Czateria... 2021
Ja byłem bardzo zadowolony, ale płaciłbym w tym roku 580 miesięcznie plus do tego rozliczenia roczne 1230 brutto. Wyśrubowana cena to jedyny powód zmiany.
Schodzę o min 2k rocznie z ceny, więc piechotą nie chodzi, a i tak jakoś tanio nie mam. Tylko osoba sprawdzona, bo już współpracowałem w ramach tego biura, gdzie byłem do tej pory tylko pracę zmieniła/poszła na swoje.
Byłem w tym biurze od 2017 roku. Kawał czasu w sumie.
Schodzę o min 2k rocznie z ceny, więc piechotą nie chodzi, a i tak jakoś tanio nie mam. Tylko osoba sprawdzona, bo już współpracowałem w ramach tego biura, gdzie byłem do tej pory tylko pracę zmieniła/poszła na swoje.
Byłem w tym biurze od 2017 roku. Kawał czasu w sumie.
Takie małe działalności powinny być proste do prowadzenia jak drut. Ściągasz program z ministerstwa finansów, logujesz się, zaznaczasz jaką masz działalność i formę o podatkowania i co miesiąc wpisujesz jakie miałeś dochody/straty/rozchody i to wszystko, program wylicza podatek, wysyłasz raport i z bani.
kolega ma, przebieg 40tys mówi że 2 zimy ok 3 słabo teraz wsadził dębice frigo a tamte ma na lato.Neonixos666 napisał(a):loockas napisał(a):Ja wziąłem crossclimate 2 do Ioniqa i szczerze mówiąc mam mieszane uczucia jeżeli chodzi o śnieg. Zimówka to na pewno nie jest. Zobaczymy jak latem, a potem jak z ogólną trwałością.
To pierwsza zima na nich?
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
No ja ich jeszcze nie skreślam. Myślę że dla obecnego zastosowania Ioniqa się nadadzą. Jak jeszcze jesienią było ciepło to mnie zaskoczyły pozytywnie tym jakie były ciche na asfalcie.
Klebery Quadraxer 2 druga zima brak uwag. Przebieg niecałe 25tys, bieżnika nie mierzyłem ale jeśli coś ubyło to niewiele. Szczerze mówiąc jestem tak zadowolony ze chyba nie będę eksperymentował i w przyszłości biore w ciemno.
Ostatnio edytowano 1 lut 2024, 13:17 przez Krzemol, łącznie edytowano 1 raz
Jaki statek 
Co do księgowego to dostałem właśnie pierwsza podwyżkową FV 630 zł
Ale w tej cenie ogarnia mi wszystkie fv, listy płac pracowników, urlopy, rozliczenie roczne itp.
Co do księgowego to dostałem właśnie pierwsza podwyżkową FV 630 zł
Ale w tej cenie ogarnia mi wszystkie fv, listy płac pracowników, urlopy, rozliczenie roczne itp.
To, co łatwe, nie prowadzi do niczego.
GD – Generacja Doskonała
GD – Generacja Doskonała
- Od: 20 lut 2008, 21:59
- Auto: Mazda 626 GD 2.0i 90 km '92r + LPG
To mi za niewiele mniej ryczałt 
Kurcze, zacząłem trochę chorować w połowie grudnia. I tak sobie żyłem, próbowałem leżeć w weekendy, trochę odpuszczało i potem znowu. W styczniu na początku chyba dwa razy poszedłem na siłkę i znowu byłem chory. Ale od lutego postanowiłem już chodzić, przyjechałem, rozgrzeweczka i... ewakuacja, pożar. Więc spocony w dresiku na zewnątrz
. Coś nie mam szczęścia.
A co do V8... robi na mnie to wrażenie, a jeszcze większe to, że ktoś ma samozaparcie, żeby kombinować w czasie eksploatacji, przecież części nie ma w każdym sklepie na rogu. I chyba nie jest też tak łatwo tym jeździć po ciasnej naszej ojczyźnie
Kurcze, zacząłem trochę chorować w połowie grudnia. I tak sobie żyłem, próbowałem leżeć w weekendy, trochę odpuszczało i potem znowu. W styczniu na początku chyba dwa razy poszedłem na siłkę i znowu byłem chory. Ale od lutego postanowiłem już chodzić, przyjechałem, rozgrzeweczka i... ewakuacja, pożar. Więc spocony w dresiku na zewnątrz

A co do V8... robi na mnie to wrażenie, a jeszcze większe to, że ktoś ma samozaparcie, żeby kombinować w czasie eksploatacji, przecież części nie ma w każdym sklepie na rogu. I chyba nie jest też tak łatwo tym jeździć po ciasnej naszej ojczyźnie
Pajko napisał(a):Siemanko !
Jest tu jeszcze ktoś kto mnie pamięta ?
Stara gwardia ?
Siema. Ja do dziś trochu sobie pluje w twarz że nie odkupiłem tej 626.. nawet z tym 4 cylindrowcem pod maską;)
Co do chorób, mnie też coś męczy od jakiegoś czasu i raz na wozie raz pod nim..
