Wrażenia i dyskusje

Postprzez brii » 3 sie 2008, 10:50

KRISMYS napisał(a):Tam gdzie byłem było kolo 100 domków 2,3,4 osobowych to jest tylko moja lużna propozycja do zastanowienia sie na przyszły rok . Znikneło by wiele problemów z niedogodnościami namiotowymi

Kto chciał mógł wynająć domek – były bardzo blisko :)
Trusted computing – Yes or No?

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Od: 9 sty 2005, 23:46
Auto: Endek / Kupisiontes / Smark EV / iczy

Postprzez marek » 3 sie 2008, 10:52

Kto chciał mógł wynająć domek – były bardzo blisk

ale takie rozwiazanie "kto chcial" jest delikatnie mowiac lipne bo nie ma mozliwosci zeby wszyscy razem sie bawili.

Najlepiej byłoby albo wszyscy albo nikt i popieram Krismysa ze warto sie zastanowic nad taka opcja na przyszlosc.
Forumowicz

Od: 4 lis 2003, 02:08
Auto: FR+Django+Rail

Postprzez KRISMYS » 3 sie 2008, 13:37

A propo wielu potem chciało ale możliwości były marne a tak załatwiając wcześniej można by było sie wesoło bawić w miare normalnych warunkach.Widocznie do Ciebie Brii nie docierało ze największą bolączką była niemożliwośc odświerzenia się a zwłascza dla dziewczyn a jezioro wszystkiego nie załatwiło. To jest moje subiektywne spojrzenie i każdemu wolno się zgadzać albo nie ;) – toż to demokracja :)
Cobretti

Moja Madzinka -http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=091b5e98699a60b2
Forumowicz

Od: 19 gru 2007, 21:48
Auto: mazda 323 F Ba 97 srebrna

Postprzez brii » 3 sie 2008, 13:46

Docierała za to inna bolączka – większość ludzi chciała TANIO... Wszystkim się niedogodzi...

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Postprzez KRISMYS » 3 sie 2008, 13:50

Majątku nie wydałem i podejrzewam że gdyby była większa grupa to zeszliby z ceny ale to już historia i nie ma o czym pisać ja nie narzekałem :) :)
Cobretti

Forumowicz

Postprzez malutka » 3 sie 2008, 14:31

KRISMYS jako że byłam już na różnych zlotach, gdzie nocowało się w hotelach czy domkach, czy właśnie pod namiotami, to powiem Ci że taki biwak na płycie lotniska tworzy zupełnie inny klimat :D fakt że im jesteśmy starsi to bardziej odczuwa się niedogodności (ja sama po pierwszej nocy przeniosłam się ze spaniem z namiotu do samochodu) ale integracja jest o wiele lepsza no i koszta też nie ulegają powiększeniu...tak więc będę zagorzałą zwolenniczką żeby letnie spoty odbywały się całkowicie pod gwiazdami ;)
KRISMYS napisał(a):niemożliwośc odświerzenia się a zwłascza dla dziewczyn

hahaha no wlosy po wyjezdzie to chyba szamponowalam ze cztery razy zeby wrocily do normalnego stanu ;) ale raz na jakis czas jestem w stanie przezyc brak sanitariatu :P
Ostatnio edytowano 3 sie 2008, 15:03 przez malutka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
good girls go to heaven bad girls go everywhere...
bad girl ;)
Forumowicz

Od: 6 maja 2006, 12:20
Auto: マツダ MX-6 2.0 FS '92

Postprzez brii » 3 sie 2008, 14:42

KRISMYS napisał(a):Majątku nie wydałem i podejrzewam że gdyby była większa grupa to zeszliby z ceny ale to już historia i nie ma o czym pisać ja nie narzekałem

KRISMYS – można się w negocjacje bawić jeśli jest wybór – w Borsku ośrodków nie ma za dużo, a w dodatku są zazwyczaj przepełnione. Druga sprawa – negocjować można jak się bierze kwaterę na tydzień, na dzień lub dwa nie da się zabardzo ponegocjować bo właściciel musi posprzątać lokum, wyprać pościel przed następnymi gościami a ma zysk tylko z jednej nocy i dlatego nie chce zejść. Z resztą na miejscu nikt nie chciał wynająć niczego dla grupy na mniej niż tydzień bo różnego rodzaju kolonie pchają się do nich drzwiami i oknami a zostają na dłuuuugo w porównaniu do nas.
Ogólnie możesz mi wierzyć, że sprawdziłem wszystkie możliwe opcje. Jeśli twierdzisz, że da się coś wynegocjować w przypadku tak któtkich noclegów to zapraszam do bycia klubowym negocjatorem przy następnym zlocie – napewno skorzystam z Twoich usług :)
I ostatnia rzecz – chciałbyś by wszyscy nocowali razem – trudno jest znaleźć hotel/ośrodek na ponad 300 osób ;)

