Linka holownicza
Strona 1 z 1
Po ostatniej przygodzie ze skrzynia biegow postanowilem kupic linke, nie wiem jednak czy lepsza bedzie elastyczna czy zwykla a moze tasma(choc do tasm nie mam zaufania po tym jak ta na ktorej bylem holowany do mechera pekla 2 razy), slyszalem tez ze te elastyczne tez nie naleza do najwytrzymalszych. Jakie sa wasze opinie?
- Od: 9 gru 2008, 19:46
- Auto: 626 1,8i 16V, 96r.
wg mnie elastyczna jest lepsza, bo jeśli ciągnie cię ktoś kto robi to pierwszy raz albo z jakichkolwiek przyczyn samochód ciągnący szarpie to jest o wiele mniejsze prawdopodobieństwo, że urwie albo sobie tył albo samochodowi ciągnionemu przód.
ale to tylko moje zdanie:P
ale to tylko moje zdanie:P
sprzedam przedni prawy amore-mijo do mx3 (80%-sprawny).
7x przekaźnik 24V(przemysłowe na szynę DIN) oraz zasilacz 12 V cena: dogadamy się;)
7x przekaźnik 24V(przemysłowe na szynę DIN) oraz zasilacz 12 V cena: dogadamy się;)
- Od: 13 cze 2008, 21:49
Polecam elastyczna, na zwyklej jak kolega mnie holował to myslałem ze poł przodu strace i pekla na dodatek
- Od: 4 gru 2008, 11:31
- Auto: Ford Probe 2.5V6 KLZE
a ja kiedyś holowałem merca starego(beczke) skodą favorit ponad 200km na lince nieelastycznej tylko takiej zwykłej nierozciągliwej:) z marketu. wszystko ok było- grunt to utrzymywać napiętą linke podczas jazdy, ale to oczywiście zadanie dla holowanego zwłaszcza podczas hamowania. kiedy się rusza trzeba napiąć powoli linke wyczuć ten moment tak jak z ruszaniem pod gorke na recznym:)
zreszta każdy to na pewno wie więc nie będe pisał dalej ....
powodzenia
zreszta każdy to na pewno wie więc nie będe pisał dalej ....
powodzenia
Uważaj mam Mazde i nie zawaham się jej użyć
!!

- Od: 28 lut 2008, 16:45
- Auto: 323F BJ 2.0 TDVI 2001
ja to wiem ale czasami osoba holowana lub holujaca nie wie jak to robic
i dlatego wlasnie kupilem elastyczna linke za13zl w kauflandzie.Swoja droga roznice w cenach sa znaczne bo taka sama linka na stacji kosztuje 18 a w tesco 34, w necie widzialem ze sa po 10 ale koszt przesylki min 15=25.wiec jakby nie liczyc jakby nie patrzec kaufland przebil wszystkich, pozostale markety real,carrefur i inne lidle,biedrony maja tylko zwykle linki albo stalowe.
- Od: 9 gru 2008, 19:46
- Auto: 626 1,8i 16V, 96r.
Ja wole sztywną linkę na elastycznej buja całym składem jak na statku.
wilk77 po co kupować linkę, kiedyś kumpla ojciec potrzebował linki do holowania więc wyciął pasy bezpieczeństwa z poloneza syna
wilk77 po co kupować linkę, kiedyś kumpla ojciec potrzebował linki do holowania więc wyciął pasy bezpieczeństwa z poloneza syna
- Od: 14 cze 2007, 23:31
- Auto: Mazda 323f 2.0DTVi 2000r RF2A
Ja używam elastycznej. Akurat mam uciąg do 2100kg więc nie ma mowy o żadnym pękaniu. No oczywiście należy pamiętać o tym żeby od razu po zakupie inaczej ją zawiązać na hakach. Proponuję sposób na tzw. warkocz, czy jak to tam się zwie podobnie;) Nie ma szans że się wtedy zerwie w przeciwieństwie do fabrycznej metody zawiązywania.
- Od: 7 wrz 2008, 02:09
- Auto: Mazda 6 CiTD 136 KM. 2004r.
Ja uzywam sztywnego holu, holowalem swoja mazde juz 2 razy
i zawsze dobre wrazenia. Sztywny hol jest lepszy nawet gdy ci nie dzialaja hamulce, auto z przodu hamuje cie samo. Pozdrawiam
- Od: 6 lis 2006, 13:14
- Auto: Była Mazda 323F 1.8 16V LPG BRC
Był Nissan Primera P12 1.8 LPG BRC
Jest .....
jak ciezko jest skladany z 3 czesci i zajmuje niewiele miejsca
akurat pasuje mi przy kanapie tylniej w bagazniku bo jest tam takie zaglebienie. Pozdrawiam
akurat pasuje mi przy kanapie tylniej w bagazniku bo jest tam takie zaglebienie. Pozdrawiam
Jest .....
ja kupilem w niemczech niedrogo z tego co pamietam a u nas pozostaje ci albo allegro albo sklepy popytaj, ja mam z okraglych rurek a na allegro widzialem ze sa to laczniki o przekroju kwadrata, czy ma to znaczenie nie wiem jak bede mial czas to o wrzuce ci zdjecie tego holu oki
Jest .....
Strona 1 z 1