Auto nie odpala po wymianie uszczelki pod głowicą
Strona 1 z 1
Zmieniłem uszczelkę pod głowicą simeringi na wale i jeden na wałku rozrzadu i teraz nie mogę uruchomić mojej Madzi kręciłem ja około minuty i jedynie raz na chwile załapała i rozładowałem akumulator. Może zrobiłem coś źle a może zawory sie jeszcze nie napompowały nie mam pojęcia co mam zrobić Prosił bym o jakieś rady
Ostatnio edytowano 23 lis 2008, 23:39 przez Kailen, łącznie edytowano 2 razy
- Od: 27 sie 2008, 22:57
- Auto: Mazda mx-3 1.6 DOHC
Fiat Seicento 0.9 99r
próbowałem jeszcze raz po naładowaniu aku. lecz nawet nie kręci iskra jest jutro jeszcze sprawdze czy wszystko z wtryskami dobrze podłączyłem dodam ze komp nie wywala błędów byłem przed chwila kreciłem troche bez swiec i zaczął wywalac błąd nr 8 i 2 chyba coś z przepływomierzem ale zachehła powinien
Fiat Seicento 0.9 99r
aparat zapłonowy da sie włożyc jedynie w jeden sposób poprzez naciecie a jak sciagałem to zaznaczyłem sobie na aparacie i głowicy gdzie był zapłon można wykluczyć sprawdzony teraz do sprawdzenia bede miał wtryskiwacze jutro napisze jak poszło 
Fiat Seicento 0.9 99r
Kailen napisał(a):teraz do sprawdzenia bede miał wtryskiwacze
ale jak przed remontem chodzily to co z nimi niby mialo sie stac????
-
waldii
Pisałeś że wymieniałeś zimering na wałku rozrządu a z której jego strony bo jeśli zdejmowałeś koło pasowe to mogłeś się walnać przy jego zakładaniu sprawdz rozrząd.
- Od: 18 lip 2007, 16:07
- Auto: 323f 2.0 DITD BJ
ehh jak był by rozrząd przestawiony to chociaż coś by Madzia brzęczała
chyba znalazłem problem pompa paliwa nie pracuje idę dokładnie posprawdzać i wieczorkiem dam znać
jednak sie myliłem obwód zasilania paliwem w jak najlepszym porzadku spróbuje jeszcze zapłon ustawic na nowo (wstępnie) rozrzad sprawdziłem i wszystki znaki sa dobrze koło również dobrze założone
ehh iskra jest a on zalewa swiece juz nie mam pojecia wszystko co mogłem sprawdzic sprawdzone Włosy z głowy chyba bede rwał sprawdziłem wszystko co kazał mi sprawdzic mechanik i lipa ehh
jednak sie myliłem obwód zasilania paliwem w jak najlepszym porzadku spróbuje jeszcze zapłon ustawic na nowo (wstępnie) rozrzad sprawdziłem i wszystki znaki sa dobrze koło również dobrze założone
ehh iskra jest a on zalewa swiece juz nie mam pojecia wszystko co mogłem sprawdzic sprawdzone Włosy z głowy chyba bede rwał sprawdziłem wszystko co kazał mi sprawdzic mechanik i lipa ehh
Fiat Seicento 0.9 99r
Bladyy78 ten problem tez rozwazałem i przełożyłem przewody lecz nadal bez zmian czujnik temp wody może powodowac zwiekszenie mieszanki bo kiepsko wygląda (zminy lut)
qbass obiecuje poprawe
Czujnik temp cieczy chłodzącej sprawdzony i działa poprawnie
qbass obiecuje poprawe
Czujnik temp cieczy chłodzącej sprawdzony i działa poprawnie
Fiat Seicento 0.9 99r
Przepraszam wszystkich za zawracanie głowy znalazłem usterkę "trzpień" na wałku rozrzadu najnormalniej w świecie sie ułamał i koło pasowe na wałku rozrządu nie było zablokowane sprawdziłem wszystko po kolei i wyszło mi ze to może być tylko rozrząd Dziękuje za wszystkie odzewy i próby pomocy
Fiat Seicento 0.9 99r
Biednemu zawsze wiatr w oczy i odrazu Jestem chętny na kupienie wałka rozrządu wraz z kołem pasowym przykręcanym do niego jeśli by ktos miał to walić smiało
Tak dla zainteresowanych zerwanie paska rozrządu lub jakiekolwiek uszkodzenie rozrzadu nie wiąże sie odrazu z wymiana zaworów lub całego silnika w moim przypadku zawory nienaruszone
Tak dla zainteresowanych zerwanie paska rozrządu lub jakiekolwiek uszkodzenie rozrzadu nie wiąże sie odrazu z wymiana zaworów lub całego silnika w moim przypadku zawory nienaruszone
Fiat Seicento 0.9 99r
Strona 1 z 1