Forumowicz

Postprzez anonimka » 3 sie 2008, 15:34

brii napisał(a):Druga sprawa – negocjować można jak się bierze kwaterę na tydzień, na dzień lub dwa nie da się zabardzo ponegocjować bo właściciel musi posprzątać lokum, wyprać pościel przed następnymi gościami a ma zysk tylko z jednej nocy i dlatego nie chce zejść. Z resztą na miejscu nikt nie chciał wynająć niczego dla grupy na mniej niż tydzień bo różnego rodzaju kolonie pchają się do nich drzwiami i oknami a zostają na dłuuuugo w porównaniu do nas.

dokladnie tak – sama dzowniłam – nie ma szans – to jest sezon urlopwy i kolonie już rok przed nami pozajmowały prawie cały osrodki na okres wakacyjny w trybie przetargów .... i swoja droga nie oplaca sie im wyjmowac nic na dwie doby bo zamiast nas maja urlopowiczów na tydzien...
In this white wave I am sinking...
In this silence... In this white wave... In this silence... I believe...
I have seen you, in this white wave, you are silent...
You are breathing in this white wave ...I am free...
Forumowicz

Od: 31 mar 2007, 15:10
Auto: hmmm nie ma wyjścia, musi być znów mx3...

Postprzez marek » 3 sie 2008, 15:51

to ja się chyba starzeję...
Forumowicz

Od: 4 lis 2003, 02:08
Auto: FR+Django+Rail

Postprzez KRISMYS » 3 sie 2008, 15:59

Nie zgodzę się z wami pierwotnie miałem rezerwację od piatku do niedzieli nie przecze był mały problem ale gdyby robić go w czerwcu lub sierpień – wrzesień nie podejrzewam żeby był problem oczywiście szybciej to załatwiając jak pisałem domki są 2, 3. 4 osobowe i mając w pomięci Ornetę na pewno towarzycho by się dobrało .Lipiec i I połowa sierpnia jest zawsze obłożona wiem z autopsji – mieszkam w Kołobrzegu i też kiedyś wynajmowałem kwatery . Ale czerwiec i sierpień- wrzesień sa zawsze na luzie i nie ma problemu z kwaterami <lol> <lol> <lol> . Dlatego daję pod rozwagę jeden MEGA ZLOT w terminach jak pisałem a nie powinno być problemu z kwaterami . Szczęście że pogoda dopisałą bo gdyby powtórka z Ornety to sam pomyśl :( :( :(
Cobretti

Forumowicz

Postprzez KRISMYS » 3 sie 2008, 16:04

A propo 300 osób tylu nas nie było na zlocie a podrugie tam było około 90 domków 2,3,4 osobowych i na przykład w moim mogło spać jeszcze dwoje spokojnie a miałem jako 2 osobowy. Ale to są czysto akademickie rozważania . Dziękuję za zaproszenie ale wyczuwam tutaj wyrażną nutkę sarkazmu :] .
Cobretti

Forumowicz

Postprzez KRISMYS » 3 sie 2008, 16:11

A tak poważnie odpuśćmy sobie temat kwater bo można piać o tym cholernie długo i nic z tego nie wyniknie ja wyraziłem swoje zdanie ale że jako jesteście w większosci robię pas tematu <nie powiem> <nie powiem> :P
Cobretti

Forumowicz

Postprzez loockas » 3 sie 2008, 16:28

malutka napisał(a):ale integracja jest o wiele lepsza

moim skromnym zdaniem, to w borsku wieczorami była kicha, a nie integracja. Same grupki kilkoosobowe przy swoich namiotach. Pod względem zabawy z samochodami i malowniczości okolicy, to ten zlot podobał mi się najbardziej. Natomiast jeśli chodzi o wieczorne zabawy, to Kroczyce rządzą :) Orneta tu też nie wypadła najgorzej, może gdyby pogoda dopisała byłoby jeszcze lepiej.

