Mazda 323 BJ
wieksze trasy – dieselek. Ta elastycznosc...
Miasto, trasy krotsze – benzynka. Szkoda turbina na krotkie trasy.
Z reszta, na tak postawione pytanie jest tyle odpowiedzi, co odpowiadajacych. I to na kazdym forum. Przejedz ie jednym i drugim na jakiejs troche dluzszej trasie, zebys mogl pocisnac, postac w korku, pojezdzic po zakretach itd i wtedy zdecyduj. Ja wiem na pewno, ze moj nast samochod bedzie mial klekota pod maska.
Miasto, trasy krotsze – benzynka. Szkoda turbina na krotkie trasy.
Z reszta, na tak postawione pytanie jest tyle odpowiedzi, co odpowiadajacych. I to na kazdym forum. Przejedz ie jednym i drugim na jakiejs troche dluzszej trasie, zebys mogl pocisnac, postac w korku, pojezdzic po zakretach itd i wtedy zdecyduj. Ja wiem na pewno, ze moj nast samochod bedzie mial klekota pod maska.
Jest ryzyko – jest zabawa!
- Od: 24 mar 2008, 00:25
- Auto: 323C BA`96 1.5i 16v 199tkm
Przejedz sie jednym i drugim. Ja tez mialem dylemat mazda 1.5 czy 1.8 .....wybralem 1.8 ze wzgledu na lepsze przyspieszenie.
- Od: 18 mar 2008, 16:34
- Auto: Była Mazda 323F 1.8 , LPG Koltec
Teraz Honda Accord 2.4 190KM Benzyna+LPG i Mazda 3 2.0 benzyna
Kup 2.0 131KM i gazuj. Moja 1.6 z gazem i na klimie jest przeciętna. TIRa na 90tce biorę schodząc do trójki i kręcąc silnik do 6000 rpm
Myślę że na 2.0 na 4-ce byś tego problemu nie miał... nawet z LPG...
Myślę że na 2.0 na 4-ce byś tego problemu nie miał... nawet z LPG...
Miles
Zachorowałem na japońce..
Zachorowałem na japońce..
- Od: 3 lip 2007, 10:45
- Auto: 323F BJ 1.6 98KM
Witam
jakie obroty powinna miec Mazda na ciepłym motorze
moja około 500 lub 600 i mysle czy to nie za niskie
Mam ta made od pół roku i fajniesie nia jedzie oprucz silnika, który mogbyc 2,0 16V
ale dostałem ja wiec nie ktytykowałm
moja około 500 lub 600 i mysle czy to nie za niskie
Mam ta made od pół roku i fajniesie nia jedzie oprucz silnika, który mogbyc 2,0 16V
ale dostałem ja wiec nie ktytykowałm
323F BJ 1,5 88km, 102NM--> 323F BJ 2,0 130km 160NM 
- Od: 9 lip 2008, 10:21
- Auto: Mazda 323F (BJ ) 03, 2,0 16V
Sportiva
zmiana tematu
od dawna przymierzam się do zakupu pokrowców na fotele. Może ktoś z was już kupował do swoje BJ-tki(odpowiednie które pasują na te fotele z bocznymi airbagami ) i możne polecić , nie chodzi mi o jakiś tuning czy tam lans. Szkoda mi foteli bo się wycierają...
Ostatecznie mogą być koszulki. Czekam na propozycje.
Ostatecznie mogą być koszulki. Czekam na propozycje.
- Od: 25 lis 2007, 16:36
- Auto: aktualnie brak
jimek85 napisał(a):Może ktoś z was już kupował do swoje BJ-tki(odpowiednie które pasują na te fotele z bocznymi airbagami )
Ja u siebie założyłem koszulki które pasują do Golfa IV,w Mazdzie wyglądają dobrze ale nie super.
Diagnostyka komputerowa vcds: audi, vw, skoda, seat. Kołobrzeg i okolice, Świdwin i okolice.
RF2A
Kiedyś będzie M 3 może M 6
Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
RF2A
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
midzio napisał(a):chłopaki gdzie znajduje się odprowadzenie skroplin klimatyzacji
Witam!Jak się nie myle to pod maską po prawej stronie na grodzi.
Diagnostyka komputerowa vcds: audi, vw, skoda, seat. Kołobrzeg i okolice, Świdwin i okolice.
RF2A
RF2A
midzio napisał(a):chłopaki gdzie znajduje się odprowadzenie skroplin klimatyzacji, chyba mam coś zatkane bo kapie na dywanik od strony pasażera
Na grodzi pod filtrem paliwa.
pozdrawiam
- Od: 17 gru 2007, 18:35
- Auto: Mazda 323f BJ 2.0 DitD
Witam,
Panowie, mam pewien problem jednocześnie prośbę do was. Czy mógłby ktoś z was sprawdzić wieczorem (ciemność potrzebna) czy iskrzy wam spod cewek zapłonowych? W BJ z silnikiem ZL są 2 przewody WN i dwie cewki. Cewki znajdują się tuż na świecami (połączone są z nimi fajkami). I mi właśnie pod cewkami przeskakuje iskra na obudowę silnika.
Mechanik (6. który sie podjął naprawy – skutecznej) powiedział że to prądy pełzające i że wszystko jest OK. Nie wiem dlaczego ale coś mi tu nie gra. Stąd ta prośba.
Dzięki z góry.
Panowie, mam pewien problem jednocześnie prośbę do was. Czy mógłby ktoś z was sprawdzić wieczorem (ciemność potrzebna) czy iskrzy wam spod cewek zapłonowych? W BJ z silnikiem ZL są 2 przewody WN i dwie cewki. Cewki znajdują się tuż na świecami (połączone są z nimi fajkami). I mi właśnie pod cewkami przeskakuje iskra na obudowę silnika.
Mechanik (6. który sie podjął naprawy – skutecznej) powiedział że to prądy pełzające i że wszystko jest OK. Nie wiem dlaczego ale coś mi tu nie gra. Stąd ta prośba.
Dzięki z góry.
- Od: 16 sie 2007, 14:23
- Auto: BJ ZL
... naprawde bezawaryjny samochod. polecam kazdemu.
P.S. Jesli ktos chcialby stac sie posiadaczem jakiegokolwiek modelu mazdy to mam namiary na osobe ktora sprowadza jedynie te marke samochodow za naprawde przyzwoite pieniadze
P.S. Jesli ktos chcialby stac sie posiadaczem jakiegokolwiek modelu mazdy to mam namiary na osobe ktora sprowadza jedynie te marke samochodow za naprawde przyzwoite pieniadze
-
johnadijah
..ja troche z innej beczki...
czy do 323F BJ diesel można dostać tylne nadkola???
zauważyłem że mam tylko przednie, auto nie po wypadku... więc nie wiem skad ten brak
? 
czy do 323F BJ diesel można dostać tylne nadkola???
zauważyłem że mam tylko przednie, auto nie po wypadku... więc nie wiem skad ten brak
Uważaj mam Mazde i nie zawaham się jej użyć
!!

