Mazda 323 BJ
Witam od tygodnia jestem posiadaczem wymarzonej 323 f z 99r, wersja z ABS, TCS 2x el szyby i lusterka, 4x airbag .oczywiśćie centralny oraz wspomaganie czyli wszystko to co seryjnie w tym modelu pakowane, alusy niskoprofilowe ZENDER 195/50-R15 PIRELLI.Silnik 1,5-16V- 88 KM, srebrny metalik.To tyle o madzi nawiązując do postu wyżej też mam nadkola z przodu a z tyłu już ich brak też muszę poszukać i założyć, ale wcześniej musze wymienić rozrząd i tu pojawia się pytanie do posiadaczy tego modelu a mianowicie : w jednym warsztacie -sklepie proponują pasek Mitshubishi za 130zł, i jakąś rolkę za 85zł , napinacz za ok100zł , a w innym tańszy pasek 75zł i napinacz 140zł, rolka też 85zł , a w jeszcze innym podobne ceny tylko że powiedział mi gość że są potrzebne 2 rolki , teraz to już w końcu nie wiem czy idzie tam 2 czy 1 rolka i co proponujecie?
jak wstawić zdjęcie do emblematu i do galeri pochwal sie mazdą? proszę o info w tym temacie. pozdrawiam karmazyn
ja juz wstepnie sie umowilem z kolesiem od tych nadkoli.
na razie tylko telefonicznie:)
podjade przymierze jesli bedzie ok to zakupie – a koszt niewielki 35 PLN:)
najbardziej mi zalezy aby do zderzaka ten piach nie wpadal bo sporo tam tego moze sie znalezc:(
jesli kupie i zamontuje na pewno sie odezwe:)
na razie tylko telefonicznie:)
podjade przymierze jesli bedzie ok to zakupie – a koszt niewielki 35 PLN:)
najbardziej mi zalezy aby do zderzaka ten piach nie wpadal bo sporo tam tego moze sie znalezc:(
jesli kupie i zamontuje na pewno sie odezwe:)
Uważaj mam Mazde i nie zawaham się jej użyć
!!

- Od: 28 lut 2008, 16:45
- Auto: 323F BJ 2.0 TDVI 2001
mam lamerskie pytanie: przecieka mi halogen i zauwazylem, ze uchwyt który go trzyma jest pekniety. drugi halogen jest "na sztywno" i jest ok. Chce go uszczelnic. czy da sie go odkręcic bez sciagania zderzaka? Poza tym chcialbym go też jakoś na sztywno umocować. Macie jakiś patent?
- Od: 6 maja 2008, 16:41
- Auto: 323F 2.0 DITD 2001
bogusz napisał(a):czy da sie go odkręcic bez sciagania zderzaka?
Witam!Nie da się.Zderzak się ściąga łatwo i szybko.Pozdrawiam
Diagnostyka komputerowa vcds: audi, vw, skoda, seat. Kołobrzeg i okolice, Świdwin i okolice.
RF2A
Kiedyś będzie M 3 może M 6
Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
RF2A
Kiedyś będzie M 3 może M 6
Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
Nie ma BJ z silnikiem Z5
silnik ma oznaczenie ZL i jest calkowicie wolny od wad Z5
Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem. Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać.
Nic tak nie drażni kobiety jak....................................wszystko
Nic tak nie drażni kobiety jak....................................wszystko
- Od: 31 paź 2007, 22:54
- Auto: Sirion 1.3 s
Fiat Panda 1.1
bogusz napisał(a):mam lamerskie pytanie: przecieka mi halogen i zauwazylem, ze uchwyt który go trzyma jest pekniety. drugi halogen jest "na sztywno" i jest ok. Chce go uszczelnic. czy da sie go odkręcic bez sciagania zderzaka?
jest – możesz wyjąć lampę H4 pogadaj z Mundek
- Od: 13 lis 2006, 21:46
- Auto: M323F/BJ/FP
Tak, Mi tylny błotnik gnił. Podczas szukania przed zakupem wiele z egzemplarzy miało podgniłe tylne błotniki (szczególnie lewa strona).
Dodam jeszcze, ze to bardzo szybko sie powiększa. w 4 miesiące zwiększyło sie o około 200%.
Dodam jeszcze, ze to bardzo szybko sie powiększa. w 4 miesiące zwiększyło sie o około 200%.
- Od: 16 sie 2007, 14:23
- Auto: BJ ZL
a jak jest wogole z blacha w tych mazdach zastanawiam sie nad kupnem ale boje sie bo slyszalem ze mazda ma slabe blachy?
oprocz blotnikow gnije cos jeszcze?
czy mazda ma wogole ocynkowane blachy?
pozdrawiam
oprocz blotnikow gnije cos jeszcze?
czy mazda ma wogole ocynkowane blachy?
pozdrawiam
-
mar-pu
knyklu napisał(a):W BJ nie są cynkowane. Szybko zaczyna gnić przy odpryskach lakieru.
W tych rocznikach to wszystkie japońskie maja słabe blachy.
Właśnie że jest ocynk. Wystarczy troszeczkę poczytać na forum. Ja mam bj z 2001 i jest ocynk ale na [jakim?] błotniku prawym od wew. strony mam małe przebarwienia. No i we wrześniu się za nie biorę

didusiek1 napisał(a):knyklu napisał(a):W BJ nie są cynkowane. Szybko zaczyna gnić przy odpryskach lakieru.
W tych rocznikach to wszystkie japońskie maja słabe blachy.
Właśnie że jest ocynk. Wystarczy troszeczkę poczytać na forum. Ja mam bj z 2001 i jest ocynk ale na [jakim?] błotniku prawym od wew. strony mam małe przebarwienia. No i we wrześniu się za nie bioręi będzie cacy
Tydzień temu widziałem moj [jaki?] blotnik podczas usuwania rudy. Ocynku nie ma.
Blacharz tłumaczył mi w jaki sposób poza lakierem jest zabezpieczona (coś na "ka"), ale że ocynku nie ma to sam widziałem.
- Od: 16 sie 2007, 14:23
- Auto: BJ ZL