Problemy z odpaleniem za drugim razem na zimnym MX-3 1,6 93
Strona 1 z 1
Mam do was pytanko odnośnie użytkowania mx-3.Mam taki problem w swojej madzi że gdy po odpaleniu silnika(bezproblemowym) wyłącze go , to ponowne zapalenie po krótkiej chwili staje sie niemożliwe.Dopiero po około 2 min. kręcenia z trudem odpala.Co to może być?Dodam ze to sie dzieje tylko wtedy gdy zgaśnie mi po krutkim czasie pracy.
Ostatnio edytowano 27 mar 2015, 22:23 przez Piotrek_154, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Korekta tematu
Powód: Korekta tematu
- Od: 23 cze 2004, 22:41
- Auto: MX-3 1,6 93' (USA)
Czyli sam Ci gaśnie po pewnym czasie i nie możesz go odpalić??
Takie objawy mogą świadczyć o różnych usterkach:
pompa paliwowa
kiepskie paliwo
zajeżdzony silnik – słaba kompresja na garach
no i wtryskiwacze
Czyli jak widzisz wszystko to, co jest związane z podawaniem paliwa i jego spalaniem w komorach cylindrów.
Przede wszystkim zacznij od najtańczysz rzeczy w naprawie (detekcji usterki), czyli zatankuj gdzie indziej paliwo...
A i jeszcze jedno: Sprawdź, czy masz płyn chłodzący. Nie tylko w zbiornikczu wyrównawczym, ale przede wszystkim w chłodnicy. Może silnik Ci się przegrzewa i tego są właśnie objawy.
Powodzenia.
PS. Przydała by się diagnoza doktora Jaksy.
Takie objawy mogą świadczyć o różnych usterkach:

Czyli jak widzisz wszystko to, co jest związane z podawaniem paliwa i jego spalaniem w komorach cylindrów.
Przede wszystkim zacznij od najtańczysz rzeczy w naprawie (detekcji usterki), czyli zatankuj gdzie indziej paliwo...
A i jeszcze jedno: Sprawdź, czy masz płyn chłodzący. Nie tylko w zbiornikczu wyrównawczym, ale przede wszystkim w chłodnicy. Może silnik Ci się przegrzewa i tego są właśnie objawy.
Powodzenia.
PS. Przydała by się diagnoza doktora Jaksy.
http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
Sam nie gaśnie,poprostu gdy zaistnieje taka potrzeba wyłączenia silnika po krutkim czasie od jego odpalenia, to ponowne uruchomienie staje sie niemal niemożliwe- dodam że to sie dzieje tylko przy zimnym silniku.Mam instalacje lpg,ale to chyba nie jest z tym zwiazane gdyż zawsze odpalam go na benzynie.Co do płynu w chłodnicy to rzeczywiscie ubywa mi go ale na bierząco wuzuełniam braki 
- Od: 23 cze 2004, 22:41
- Auto: MX-3 1,6 93' (USA)
GofNet napisał(a):Takie objawy mogą świadczyć o różnych usterkach:
pompa paliwowa
kiepskie paliwo
zajeżdzony silnik – słaba kompresja na garach
no i wtryskiwacze
A do tego może jeszcze być uszkodzony regulator ciśnienia paliwa
Strona 1 z 1