No i gitara
Mów mi tu szybko gdzie ten buzer od pasów widać , bo ponoć gdzieś własnie tam od tyłu zegarów .
Czy to aby ten czarny duży cylinder nad obrotami
www.mazdaspeed.pl
NIEBO! napisał(a): Czy dużo trzeba rozebrać żeby dostać się do tego PCV?
NIEBO! napisał(a):mądry znów mnie zmotywował do działania
NIEBO! napisał(a):Mowa oczywiście o CRUISE MAIN.
. A zmieniłem sobie kolorek tej kontrolki na zielony, identyczny jak przy kontrolce CRUISE.
Wiem <skromniś>rafalmazda6 napisał(a):zacne podświetlenie
Nie, po prostu wygląda lepiejSocyopatic napisał(a):Wiem, że wiele osob sie tym białym podswietleniem tutaj jara ale zupełnie nie rozumiem czemutylko dlatego że tak robia w kilku nowszych autach?
Wcale nie tak dużo – więcej było cykora, że można coś zepsuć, skasuje się przebieg, przestanie działać prędkościomierz itd, ale trza być twardym, a nie miętkimSocyopatic napisał(a):duzo pracy włozone i za to szacunek,
Nic chyba nie poradzisz na to, że ludziom podoba się takie podświetlenie.
Mnie doszły słuchy, że ludzie chcą zmieniać na niebieskie i wówczas chyba nawet mi by nie pasowało (czerwona skala od obrotów będzie wówczas fioletowa
), ale nie widziałem, więc oceny nie dam. Każdy lubi coś innego, gdybym się zdecydował na niebieskie to wiem że musiałbym wymienić totalnie wszystko, a białe zegary to jak dla mnie zmiana neutralna.Dzięki!Mandey napisał(a):niebieskie immo i cruise, a do tego zielone cruise main (co powinno być w standardzie zielone, bo to przecież funkcja, a nie błąd) i kierunki oczywiście
![]()
Właśnie dlatego to zmieniłem! Porażka z tym CRUISE MAIN była 
Jak się podoba to czemu nie? Nie cykaj!Lemoniadowy napisał(a):Jak dla mnie bomba ;D ja bym sie nie odwazyl na taka modyfikacje
No nie szukałem go, ale potwierdzam, że wg mojej wiedzy wskazujesz na właściwy element – to jest BUZZER i chyba jedyny zatem skoro dźwięk dochodzi zza deski to będzie to jego sprawka. Chcesz go w GEJSZY totalnie unieszkodliwić czy tylko przyciszyć?em_dzej napisał(a):No i gitara
Mów mi tu szybko gdzie ten buzer od pasów widać , bo ponoć gdzieś własnie tam od tyłu zegarów .
Muszę zatem poszukać...brodaM6 napisał(a):Trzeba zdemontować Kolektor dolotowy trzyma sie na 8 srubach jest gdzieś pokazane co i jak ,nie pamietam gdzie ale jest.
DrobiazgbrodaM6 napisał(a):Wielki szacum za bardzo dokładną fotorelacje z podświetlenie![]()
Masz rację, jak wymieniałem to nie miałem czerwonych w tym rozmiarze i zostawiłem żeby pasowało do pozostałego bursztynu (a jeszcze trochę tego jest) i aż tak mnie nie drażniło jak CRUISE MAINmądry napisał(a): dodatkowo wymienione zostaną diody podświetlania wskazówek, czyli podświetlanie tarcz białe a wskazówek czerwone (obecne jest jakieś bursztynowe)
Jakoś mnie to nie dziwimądry napisał(a):zmieniłem ją zaraz po zakupie auta, bo nie mogłem na nią patrzeć.
Ciekawe skąd wziąłeś taką zielono-żółtąmądry napisał(a): identyczny jak przy kontrolce CRUISE.
Już wystarczymądry napisał(a):Jeśli chodzi o efekt to co tu wiele mówić.... Dla mnie bomba![]()

NIEBO! napisał(a):Nie, po prostu wygląda lepiej

NIEBO! napisał(a):Chcesz go w GEJSZY totalnie unieszkodliwić czy tylko przyciszyć?

mmarcis4 napisał(a):W Nissanie miałem białe i w Mazdzie o wiele lepiej mi się widzi to niby czerwone.

i dlatego to jakoś wygląda
Na pewno było sporo zabawy z wyświetlaczem radia
Ja tak muuusiałem zrobić od pikacza cofania – przecież nie szło się skupić na manewrze ... jakby ktoś pałą po głowie naparzał. Też zakleiłemem_dzej napisał(a): jak nie to zakleję dziada
, ale stwierdziłem że w tym sezonie nie kupuję nowych opon i dobiję jeszcze moje Pirelli PZero Nero 215/45R17 91Y
Duży wpływ na spalanie? Pewnie nie, bo w końcu to tylko / aż 10mm i na spalanie "opony" ma chyba bardziej wpływ rzeźba bieżnika niż szerokość?!? Na tabliczce homologacji niby 215/45 R17 ... ale bardzo dużo osób na forum ma na tych felgach jednak 225 ... z czego to wynika? No bo chyba nie lans, ani nie przypadek... chęć większej przyczepności? Przecież tu chyba ma znaczenie jakość i prędkość opony i przede wszystkim wysokość bieżnika, a nie te 10mm ... chyba że się bardzo mylę. Doradzicie? 

NIEBO! napisał(a):widziałem już kiedyś niebieskie tylko mam sklerozę i zapomniałem, że bartes76 ma takie

No jeszcze dochodzi kwestia profilu ...rclmati napisał(a):Bierz 215, ja zmieniłem 205/55/16 na 215/45/16 i poniekąd żałuję, troszkę gorzej przyspiesz i w koleniach gorzej się prowadzi, za to łuki pokonuję pewniej.
to już w ogóle mam mętlik w głowiebrodaM6 napisał(a):Dlatego pozwolę sobie powiedzieć ze przy feldzeR17 mega komfortowo jest na 225/50 pomykam tak latem i jest![]()

NIEBO! napisał(a): przede wszystkim wysokość bieżnika, a nie te 10mm ... chyba że się bardzo mylę. Doradzicie?

Chodziło mi o 10mm na szerokości ... wiem, że nowe opony mają koło 8mm bieżnikzigu18 napisał(a): 10mm to nowa chyba nie ma nawet ;p
No właśnie pojawiła się ta opcja w mojej głowie i ciekawy jestem dlaczego europa miała ładowane 45, a US 50 ... hmmmzigu18 napisał(a): co do opon pomyśl jeszcze nad 205/50/17 lub 215/50/17, większy komfort jazdy
A możesz to jakoś szerzej uargumentować, że ze zwiększeniem szerokości niższy profil? I skoro 50 to takie zło dlaczego szło w serii do US ? A może nie szło ... już sam nie wiem.mmarcis4 napisał(a):Standard to 215/45 R17 a jak chcesz 225 R 17 to profil 40.
Socyopatic napisał(a):przy europejskich wersjach dla ktorych dawano w 17 rozmiar 215/45 to tak 225/40 byloby ok, ale przy mojej gdzie z fabryki wyjezdzała na 215/50 to jednak blizsze byłoby chyba 225/45 – poza tym wiecej gumy, wiecej komfortu

Jutro przyswoję! Dzięki!zigu18 napisał(a):Tym posprawdzaj sobie rozmiary http://www.opony.com.pl/narzedzia/zamienniki-opon/

Tak – masz słuszne wrażenie – zapomniałem o tymmatthies napisał(a):ale wiesz że profil 45 czy 50 to nie jest liczba, tylko % szerokości opony? Sorry za pytanie, ale takie odnoszę wrażenie po przczytaniu kilku ostatnich postów.
Już kalkulator zigu18 naprowadził mnie na prostą... Przeanalizowałem i rzeczywiście masz rację. Pozostaje już na szczęście (jeśli chodzi o rozmiar) zdecydować czy 215 czy 225, bo pozostanę przy 45R17

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości