Marwis napisał(a):LPG już na pokładzie
I jak się jezdzi na LPG, spalanie zadowalające
www.mazdaspeed.pl
Geniek napisał(a):... A olej w skrzyni wymień. Swoje już przelatał i parę latek też już ma.
Marwis napisał(a): jeśli już wymieniać olej to tylko metodą dynamiczną,
Marwis napisał(a):Wracając do oleju w skrzyni, jak bardzo czerwony powinien być? U mnie na bagnecie jest raczej brązowy. Tak się zestarzał czy to może inny typ oleju?
Marwis napisał(a):
Jaki olej należy zalać, wg specyfikacji ma być ATF MV. Dexelia ATF MV nie jest łatwo dostępna; Motul MULTI ATF bez problemu można kupić i powinien pasować (wg jego danych Mazda JWS 3317, ATF M-V, 6-sp AT)
Filtr da się wymienić bez wybebeszania skrzyni?
Marwis napisał(a):Wychodzi na to że w tych skrzyniach szarpnięcia z 3 na 4 to nie pojedyncze przypadki.
Filtr oryginalny u Foxa prawie 400złZamiennik VAICO w IC 218zł, w opisie jest że to do czterobiegowej skrzyni, ale wygląda tak samo.
Ciągle prószy mi się na silnik z izolacji spod górnej osłony, można się tego pozbyć?
Marwis napisał(a):Wychodzi na to że w tych skrzyniach szarpnięcia z 3 na 4 to nie pojedyncze przypadki.
Filtr oryginalny u Foxa prawie 400złZamiennik VAICO w IC 218zł, w opisie jest że to do czterobiegowej skrzyni, ale wygląda tak samo.
Ciągle prószy mi się na silnik z izolacji spod górnej osłony, można się tego pozbyć?
Geniek napisał(a):Dlatego z reguły po odpaleniu czekam parę minut aż się olej w skrzyni rozgrzeje
WisniaUs napisał(a):Ja tak robie zawsze czy lato czy zima zawsze ruszam autem jak juz spadnie z obrotów (ssania) do normalnych.Inaczej nie ruszam z miejsca i moze i dlatego skrzynia mi śmiga jak nówka![]()
![]()
Marwis napisał(a):Filtr oryginalny u Foxa prawie 400złZamiennik VAICO w IC 218zł, w opisie jest że to do czterobiegowej skrzyni, ale wygląda tak samo.
WisniaUs napisał(a):U mnie w 2011 roku jeszcze w usa zostal wgrany nowy soft do skrzyni w serwisie mazdy i szarpanie znikło.Gdyby nie to ze mialem tam kolege to pewnie bym tego do dzisiaj nie mial zrobionego.Pozdrawiam
Geniek napisał(a):U mnie też w zimie lubi szarpnąć przy zmianie z 3 na 4. Dlatego z reguły po odpaleniu czekam parę minut aż się olej w skrzyni rozgrzeje i jest lepiej. Jak tylko temp na zewnątrz jest powyżej 0 to tego problemu nie ma.
oldwin napisał(a):jakieś chore ceny.. filtr jest do dostania za niecałe 100,– toż to kawałek zgrzanego plastyku z wkładem..
np. http://fenix.com.pl/2364-filtr-automaty ... tege.html#
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości