Mazda6 GG LF '04 Sport 141KM by MateoM6 – Strato Blue / 18'' OEM /Tablet Android / Gwint H&R
Ten moduł ma za zadanie przerobić sygnał z radia na sygnal rca i ma wejścia na chinche żeby móc podłączyć car audio.
Oczywiscie jest różnica jeśli ma się ten moduł podpięty pod sygnał z głośników od oryginalnego wyjścia wlutowanego w płytkę radia.
Bo jak jest prosto z radia to sygnał jest lepszy i czystszy.
Ja tez mam podpięte pod glosniki i dla mnie jest to w zupełności wystarczające
Oczywiscie jest różnica jeśli ma się ten moduł podpięty pod sygnał z głośników od oryginalnego wyjścia wlutowanego w płytkę radia.
Bo jak jest prosto z radia to sygnał jest lepszy i czystszy.
Ja tez mam podpięte pod glosniki i dla mnie jest to w zupełności wystarczające
Nightfallówna
A więc. Mamy nowy rok, więc i też jak zapowiadałem wpadły kolejne mody. Jednak nie obeszło się bez problemów ;/ Ale wszystko po kolei.
Z modów przywędrowało car audio czyli Skrzynia Magnat Bs30 o mocy 800 wat i wzmacniacz Magnat Special edition o mocy 580 wat. Wszystko prezentuje się tak:
Wszystko gra fajnie, jednak w przyszłości będę musiał wymienić przednie głośniki, bo nie dają rady. Przy głośności 18-19 zaczynają dość mocno charczeć.
Kolejnym z modów jest spoiler na tylną klapę. Oczywiści pomalowany wcześniej pod kolor
Wygląda to tak:
Następnie wpadła zmieniarka MP3 Yatour z modułem BlueTooth. No i tutaj zaczynają się problemy. Podczas pierwszego podłączenia zmieniarki wszystko było ok i działało. Jednak zauważyliśmy, że nie działa jedno z podświetleń pokrętła i pokrętło od głośności. Wyjęliśmy z powrotem radio w celu wymiany podświetlenia i po ponownym zamontowaniu radio niestety przestało działać. Po uruchomieniu wyglądało to tak:
Oczywiście żaden z elektryków nie miał czasu, żeby chociaż na to zerknąć i niestety musiałem jechać na szrot i zakupić nowe radio. Jedyny plus w tym radiu to to, że ma odtwarzacz cd:
Jednak niestety nie działa na niej moja zmieniarka. Dodam tylko, że na szrocie były 2 radia. Pierwsze te, które zakupiłem i drugie takie jakie miałem wcześniej czyli bez zmieniarki cd ani kaset. Na jednym i drugim zmieniarka nie chciała działać. Cały czas miga na niej czerwona dioda i nie raz mruga też niebieska. Stawiam, że niebieska to moduł BT. Telefon i tablet normalnie się łączą ze zmieniarką jednak radio jej nie wykrywa
Wygląda to tak czerwona dioda cały czas mruga.
Może spotkaliście się z takim problemem i będziecie wiedzieć dlaczego radio nie wykrywa zmieniarki.
Z modów przywędrowało car audio czyli Skrzynia Magnat Bs30 o mocy 800 wat i wzmacniacz Magnat Special edition o mocy 580 wat. Wszystko prezentuje się tak:
Wszystko gra fajnie, jednak w przyszłości będę musiał wymienić przednie głośniki, bo nie dają rady. Przy głośności 18-19 zaczynają dość mocno charczeć.
Kolejnym z modów jest spoiler na tylną klapę. Oczywiści pomalowany wcześniej pod kolor
Następnie wpadła zmieniarka MP3 Yatour z modułem BlueTooth. No i tutaj zaczynają się problemy. Podczas pierwszego podłączenia zmieniarki wszystko było ok i działało. Jednak zauważyliśmy, że nie działa jedno z podświetleń pokrętła i pokrętło od głośności. Wyjęliśmy z powrotem radio w celu wymiany podświetlenia i po ponownym zamontowaniu radio niestety przestało działać. Po uruchomieniu wyglądało to tak:
Oczywiście żaden z elektryków nie miał czasu, żeby chociaż na to zerknąć i niestety musiałem jechać na szrot i zakupić nowe radio. Jedyny plus w tym radiu to to, że ma odtwarzacz cd:
Jednak niestety nie działa na niej moja zmieniarka. Dodam tylko, że na szrocie były 2 radia. Pierwsze te, które zakupiłem i drugie takie jakie miałem wcześniej czyli bez zmieniarki cd ani kaset. Na jednym i drugim zmieniarka nie chciała działać. Cały czas miga na niej czerwona dioda i nie raz mruga też niebieska. Stawiam, że niebieska to moduł BT. Telefon i tablet normalnie się łączą ze zmieniarką jednak radio jej nie wykrywa
Wygląda to tak czerwona dioda cały czas mruga.
Może spotkaliście się z takim problemem i będziecie wiedzieć dlaczego radio nie wykrywa zmieniarki.
Z tego co się orientuje w radiu na płytce trzeba zrobić zworkę żeby Yatour działał.
Wszystko jest dokładnie opisane w odpowiednim dziale.
Wszystko jest dokładnie opisane w odpowiednim dziale.
Ostatnio edytowano 5 sty 2017, 14:24 przez jachu36, łącznie edytowano 1 raz
zapraszam do lektury : http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=28&t=25812&start=620
- Od: 25 lip 2013, 21:08
- Auto: Jest: Mazda6 GL'17
Była: MAZDA6 GH '08 Była: MAZDA 323F SPORT '03
Jak ogarniesz zworke to wszystko będzie śmigać.
Uważaj tylko przy wyjmowanie radia żebyś nie ułamał płytki jak przy pierwszym, a potem dokładnie poskładaj , bo będziesz kupował nowe...
Uważaj tylko przy wyjmowanie radia żebyś nie ułamał płytki jak przy pierwszym, a potem dokładnie poskładaj , bo będziesz kupował nowe...
Nawet nie będę protestowaćmateusz_kd napisał(a):Wszystko gra fajnie

-
Daniel
- Od: 21 paź 2009, 20:04
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok
Cała ta kostka, która odpowiada za sygnał RCA została wyprowadzona z głośników. Tak jak u Nightfalla
Oczywiście sam tego nie robiłem. Oddałem to do gościa, który zajmuje się car audio i jak z nim gadałem to myślałem, że właśnie będzie wyprowadzał to i lutował w radiu. Poinformował mnie, że podłączył to pod głośniki już po tym jak wszystko było zrobione. Jednak z drugiej strony dobrze, że było to podłączone do głośników, bo podczas podłączania zmieniarki niestety popsuło się radio
i musiałem jechać kupić nowe.
We wtorek zostały wymienione amortyzatory na KYB. Poprzednie cóż lepiej nie mówić w jakim były stanie. Dodam tylko że cały tył mi pływał, więc nie mogłem już dłużej czekać z wymianą
Dzisiaj w końcu udało się rozebrać radio i w końcu zrobić zworkę aby zmieniarka zaczęła działać. Było trochę problemów bo na początku cyna nie chciała się przykleić, jednak po paru próbach uległa i ładnie zrobiła zworkę na L716. Po skręceniu radia i zamontowaniu wszystko ładnie działa. Telefon jak i tablet łączą się przez BT i pendrive również działa.

W czwartek jadę na czyszczenie przepustnicy, bo pedał zacina się coraz bardziej i już nie daje się jeździć.
Na razie to wszystko. Kolejne mody już niedługo
Nightfall napisał(a):No to teraz możesz w pełni cieszyć się car audio![]()
No jeszcze tak nie do końca. Pozostał jeszcze montaż schowka i tabletu
Wczoraj z okazji, że zawitało do nas słoneczko i temperatura w granicach 12 stopni Mazda została wykąpana i nawoskowana. Zdjęć niestety nie zrobiłem, ponieważ kiedy skończyłem było już ciemno ;O
Dzisiaj natomiast udałem się na czyszczenie przepustnicy, bo pedał po prostu zacinał się za każdym razem kiedy chciałem dodać gazu. Po wyczyszczeniu wszystko wróciło do normy i z pedałem jest już wszystko ok
Pięknie i delikatnie chodzi.
Kolejnym etapem będzie wymiana oleju silnika i jego filtra. Co do oleju to na pewno kupię Dexelia. Poradzicie coś w kwestii filtra oleju ?
Dzisiaj natomiast udałem się na czyszczenie przepustnicy, bo pedał po prostu zacinał się za każdym razem kiedy chciałem dodać gazu. Po wyczyszczeniu wszystko wróciło do normy i z pedałem jest już wszystko ok
Kolejnym etapem będzie wymiana oleju silnika i jego filtra. Co do oleju to na pewno kupię Dexelia. Poradzicie coś w kwestii filtra oleju ?