- Od: 28 lut 2008, 16:45
- Auto: 323F BJ 2.0 TDVI 2001
freshbratek napisał(a):zauważyłem że mam tylko przednie, auto nie po wypadku... więc nie wiem skad ten brak ?
Witam!Ja też nie mam.Z tego co pamiętam to można, podzwoń po szrotach.
RF2A
RF2A
rozumiem:)
czy podobnie w takim razie jest z chlapaczami???
zauwazylem ze mam tylny zderzak porysowany – pewnieby tego nie bylo gdybym mial chlapaki:)
czy podobnie w takim razie jest z chlapaczami???
zauwazylem ze mam tylny zderzak porysowany – pewnieby tego nie bylo gdybym mial chlapaki:)
!!

Raczej nie bylo pelnych nadkoli do BEJOTKI. Chyba ze dorabiane przez jakas firme.
Chlapacze moga byc nawet uniewrasalne, ale proponuje je wczesniej zobaczyc, zanim sie kupi. Tam jest problem z pelnym mocowaniem spodu chlapacza – zderzak jest stosunkowo krótki – nieco odstaje – mowie o tym zaokragleniu.
Takze wszystkie uniwersalne chlapacze moga pasowac – tylko MNIEJ LUB BARDZIEJ
Chlapacze moga byc nawet uniewrasalne, ale proponuje je wczesniej zobaczyc, zanim sie kupi. Tam jest problem z pelnym mocowaniem spodu chlapacza – zderzak jest stosunkowo krótki – nieco odstaje – mowie o tym zaokragleniu.
Takze wszystkie uniwersalne chlapacze moga pasowac – tylko MNIEJ LUB BARDZIEJ
- Od: 17 kwi 2008, 19:27
- Auto: 6, 2007, diesel, rf-7j
freshbratek napisał(a):czy do 323F BJ diesel można dostać tylne nadkola?

Pozdrawiam.
- Od: 13 lis 2006, 21:46
- Auto: M323F/BJ/FP
NBR wybacz – przegapiłem ten wątek:( dzięki za pomoc 
!!

Piekna wiadomosc! Jesli ma ktos to u siebie zamontowane i moze zrobic zdjecie i wrzucic jak to wyglada bede wdzieczny. I jeszcze pytanie. Czy nie ma problemu przy tych tylnych nadkolach ze zbieraniem sie syfu pomiedzy rantem a nadkolem wlasnie? Jak z pasowaniem? Jak za montazem? Jakis system?
prosze o info...
aha – znalazlem www tej firmy:
http://www.admal.eu
prosze o info...
aha – znalazlem www tej firmy:
http://www.admal.eu
- Od: 17 kwi 2008, 19:27
- Auto: 6, 2007, diesel, rf-7j