Maciej Loret napisał(a):Oglądałeś chyba tylko jeden (ale za to kultowy) silnik 2,5V6.
Nie wiem czy chodzi o ten sam, ale oglądałem silnik w Alfie 147. Sportowej wersji.
www.mazdaspeed.pl
Maciej Loret napisał(a):Oglądałeś chyba tylko jeden (ale za to kultowy) silnik 2,5V6.
Summit napisał(a):Maciej Loret napisał(a):Oglądałeś chyba tylko jeden (ale za to kultowy) silnik 2,5V6.
Nie wiem czy chodzi o ten sam, ale oglądałem silnik w Alfie 147. Sportowej wersji.
Pedrosz napisał(a):Prosze posiadaczy o poradę, opinię i wrażenia z jazdy.
Pedrosz napisał(a):wziaść 2,0 benzynę czy disel
Silniczek jest bardzo dynamiczny. W zasadzie jest na docieraniu (mam dopiero 2000 km na liczniku), więc jeszcze nie do końca można w pełni powiedzieć . Przyspieszenie rewelacyjne, na trasie przy dużej prędkości i miejscu do wyprzedzania – na szóstce radzi sobie bez problemu. W przypadku konieczności szybkiego "ścignięcia" – redukcja na czwórkę i auto wciska w siedzenia.Puhcio napisał(a):Jak z kulturą pracy tego silnika – no i jak dynamika ?
domin1979 napisał(a):Ja się właśnie zastanawiam nad silnikiem i widzę, że w Polsce nie ma 2.0 benz. w wersji exclusive plus. Da się dokupić brakujące opcje?
domin1979 napisał(a):Czekam jeszcze na cenę nowego diesla, w ostatnim Motorze nawet poświęcili kawałek strony i go opisali. Wydaje mi się, że będzie rakieta.
Mam dylemat bo lubię jeździć dieslem, a ostatnio nie robię dużych przebiegów, ok 15 tys. rocznie. Rozsądek podpowiada benzynę ale nie zawsze trzeba się nim kierować
Waikiki napisał(a):Słyszałem, że Exclusive Plus z benznowym silnikiem 2.0 ma niebawem trafić do oferty. Będzie też dostępna wersja Exclusive Plus bez skóry.
ntgale napisał(a):Nigdzie w europie nie są oferowane wersje z 2,0 benzyna z ksenonami (+AFS)
To kup wersję TOP – ma nawet bi-ksenony.domin1979 napisał(a):Właśnie to póki co dyskwalifikuje dla mnie benzynę, nie kupię auta za tyle kasy bez ksenonów, zbyt się do nich przyzwyczaiłem.
Nie ma.domin1979 napisał(a):Wiecie może czy nowa 6 ma wskaźnik poziomu oleju (od razu zaznaczam, że nie chodzi o bagnet oczko)?
tarkan napisał(a):To kup wersję TOP – ma nawet bi-ksenony. język
120Kdomin1979 napisał(a):Ile Cię wyszła twoja?
Kupowana w PL, ale wersja sprowadzana z DE.domin1979 napisał(a):Kupowałeś w PL czy DE?
Waikiki napisał(a):Słyszałem, że Exclusive Plus z benznowym silnikiem 2.0 ma niebawem trafić do oferty. Będzie też dostępna wersja Exclusive Plus bez skóry.
ntgale napisał(a):Ale co będzie oznaczał ten "Plus"? Nigdzie w europie nie są oferowane wersje z 2,0 benzyna z ksenonami (+AFS), kołami 18", skórą, uruchamianiem bez kluczyka.
Czy to będzie tylko BOSE oraz czujniki parkowania?
Waikiki napisał(a):ntgale napisał(a):...Nigdzie w europie nie są oferowane wersje z 2,0 benzyna z ksenonami (+AFS), kołami 18", skórą, uruchamianiem bez kluczyka.
...
Exclusive Plus bez skóry będzie różnić się od obecnego Exclusive Plusa... brakiem skóry. Zostają ksenony, AFS, BOSE, czujniki P/T, skandynawskie światła mijania etc. Taka specyfikacja jest sprzedawana w Norwegii, a samochody na Polskę są właśnie w specyfikacji skandynawskiej.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości