Mazda6 GY RF-7J '06 kombi /18"/Eibach/Xenon MPS/Skóry/A-Spec/2x Lip/ Phantom Blue by Nightfall
zresztą właśnie – spójrz na zdjęcia z Kąkolewa, kiedy się ustawiliśmy
wtedy zostawiłem swoją na postojówkach (głównie na zdjęciach od tyłu widać
), żeby dzienne nie oślepiały 

Gdzie podłączyłeś +12V i ile się świecą po wyłączeniu zapłonu?
- Od: 8 kwi 2012, 13:05
- Auto: M6 GG LF-DE '06
od razu po wyłączeniu zapłony gasną, są podłączone pod bezpiecznik świateł mijania.

-
Keeper of the Art
- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'
Z tym brakiem napięcia , to również obstawiałbym altka , lecz jak masz rozładowany akumulator to czym prędzej go naładuj , bo on również traci swoją żywotność, przez takie rozładowanie do zera i to kilkukrotne . Być może regulator napięcia jest padnięty i może nie będzie potrzeby wyjmowania alternatora z auta. Oby wszystko poszło po jak najmniejszej linii oporu i oczywiście żeby po kieszeni nie szarpnęło, bo jeszcze będziesz musiał sam ze sobą podpisać umowę kredytową:) Pozdrawiam...

- Od: 6 gru 2009, 12:35
- Auto: Mazda Xedos 9 TA Kl 95 r. +LPG
Xedos 9 TA KL 99 r. LPG :)
Sam ze sobą kredytu nie podpisze
a akumulator trzyma cały czas przynajmniej połowę wiec na żywotności za dużo nie straci. A sam jestem ciekawy co to będzie za przyczyna no i czy kosztowna czy w granicach rozsądku. Tak czy siak trzeba przyjąć na klatę i do przodu 
Dopisano 3 lis 2014, 20:49:
Teraz zmienię to i podlacze pod postojówki jak radzi Rafi.

Dopisano 3 lis 2014, 20:49:
Crenshaw napisał(a):od razu po wyłączeniu zapłony gasną, są podłączone pod bezpiecznik świateł mijania.
Teraz zmienię to i podlacze pod postojówki jak radzi Rafi.
Ostatnio edytowano 3 lis 2014, 23:32 przez Nightfall, łącznie edytowano 1 raz
Nightfallówna
Dokładnie, ja miałem u siebie bliżej i pociągnąłem z obrysówek, zapalają się po zapłonie, a plusa wziąłem z cewki 
-
makmarc
rafalmazda6 napisał(a):"Wg obecnych przepisów światła pozycyjne nie mogą palić się razem z DRL (w samochodach do 2009 mogą świecić się tylne)" u mnie jest tak, że jak świecą dzienne to tylko dzienne, a jak włączam postojówki to dzienne gasną
mogą się palić jeśli mają homologację zarówno jako dzienne jak i pozycyjne. W takim przypadku np. OSRAM ma światła dwufunkcyjne gdzie po włączeniu świateł mijania, "dzienne" stają się pozycyjnymi i przygasają do 30%
Tak widziałem takie światła firmy Philips. Cos ponad 300 zł. Ze w dzień mocno dają a przy włączeniu świateł mijania przygasaja do 30 % 
Dopisano 4 lis 2014, 13:37:
Wiadomość z ostatniej chwili
Autko juz naprawione.
Alternator jest ok, akumulator jest ok.
Wina tkwiła w instalacji
Możliwe ze przy montażu DRL'ów coś żeśmy naruszyli
jak to powiedział pan elektryk.
Mowi do mnie że już się brał za wyciąganie alternatora( i już w myślach mnie wspominał [tiiit]
bo wyciągnięcie to nie lada gimnastyka
) ale coś go tchnęło i sprawdził instalacje
Koszt poniesiony 100 zł
I można ujezdzac dalej
Dopisano 4 lis 2014, 13:37:
Wiadomość z ostatniej chwili

