Olej w układzie chłodzenia – GD
wiekszosc syfu wypluczesz woda z octem.. tylko jesli masz bardzo zakamienuiona cglodnice to wyplucze ci i kamien
NAPRAWA / POGOTOWIE KOMPUTEROWE
PRANIE TAPICERKI SAMOCHODOWEJ I DYWANÓW, TRZEPANIE MECHANICZNE I USUWANIE SIERŚCI
KOMPLEKSOWE PROJEKTOWANE ARCHITEKTONICZNE I ARANŻACJA WNĘTRZ
http://WWW.AKDECOR.PL
PRANIE TAPICERKI SAMOCHODOWEJ I DYWANÓW, TRZEPANIE MECHANICZNE I USUWANIE SIERŚCI
KOMPLEKSOWE PROJEKTOWANE ARCHITEKTONICZNE I ARANŻACJA WNĘTRZ
http://WWW.AKDECOR.PL
Jest specjalny płyn do płukania układów chłodzenia. Nazywa się Radiator 2000 i kosztuje kilkanaście pln.
Pozdrawiam Hubert
Mitsubishi Galant EA5A Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Mitsubishi Galant EA2A Sport Edition 2,0 16V '98 A/T sedan (sprzedany)
Mazda 626 GE FS GLE SPECIAL '95 (najbardziej niezawodne auto jakie miałem)
Mitsubishi Galant EA5A Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Mitsubishi Galant EA2A Sport Edition 2,0 16V '98 A/T sedan (sprzedany)
Mazda 626 GE FS GLE SPECIAL '95 (najbardziej niezawodne auto jakie miałem)
- Od: 17 kwi 2008, 07:34
- Auto: Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Bardzo proszę o poprawę tematu na zgodny z Regulaminem (użyj opcji "Zmień" w prawym górnym rogu Twojego posta). Inaczej temat zostanie usunięty (masz 24h).
Regulamin
Opcja: Szukaj
Jak używać opcji: Szukaj
Oznaczenia modeli i silników
FAQ Forum MazdaSpeed
Regulamin
Opcja: Szukaj
Jak używać opcji: Szukaj
Oznaczenia modeli i silników
FAQ Forum MazdaSpeed
Sprzedam sporo części do MX-6/626 GE KL 
Hugo napisał(a):Jest specjalny płyn do płukania układów chłodzenia. Nazywa się Radiator 2000 i kosztuje kilkanaście pln.
Takie pluny dobrze rozpuszczaja typowe osady i kamien w ukladzie chlodzenia,ale nie bardzo radza sobie z tlyszczami.
motylek322 napisał(a):Nalej czystej wody z kilkoma kroplami detergentu np. płynu do mycia naczyń
To ja polecam proszek do prania,nie pieni sie tak bardzo jak plyn do mycia naczyn(to sprawdzony sposob
- Od: 7 cze 2008, 16:59
- Auto: Mazda 323F 1.8GT 99r./Rover 45
szysza napisał(a):ile mam go dodać
dwie miarki
szysza napisał(a):jak długo na nim jeździć
30stopni bez prania wstepnego
szysza napisał(a):jak dodam proszku do prania to nie zaszkodzi silnikowi
na to pytanie tylko zna odpowiedz Hajzer

-
waldii
waldii napisał(a):dwie miarki
Wsyp jedna,daj silnikowi popracowac tak z 30 min,albo przejedz sie kawalek.Proszek nie zaszkodzi tylko wyplucz dokladnie uklad woda po zlaniu tej z proszkiem.
waldii napisał(a):na to pytanie tylko zna odpowiedz Hajzer
I rozumiem ze jest to smieszne dla kogos kto w zyciu nie wymienil uszczelki pod glowica i nie ma praktycznego doswiadczenia z wiekszymi naprawami.Pozdr.
keczu napisał(a):I rozumiem ze jest to smieszne dla kogos kto w zyciu nie wymienil uszczelki pod glowica i nie ma praktycznego doswiadczenia z wiekszymi naprawami.Pozdr.
sorka,ja sie nie znam
-
waldii
nalałem wody z proszkiem do prania odpaliłem i pojeździłem na tym przez chwile aż do zagrzania sie silnika troche wypłukało, zauważyłem przy spuszczaniu wody ale niestety nie wypłukało wszystkiego a ogrzewanie daje tyle samo ciepła co wcześniej czyli niewiele...co jeszcze moge zrobić?pozdro
- Od: 24 paź 2008, 00:40
- Auto: mazda626 gt 2,0 16v dohc
motylek322 napisał(a):Pojeździj trochę samochodem z włączonym grzaniem na full niech woda z płynem zacznie krążyć w całym układzie. Potem ponownie powtórz tą operację aż do skutku
Tak jak kolega pisal, wsyp proszek jeszcze raz i potrzymaj troche dluzej niech sie dobrze rozgrzeje(daj sie termostatowi otworzyc i niech to poplucze na duzym obiegu+ogrzewanie na full).To jedyne wyjscie jak nie chcesz nagrzewnicy wyciagac.Ja plukalem uklad z wyjetym termostatem.
szysza a moze wez taki proszek,ktory pierze kuz w 30stopniach.Chyba wiecej zdziala jak dostanie powiedzmy 80st.Tak mysle.Oczywiscie w czasie plukania ogrzewanie musi byc wlaczone na max
-
waldii
szysza napisał(a):im więcej w niego zaglądam tym więcej widze że jest do zrobienia, niestety
No i co z tego.Jak skonczysz to bedziesz sie cieszyl z posiadania orginalnego autka,bo ten model to dla mnie naprawde zadki klasyk.Dawno mam na takiego ochote,ale tu gdzie mieszkam nie bylo ani jednego do kupienia przez dwa lata.
waldii napisał(a):szysza a moze wez taki proszek,ktory pierze kuz w 30stopniach.Chyba wiecej zdziala jak dostanie powiedzmy 80st..........
Nie do końca jest to dobry pomysł. Część proszków zawiera enzymy, które w wyższych temperaturach mogą przestać działać. Proponuje najprymitywniejszy proszek, taki na węglanach i sodzie. Nowsze wynalazki mogą nie dać rady. Pomyślałem tez o proszku lub tabletkach do zmywarki do naczyń. Są to środki przeznaczone specjalnie do usuwania tłuszczy.
ja Panowie mam slady oleju w zbiorniczku wyrównawczym... sadzicie ze to uszczelka pod głowica? ogolnie z autem sie nic nie dzieje wszystko oka, ale ten olej to mnie denerwuje
troche sie boje ze w pewnym momencie zatre silnik przez to ze nieebdzie chłodzenia
mozecie mi jakos pomoc? chodz narazie wskazówka od temperatury sie nie podniosła nigdy ponad norme...
- Od: 21 sty 2007, 11:23
- Auto: X6 CA KF