Mandey napisał(a):Zobaczymy kto wygra...

I wygraliśmy my.
Zależało nam z tatą nieco na czasie, a że nigdzie nie mieli takiego przewodu (nawet w ASO na stanie), więc zaczęliśmy szukać gdzie mogliby nam taki przewód zakuć. Niestety nie było chętnego.
Ale znaleźliśmy inne rozwiązanie

Jest to przewód hamulcowy od Fiata Sieny. Przewód Mazdy jest obustronnie "damski", zaś Siena ma z jednej strony damski, z drugiej męski króciec. Rozwiązanie okazało się banalne – tulejka.
Drugim minusem tego rozwiązania jest fakt, że nie ma możliwości zamocowania tego przewodu za pomocą blaszek. Z "damskiej strony" jest za szeroka korona, zaś z drugiej jej po prostu nie ma. Jednak nie jest to problem, bo można go przymocować czymkolwiek we właściwe miejsce.
Przewód dostałem za dokładnie 35,01, zaś tulejkę za 9,50 zł. Do tego płyn 10 zł.
Wziąłem zwykły, po prostu, a że na korku ze zbiorniczka pisało ONLY DOT-3, to zdecydowałem się na właśnie taki.
Biegi wchodzą teraz bardzo gładko. Przewód już dłuższy czas musiał niedomagać, bo często miałem problem z wrzuceniem dwójki, dodatkowo często pojawiało się lekkie przycięcie przy wrzucaniu biegów i taki dziwny dźwięk. Teraz wszystko zniknęło.