog z danymi niestety mi się gdzieś zapodział. Jak znajde to napisze 
- Od: 14 lis 2004, 19:40
- Auto: Żuczek i Jaszczurka...
Są przecież wersje GT w 323F tylko przód oczywiście i to mnie najbardziej interesuje,
jeśli chodzio silnik z GTRa na allegro to już z gościem gadałem turbinę z kolektorem komuś sprzedał , sterownik też wogóle rozbroił go na części pierwsze
wersje GT w 323F mająjakieśzmiany w hamulcach i chyba włąsnie w skrzyni tyle że niemam pewności
jeśli chodzio silnik z GTRa na allegro to już z gościem gadałem turbinę z kolektorem komuś sprzedał , sterownik też wogóle rozbroił go na części pierwsze
wersje GT w 323F mająjakieśzmiany w hamulcach i chyba włąsnie w skrzyni tyle że niemam pewności
- Od: 30 kwi 2004, 18:16
- Auto: Mitsubishi Galant 2,4 GDI
Wersje GT w 323F (seria BG) to autka wyposażine w silnik 1,8 16V DOHC (134KM). Silnik ten był także w sedanach i hackbackach , a jednak one już nie miały dopiska GT. Za wyjątkiem dwóch wałków w głowicy nie masz ani skrzyni z innymi przełożeniami, ani mocniejszych hamulców, ani też piast na 5 śrub o rostawie 114,3mm tylko 4x100...
Aha – co do hamulców: możesz mieć z przodu i z tyłu tarcze, ale wiele mazd tak miało (z silnikiem BP)
Aha – co do hamulców: możesz mieć z przodu i z tyłu tarcze, ale wiele mazd tak miało (z silnikiem BP)
- Od: 14 lis 2004, 19:40
- Auto: Żuczek i Jaszczurka...
Strona 1 z 1