Autko juz naprawione.
Alternator jest ok, akumulator jest ok.
Wina tkwiła w instalacji
Możliwe ze przy montażu DRL'ów coś żeśmy naruszyli
Mowi do mnie że już się brał za wyciąganie alternatora( i już w myślach mnie wspominał [tiiit]

Koszt poniesiony 100 zł
I można ujezdzac dalej

Nightfallówna
Co się tylko dowiedziałem od elektryka to to że była to jakaś pierdolka spowodowana wypieciem czegoś i złym podłączeniem .
A mam zapytanie czy jest bezpiecznik odpowiedzialny za postojówki i ewentualnie który to
Z góry dziękuję za info.
A mam zapytanie czy jest bezpiecznik odpowiedzialny za postojówki i ewentualnie który to
Z góry dziękuję za info.
Nightfallówna
Z tego co rozglądałem się nie ma bezpiecznika odpowiedzialnego, za to chyba jest tylko za całą lampę. Więc trzeba podpiąć się bezpośrednio pod kabel postojówki 
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
Dziękuję za info.
tak tez właśnie myślałem bo wczoraj wyciągalem po kolei bezpieczniki których nie wiedziałem za co są odpowiedzialne i postojówki nie zgasly.
Nightfallówna
Wczoraj zrobiliśmy taką przymiarkę:

koło na zdjęciu znacznie wystaje poza obrys, ale dałoby się to zmniejszyć o jakieś 2-3cm, bo rozmiar piasty jest większy niż otwór w kole i felga nie doszła do końca do piasty
tym samym dowiedliśmy, że jest realne włożyć 10" na tył do mazdy6

koło na zdjęciu znacznie wystaje poza obrys, ale dałoby się to zmniejszyć o jakieś 2-3cm, bo rozmiar piasty jest większy niż otwór w kole i felga nie doszła do końca do piasty
tym samym dowiedliśmy, że jest realne włożyć 10" na tył do mazdy6

-
Keeper of the Art
200SX SR20DET 89'
A przypomnij jaki tam był rozmiar koła i opony?
Nightfallówna
felga 18x10 ET36 i opona 235/40R18 
i uprzedzę pytania:
było jeszcze sporo miejsca po wewnętrznej stronie nadkola, czyli 10" wejdzie tak, że nie będzie wystawać poza obrys.

i uprzedzę pytania:
było jeszcze sporo miejsca po wewnętrznej stronie nadkola, czyli 10" wejdzie tak, że nie będzie wystawać poza obrys.

-
Keeper of the Art
200SX SR20DET 89'
chciałbym zobaczyć jakby wyglądało po opuszczeniu i po -30mm 

na oponie miałbyś odciśnięty rant nadkola
bo nie wydaje mi się, żeby koło schowało się za rant (od wewnątrz) 

Napewno bez kombinacji alpejskich by się nie obeszlo
Ale wyobrażasz sobie rodzinne kombi na takich laczkach?
Dopiero by budził kontrowersje
Ale wyobrażasz sobie rodzinne kombi na takich laczkach?
Dopiero by budził kontrowersje
Nightfallówna
adam_b96 napisał(a):mogą się palić jeśli mają homologację zarówno jako dzienne jak i pozycyjne. W takim przypadku np. OSRAM ma światła dwufunkcyjne gdzie po włączeniu świateł mijania, "dzienne" stają się pozycyjnymi i przygasają do 30%
Nie mogą
Tak jak sam napisałeś, DLR się przygasa i robi za pozycje. Czyli już nie jest DRL + krótkie ale pozycja + krótkie. Za jazdę na DRL + krótkie jest mandat i zabrany dowód rejestracyjny.
A żeby nie robić OT, fele fajne, mają klimat. Chciałbym je zobaczyć na opuszczonym aucie z lewarka

- Od: 21 maja 2012, 12:48
- Auto: Mazda 5 2.0 SPORT benzyna, 2010, CW LF