Mazda6 GG LF '04 Sport 141KM by MateoM6 – Strato Blue / 18'' OEM /Tablet Android / Gwint H&R
Ten moduł ma za zadanie przerobić sygnał z radia na sygnal rca i ma wejścia na chinche żeby móc podłączyć car audio.
Oczywiscie jest różnica jeśli ma się ten moduł podpięty pod sygnał z głośników od oryginalnego wyjścia wlutowanego w płytkę radia.
Bo jak jest prosto z radia to sygnał jest lepszy i czystszy.
Ja tez mam podpięte pod glosniki i dla mnie jest to w zupełności wystarczające

Oczywiscie jest różnica jeśli ma się ten moduł podpięty pod sygnał z głośników od oryginalnego wyjścia wlutowanego w płytkę radia.
Bo jak jest prosto z radia to sygnał jest lepszy i czystszy.
Ja tez mam podpięte pod glosniki i dla mnie jest to w zupełności wystarczające
Nightfallówna
		A więc. Mamy nowy rok, więc i też jak zapowiadałem wpadły kolejne mody. Jednak nie obeszło się bez problemów ;/ Ale wszystko po kolei. 
Z modów przywędrowało car audio czyli Skrzynia Magnat Bs30 o mocy 800 wat i wzmacniacz Magnat Special edition o mocy 580 wat. Wszystko prezentuje się tak:
Wszystko gra fajnie, jednak w przyszłości będę musiał wymienić przednie głośniki, bo nie dają rady. Przy głośności 18-19 zaczynają dość mocno charczeć.
Kolejnym z modów jest spoiler na tylną klapę. Oczywiści pomalowany wcześniej pod kolor Wygląda to tak:
 Wygląda to tak: 
Następnie wpadła zmieniarka MP3 Yatour z modułem BlueTooth. No i tutaj zaczynają się problemy. Podczas pierwszego podłączenia zmieniarki wszystko było ok i działało. Jednak zauważyliśmy, że nie działa jedno z podświetleń pokrętła i pokrętło od głośności. Wyjęliśmy z powrotem radio w celu wymiany podświetlenia i po ponownym zamontowaniu radio niestety przestało działać. Po uruchomieniu wyglądało to tak:
Oczywiście żaden z elektryków nie miał czasu, żeby chociaż na to zerknąć i niestety musiałem jechać na szrot i zakupić nowe radio. Jedyny plus w tym radiu to to, że ma odtwarzacz cd:
Jednak niestety nie działa na niej moja zmieniarka. Dodam tylko, że na szrocie były 2 radia. Pierwsze te, które zakupiłem i drugie takie jakie miałem wcześniej czyli bez zmieniarki cd ani kaset. Na jednym i drugim zmieniarka nie chciała działać. Cały czas miga na niej czerwona dioda i nie raz mruga też niebieska. Stawiam, że niebieska to moduł BT. Telefon i tablet normalnie się łączą ze zmieniarką jednak radio jej nie wykrywa 

Wygląda to tak czerwona dioda cały czas mruga.
Może spotkaliście się z takim problemem i będziecie wiedzieć dlaczego radio nie wykrywa zmieniarki.

Z modów przywędrowało car audio czyli Skrzynia Magnat Bs30 o mocy 800 wat i wzmacniacz Magnat Special edition o mocy 580 wat. Wszystko prezentuje się tak:
Wszystko gra fajnie, jednak w przyszłości będę musiał wymienić przednie głośniki, bo nie dają rady. Przy głośności 18-19 zaczynają dość mocno charczeć.
Kolejnym z modów jest spoiler na tylną klapę. Oczywiści pomalowany wcześniej pod kolor
Następnie wpadła zmieniarka MP3 Yatour z modułem BlueTooth. No i tutaj zaczynają się problemy. Podczas pierwszego podłączenia zmieniarki wszystko było ok i działało. Jednak zauważyliśmy, że nie działa jedno z podświetleń pokrętła i pokrętło od głośności. Wyjęliśmy z powrotem radio w celu wymiany podświetlenia i po ponownym zamontowaniu radio niestety przestało działać. Po uruchomieniu wyglądało to tak:
Oczywiście żaden z elektryków nie miał czasu, żeby chociaż na to zerknąć i niestety musiałem jechać na szrot i zakupić nowe radio. Jedyny plus w tym radiu to to, że ma odtwarzacz cd:
Jednak niestety nie działa na niej moja zmieniarka. Dodam tylko, że na szrocie były 2 radia. Pierwsze te, które zakupiłem i drugie takie jakie miałem wcześniej czyli bez zmieniarki cd ani kaset. Na jednym i drugim zmieniarka nie chciała działać. Cały czas miga na niej czerwona dioda i nie raz mruga też niebieska. Stawiam, że niebieska to moduł BT. Telefon i tablet normalnie się łączą ze zmieniarką jednak radio jej nie wykrywa
Wygląda to tak czerwona dioda cały czas mruga.
Może spotkaliście się z takim problemem i będziecie wiedzieć dlaczego radio nie wykrywa zmieniarki.
Z tego co się orientuje w radiu na płytce trzeba zrobić zworkę żeby Yatour działał.
Wszystko jest dokładnie opisane w odpowiednim dziale.

Wszystko jest dokładnie opisane w odpowiednim dziale.
Ostatnio edytowano 5 sty 2017, 14:24 przez jachu36, łącznie edytowano 1 raz

zapraszam do lektury : http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=28&t=25812&start=620

- Od: 25 lip 2013, 21:08
- Auto: Jest: Mazda6 GL'17
 Była: MAZDA6 GH '08 Była: MAZDA 323F SPORT '03
Jak ogarniesz zworke to wszystko będzie śmigać.
Uważaj tylko przy wyjmowanie radia żebyś nie ułamał płytki jak przy pierwszym, a potem dokładnie poskładaj , bo będziesz kupował nowe...

Uważaj tylko przy wyjmowanie radia żebyś nie ułamał płytki jak przy pierwszym, a potem dokładnie poskładaj , bo będziesz kupował nowe...
Nawet nie będę protestowaćmateusz_kd napisał(a):Wszystko gra fajnie

- 

Daniel

- Od: 21 paź 2009, 20:04
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
 Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
 Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok
Cała ta kostka, która odpowiada za sygnał RCA została wyprowadzona z głośników. Tak jak u Nightfalla  Oczywiście sam tego nie robiłem. Oddałem to do gościa, który zajmuje się car audio i jak z nim gadałem to myślałem, że właśnie będzie wyprowadzał to i lutował w radiu. Poinformował mnie, że podłączył to pod głośniki już po tym jak wszystko było zrobione. Jednak z drugiej strony dobrze, że było to podłączone do głośników, bo podczas podłączania zmieniarki niestety popsuło się radio
 Oczywiście sam tego nie robiłem. Oddałem to do gościa, który zajmuje się car audio i jak z nim gadałem to myślałem, że właśnie będzie wyprowadzał to i lutował w radiu. Poinformował mnie, że podłączył to pod głośniki już po tym jak wszystko było zrobione. Jednak z drugiej strony dobrze, że było to podłączone do głośników, bo podczas podłączania zmieniarki niestety popsuło się radio  i musiałem jechać kupić nowe.
 i musiałem jechać kupić nowe.

We wtorek zostały wymienione amortyzatory na KYB. Poprzednie cóż lepiej nie mówić w jakim były stanie. Dodam tylko że cały tył mi pływał, więc nie mogłem już dłużej czekać z wymianą

Dzisiaj w końcu udało się rozebrać radio i w końcu zrobić zworkę aby zmieniarka zaczęła działać. Było trochę problemów bo na początku cyna nie chciała się przykleić, jednak po paru próbach uległa i ładnie zrobiła zworkę na L716. Po skręceniu radia i zamontowaniu wszystko ładnie działa. Telefon jak i tablet łączą się przez BT i pendrive również działa.

W czwartek jadę na czyszczenie przepustnicy, bo pedał zacina się coraz bardziej i już nie daje się jeździć.
Na razie to wszystko. Kolejne mody już niedługo
Nightfall napisał(a):No to teraz możesz w pełni cieszyć się car audio
No jeszcze tak nie do końca. Pozostał jeszcze montaż schowka i tabletu
Wczoraj z okazji, że zawitało do nas słoneczko i temperatura w granicach 12 stopni Mazda została wykąpana i nawoskowana. Zdjęć niestety nie zrobiłem, ponieważ kiedy skończyłem było już ciemno ;O
Dzisiaj natomiast udałem się na czyszczenie przepustnicy, bo pedał po prostu zacinał się za każdym razem kiedy chciałem dodać gazu. Po wyczyszczeniu wszystko wróciło do normy i z pedałem jest już wszystko ok Pięknie i delikatnie chodzi.
 Pięknie i delikatnie chodzi. 
Kolejnym etapem będzie wymiana oleju silnika i jego filtra. Co do oleju to na pewno kupię Dexelia. Poradzicie coś w kwestii filtra oleju ?

Dzisiaj natomiast udałem się na czyszczenie przepustnicy, bo pedał po prostu zacinał się za każdym razem kiedy chciałem dodać gazu. Po wyczyszczeniu wszystko wróciło do normy i z pedałem jest już wszystko ok
Kolejnym etapem będzie wymiana oleju silnika i jego filtra. Co do oleju to na pewno kupię Dexelia. Poradzicie coś w kwestii filtra oleju ?