cristow napisał(a):tak na prawde na usługi ASO stac firmy które mają służbowe auta oraz z przymusu tych którzy mają auta na gwarancji ...
Etam, przecież czasem ceny są akceptowalne. Szczerze mówiąc mnie za te 300 zł które zapłaciłem
w ASO nie chciałoby się jeździć za olejem, filtrem i jeszcze babrać w smarze w zimnym kanale...
cristow napisał(a):a i jeszcze jedno – moze ktos z kolegów wie gdzie ta opcja jest w IDSie Forda – bo rozmawialem juz z warsztatem Forda ale chyba tego jeszcze nie robili :–)
Jesteś pewien, że IDS Forda jest taki sam jak w Mazdzie? Ja nie jestem o tym przekonany.
W Fordach jeżdżą inne rozwiązania niż w Mazdach.

. W karcie serwisowej jest co 20tyś. ale znalazłem opinie iż nawet co 12tyś. Drugą sprawą jest przyrost oleju w silniku. W instrukcji jest informacja iż olej należy wymieniać jak poziom dojdzie do X, ale znajomy mechanik powiedział że już w 1/3 drogi pomiędzy F a X, bo poziom na X oznacza dwukrotne rozcieńczenie oleju olejem napędowym. Nie wiem czego się trzymać
 . W karcie serwisowej jest co 20tyś. ale znalazłem opinie iż nawet co 12tyś. Drugą sprawą jest przyrost oleju w silniku. W instrukcji jest informacja iż olej należy wymieniać jak poziom dojdzie do X, ale znajomy mechanik powiedział że już w 1/3 drogi pomiędzy F a X, bo poziom na X oznacza dwukrotne rozcieńczenie oleju olejem napędowym. Nie wiem czego się trzymać   Proszę o fachową poradę. Pozdrawiam. Jeszcze jedno
 Proszę o fachową poradę. Pozdrawiam. Jeszcze jedno   Czy za każdym razem należy wymieniać wszystkie filtry? (oleju to wiadomo). Dzięki za informacje
 Czy za każdym razem należy wymieniać wszystkie filtry? (oleju to wiadomo). Dzięki za informacje

. wiadomo iż wymiana wszystkich filtrów jest korzystniejsza ale częstsze wymiany jak np. co 12tyś (u mnie mam tyle po ostatniej wymianie i olej jest w 1/3 drogi pomiędzy F a X ) jest dość kosztowne
 . wiadomo iż wymiana wszystkich filtrów jest korzystniejsza ale częstsze wymiany jak np. co 12tyś (u mnie mam tyle po ostatniej wymianie i olej jest w 1/3 drogi pomiędzy F a X ) jest dość kosztowne