Z rzeczy bieżących jakiś czas temu mnie ustrzelono w samochód, po dwóch tygodniach ja ustrzeliłem kogoś, równowaga w przyrodzie zachowana..dwa auta niesprawne i jeżdżę benzyniakiem zastępczym w manuału
nemi napisał(a):A co do V8... robi na mnie to wrażenie, a jeszcze większe to, że ktoś ma samozaparcie, żeby kombinować w czasie eksploatacji, przecież części nie ma w każdym sklepie na rogu. I chyba nie jest też tak łatwo tym jeździć po ciasnej naszej ojczyźnie
Bzdura z tymi częściami , są dostępne tak jak i do każdego auta . Dziś zamawiam jutro mam .
Ewentualnie jak chce dobrej jakości zamienniki lub OEM to 3 dni i mam z USA
Mit o braku dostępności części .
A komfort i frajda z jazdy nie porównywalna z żadnym z europejskich aut
Dominator napisał(a):Siema. Ja do dziś trochu sobie pluje w twarz że nie odkupiłem tej 626.. nawet z tym 4 cylindrowcem pod maską;)
No cóż teraz pewnie już można się nią golić
- Od: 17 sty 2005, 21:18
- Auto: GMC Safari Hi-top , Skoda Fabia III 1,2 Tsi
Wypowiem się w kwestii wielosezonów, bo kilka zim na różnych zimówkach i autach mi się trafiło w ostatnich latach.
Clio 2 + dębica navigator 2 – szło jak przecinak, w najgorszych warunkach, ale to była wąska opona i małe lekkie autko. Mimo wszystko już chyba stary model, ale do małego autka okej.
Peugeot 206 na Imperialu All Season driver (coś takiego) było tragicznie. Wolałem E39 z tył napędem śmigac na zimówkach niż jeździć peżotem. I wcale nie dla przyjemności tylko bezpieczeństwa
Zafira A i B na Dębica navigator 3 – tu i lato i zima, osobiście uważam że w tej cenie co są ciężko o lepsza oponę. Zaskakująco cicha, bardzo spoko dawała sobie radę zimą i latem. Kilka znajomych osób kupiło też te Navigator 3 po mnie i byli bardzo zadowoleni. Na plus też brak problemów z wyważeniem (krzywa opona), co obecnie przy takim na przykład Nokianie czy Michelinie nie jest wcale oczywiste
Lexus GS, aktualnie mam Verdsein Quatrac PRO, na takich kupiłem. Są bardzo dobre, latem i zimą, ale pod jedną górkę na lodzie nie mogłem podjechać. Mocy nie ogarniają, ale w codziennym użytkowaniu jedyną ich wadą jest to, że są dość głośne przy 140km/h +.
Clio 2 na Kormoran All Season w naszym domowym pomykaczu – co prawda dopiero 1 lato i 1 zima, ale super kopne są w śniegu. Jeżdżę nie myśląc o nich kompletnie. Trochę głośne, ale nie są bardzo uciążliwe. Jako budżetowa opcja bardzo spoko.
Osobiście bym brał Navigator 3, bo myślę że stosunek ceny do jakości jest bardzo spoko, a oponka dobrze daje radę. Nie wiem tylko jak z ich zużywaniem się, ale w 1 Zafirze miałem nowe a w 2 jakieś roczne i nie było widocznej różnicy.
Clio 2 + dębica navigator 2 – szło jak przecinak, w najgorszych warunkach, ale to była wąska opona i małe lekkie autko. Mimo wszystko już chyba stary model, ale do małego autka okej.
Peugeot 206 na Imperialu All Season driver (coś takiego) było tragicznie. Wolałem E39 z tył napędem śmigac na zimówkach niż jeździć peżotem. I wcale nie dla przyjemności tylko bezpieczeństwa

Zafira A i B na Dębica navigator 3 – tu i lato i zima, osobiście uważam że w tej cenie co są ciężko o lepsza oponę. Zaskakująco cicha, bardzo spoko dawała sobie radę zimą i latem. Kilka znajomych osób kupiło też te Navigator 3 po mnie i byli bardzo zadowoleni. Na plus też brak problemów z wyważeniem (krzywa opona), co obecnie przy takim na przykład Nokianie czy Michelinie nie jest wcale oczywiste
Lexus GS, aktualnie mam Verdsein Quatrac PRO, na takich kupiłem. Są bardzo dobre, latem i zimą, ale pod jedną górkę na lodzie nie mogłem podjechać. Mocy nie ogarniają, ale w codziennym użytkowaniu jedyną ich wadą jest to, że są dość głośne przy 140km/h +.
Clio 2 na Kormoran All Season w naszym domowym pomykaczu – co prawda dopiero 1 lato i 1 zima, ale super kopne są w śniegu. Jeżdżę nie myśląc o nich kompletnie. Trochę głośne, ale nie są bardzo uciążliwe. Jako budżetowa opcja bardzo spoko.
Osobiście bym brał Navigator 3, bo myślę że stosunek ceny do jakości jest bardzo spoko, a oponka dobrze daje radę. Nie wiem tylko jak z ich zużywaniem się, ale w 1 Zafirze miałem nowe a w 2 jakieś roczne i nie było widocznej różnicy.
Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium