P.S. Ładna fotka
Mazda6 GG LF 2007/8 2.0 147 PB+LPG
Nie ma różnicy głośności między auxem z tableta a innymi źródłami??
P.S. Ładna fotka
P.S. Ładna fotka
- Od: 4 lis 2014, 21:01
- Auto: M6 GG 2003 2.0 EXCLUSIVE
Jak ustawie przykładowo głośność na 10 i zmieniam między FM a AUX to nie ma różnicy. jak podpinam aux przez filtr i bez też nie zauważyłem niepokojących zmian głośności. Chyba, że minimalne.
Edit.
Jako, że pogoda dopisała postanowiłem zabrać się za czyszczenie przepustnicy i przypływomierza.
Wyglądało to tak:
Czyściłem to takim specyfikiem:

czyściło sie nie za łatwo ale efekt jest OK:
A przy okazji ogarnąłem trochę pod maską:
Edit.
Jako, że pogoda dopisała postanowiłem zabrać się za czyszczenie przepustnicy i przypływomierza.
Wyglądało to tak:
Czyściłem to takim specyfikiem:

czyściło sie nie za łatwo ale efekt jest OK:
A przy okazji ogarnąłem trochę pod maską:
W niedziele zabrałem się za czujniki parkowania:
Zakupu dokonałem na Allegro:
http://allegro.pl/czujniki-parkowania-wyswietlacz-led-pod-podsufitke-i4851186712.html
Trudno nie było. Od spodu wszystko widać a dziurkę wykorzystałem przy kablach od butli LPG.
Podpięcie plusa było fartem znalezione bardzo szybko. w HB po lewej stronie za tapicerką w bagażniku jest kostka i tam znalazłem + od wstecznego.
Niestety nie zabrałem ze sobą telefonu więc zdjęcia mam po założeniu tylko.
Zakupu dokonałem na Allegro:

Trudno nie było. Od spodu wszystko widać a dziurkę wykorzystałem przy kablach od butli LPG.
Podpięcie plusa było fartem znalezione bardzo szybko. w HB po lewej stronie za tapicerką w bagażniku jest kostka i tam znalazłem + od wstecznego.
Niestety nie zabrałem ze sobą telefonu więc zdjęcia mam po założeniu tylko.
plbubu napisał(a):zabrałem się za czujniki parkowania
a po co jak masz hak?

rafalmazda6 napisał(a):plbubu napisał(a):zabrałem się za czujniki parkowania
a po co jak masz hak?
Dobre

ale tak nawiązaując poważnie do żartu kolegi, to w razie jak mi dziecko będzie się kręciło za autem to chociaż by po to, że go nie potrące.
dobrze, dobrze
poza tym
Madzi ładna to trzeba dbać 

Piękna pogoda zachęciła mnie dzisiaj do paru MODyfikacji:
-Dodatkowe 2 postojówki w tylnych lampach (a-spec)
-Czarne lampy tył (folia)
-Zmiana żarówek na LEDy w środku + postojówki z przodu
-Zmiana kondensatorów w tweeterach BOSE. Oryginalnie były elektrolityczne 4.7uF 50V, teraz są foliowe 4.7uF 250V. słychać zmiane
Czas pracy 4h
Jak się podoba? bo jak dla mnie to odwalłem kawał dobrej, nikomu nie potrzebnej roboty
-Dodatkowe 2 postojówki w tylnych lampach (a-spec)

-Czarne lampy tył (folia)

-Zmiana żarówek na LEDy w środku + postojówki z przodu
-Zmiana kondensatorów w tweeterach BOSE. Oryginalnie były elektrolityczne 4.7uF 50V, teraz są foliowe 4.7uF 250V. słychać zmiane

Czas pracy 4h
Jak się podoba? bo jak dla mnie to odwalłem kawał dobrej, nikomu nie potrzebnej roboty

Ostatnio edytowano 4 cze 2015, 22:32 przez plbubu, łącznie edytowano 1 raz
Lampy tył MIODNE ale nie ukrywam że jak będę na Warenannahme kauflanda w Neu Ulm to z chęcią bym pomacał Magdalenę no i lampy przy okazji.Jak możesz to podrzuć nr handy na PW. Pozdro.

Chyba 4300K bo ciężko jest dostać ledy W5W o barwie 6000K

plbubu napisał(a):Nie wiecie może jaką barwe powinny mieć żarniki xeononowe żeby zgrywały się z LEDami w postojówkach?
MIRAS M6 napisał(a):Chyba 4300K bo ciężko jest dostać ledy W5W o barwie 6000K
No ja powiem Wam tak mam HIDY 5000K i żarówki Ledowe w postojówkach, te żarówki postojowe mają dużo bielszą barwę niż ksenon
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
Ooooo. To jesteś szczęściarzem Rafał. Myślę że bez dopasowywania barwy na zasadzie prób podmiany żarówek w ciemni się nie obejdzie żeby zgrać to z żarnikami. Ja mam u mnie w ogóle jakieś anomalia bo w reflektorach na mijania mam żarnik D2S 6000K a na dole w halogenach mam żarnik HB4 4300K i makmarc jadąc przede mną stwierdził że nie ma różnicy w odcieniu i ja mam również takie odczucie ale wolałem się upewnić czy u mnie ze wzrokiem jest coś nie halo ale jednak jest jeszcze
.A na HB4 jest wydrukowane 4300k.

A ja myślę, że nie macie co robić i się doszukujecie
ale fakt, Mirek za mną leciał na lotnisku i w drodze z Czaplinka, w ogóle nie ma różnicy, dolne rzekome 4300K świecą jak 6000K, jak dla mnie mają idealną barwę. Jest po mojemu, czyli miodnie 

-
makmarc
makmarc napisał(a):Jest po mojemu, czyli miodnie
I tego się trzymajmy

dejneks napisał(a):Zajefajnie wyszły te lampyjak oklejałeś?
Najpierw okleilem cale folia ze wspomaganiem suszarki. A pozniej powycinalem nozykiem tapicerskim okręgi gdzie są swiatla a na koniec poprzebijalem pozostale bombelki powietrza igłą i jeszcze raz podgrzewajac, wygladzilem cala powierzchnię.