opiszę po krótce moją sytuację.W zeszłym tygodniu stojąc pod sklepem zapaliły mi się słynne lampki tj.kontrola trakcji i check

www.mazdaspeed.pl
gnome napisał(a):Dobra u mnie sprawa nieaktualna.
Okazało się, że chłopaki składając silnik przeoczyli (choć się upierają, że nie przeoczyli a samo spadło) "pewien mały wężyk" w konsekwencji czego jeździłem ... bez turbiny
robi1976 napisał(a):wczoraj podczas jazdy (mojej żony) zaświeciły się w naszej madzi ww kontrolki
dzisiaj po podpięciu do komputera zgasły...
mam nadzieję, że na stałe i to tylko jakieś spięcie
MariuszK napisał(a):No i mnie dopadło. Check engine jak i kontrola trakcji palą się cały czas.
I to jeszcze żonka prowadziła i zapaliło się jak gdyby nigdy nic.
Czy elektryk/mechanik będzie w stanie to zdiagnozować i ewentualnie naprawić? Może ktoś kogoś poleca w okolicach Marek/Targówka w Warszawie, który ze mnie za to nie zedrze?
Podejrzewam, że to może być ten EGR bo w życiu tego nie czyściłem.
67igor1 napisał(a):...
jedz do Jaksy
emil_em napisał(a):Pojechałem podpiac auto pod komputer i okazalo sie ze jest blad w spalaniu nie podali mi konkretni nr bledu i wystarczy jedynie przeczyscic czujnik od spalania badz sprawdzic zawor czy jest odpowiednia przepustowosc spalin i to powinno pomoc.
Oczywiscie skasowali blad skasowali siano i wieczorem znow sie zapalily kontrolki.
emil_em napisał(a):Mam pytanie czy mozna z tym bledem jezdzic przez pare dni bo jutro chce skoczyc nad morze jakies 250km w jedna strone i nie wiem poprostu czy nic sie nie "rozpiepszy" czy auto nie stanie.
mądry napisał(a):Koledzy, a mnie interesuje fakt czemu te kontrolki zapalają się razem (check + TCS)?![]()
Przykładowo jeśli miał bym problem z przepływomierzem to powinna świecić się kontrolka check, a zapala się również TCS, a przepływomierz raczej nic wspólnego z trakcją nie ma. Więc
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6