Spanie w namiotach złe nie jest. Raz na jakiś czas taki brak dostępu do wygód dobrze człowiekowi robi :) Wiadomo, że lepiej byłoby w hotelu/ośródku, ale koszt wtedy byłby większy i pewnie trochę osób by odpadło. Potwierdzam, że wynajęcie czegoś na 1-2 noce, to trudna sprawa. Sylwester grupy śląsk własnie z takiego powodu nie wypalił.
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Od: 6 maja 2007, 00:55
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Kupra

Postprzez KRISMYS » 3 sie 2008, 16:47

Odpowiednio wcześniej zawsze idzie załatwić a sylwek to prawie zawsze z góry bedzie przegrany bo nie każdy jest zwolennikiem masowej imprezy tego typu i tu może była przyczyna porażki.Houk <faja>
Cobretti

Forumowicz

Postprzez loockas » 3 sie 2008, 16:55

Wszystko się da załatwić i masz sporo racji. Miał to być jednak z założenia zlot na wolnym powietrzu. Zloty hotelowe w tym roku były już dwa.
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Od: 6 maja 2007, 00:55
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Kupra

Postprzez brii » 3 sie 2008, 17:47

KRISMYS napisał(a):A propo 300 osób tylu nas nie było na zlocie

Raczej było (dolicz osoby towarzyszące, niekiedy po 2 albo w niektórych przypadkach 3)...

Forumowicz

Postprzez Martinez81 » 3 sie 2008, 17:55

malutka napisał(a):fakt że im jesteśmy starsi to bardziej odczuwa się niedogodności

Dlatego ja nie nocowałem pod namiotami.:D

KRISMYS napisał(a):największą bolączką była niemożliwośc odświerzenia się a zwłascza dla dziewczyn

I dla chłopców też. :D :P

loockas napisał(a):moim skromnym zdaniem, to w borsku wieczorami była kicha, a nie integracja

loockas napisał(a):Same grupki kilkoosobowe przy swoich namiotach.

Zgadzam się w pełni.:)

Ale sam zlocik i tak był fajny. :) My przyjechaliśmy w 3 auta 500km i uważam,że było warto.

Jednak, teraz na dalszy zlot wybiorę się jeśli będzie hotel i pokoje. Spanie w namiocie to nie dla mnie.:D Ale jak już KRISMYS powiedział toż to demokracja :D także to tylko moje skromne zdanie.:)
Zapraszam wszystkich miłośników aut japońskich do Klubu Japanese Fanatics. www.japanese-fanatics.com

Miłośnik prawdziwej motoryzacji – wróg pseudo-ekologii
Forumowicz

Od: 27 gru 2007, 22:59
Auto: Były: Mazda 626 2.0 GD
Mazda Xedos 9 KL Manual
Subaru Impreza WRX Sports Wagon GD
Jest: MB E50 AMG

Postprzez brii » 3 sie 2008, 18:44

Będzie hotel nie ma problemu, ale zapisy na zlot będą się kończyć na 3 miesiące przed zlotem a nie na dwa tygodnie przed – problem jest z tym, że na miesiąc przed zlotem chętnych jest 30 osób a na dwa tygodnie przed 130 osób. Jak zarezerwuję 60 miejsc na miesiąc przed a potem ich zabraknie to będzie źle, jak zarezerwuję 130 a zgłosi się 60 osób to też będzie źle... Na paintballa zapisało ponad 50 osób i do tego dostałem na PW kuuupę zgłoszeń, że osoby towarzyszące też będą grać – jaki skutek – grało 9 osób :| Nie chcę takiego numeru z hotelem...

Forumowicz

Postprzez malutka » 3 sie 2008, 18:54

Martinez81 napisał(a):loockas napisał:
moim skromnym zdaniem, to w borsku wieczorami była kicha, a nie integracja

loockas napisał:
Same grupki kilkoosobowe przy swoich namiotach.

Zgadzam się w pełni.usmiech

z tym akurat to i ja się zgodze, Winetou dobrze napisal że żenujące było zmycie się wszystkich zaraz po rozdaniu nagród w sobotę...no ale ja zastosowałam inną metodę-chodzenia od grupki do grupki i jakoś dałam radę pointegrować się praktycznie z każdym regionem ;)
Obrazek
good girls go to heaven bad girls go everywhere...
bad girl ;)
Forumowicz

Od: 6 maja 2006, 12:20
Auto: マツダ MX-6 2.0 FS '92

Postprzez KRISMYS » 3 sie 2008, 19:15

Brii jeżeli Zlot będzie odpowiednio wcześnie nagłośniony i KONKRETNY termin to wierz mi mobilazacja będzie pełna przypomnij sobie Ornetę nawet póżniej prosili o dodatkowy nocleg bo się zgapili .Dlatego warto się zastanowić nad taką formułą jaka była mniej więcej w Ornecie- pomijając pewne niediciągniecia jakie wystąpiły – wystarczy na miesiąc przed Zotem zamknąć temat noclegów i będzie spokój. A kto wpłaci a nie przyjedzie jego strata chyba że będzie zamianka kogoś na kogoś i rozliczeni między sobą . Wszystko można dograć
Cobretti

Forumowicz