Spoko, o aku wiem

Jutro będę kombinował (jak pogoda pozwoli). Napiszę co coś się udało ogarnąć.
Dzięki Panowie za pomoc
Dopisano 22 cze 2014, 20:43:brodaM6 napisał(a):Pochwal sie felgami ,malowałes plasti gumo
Malowałem, ale nie od Mazdy

Od Madzi zwyczajnie MOTIPem. A tamte wyszły okropnie i nie ma się czym chwalić :/ Ja osobiście odradzam tę gumę, ale jeśli ktoś bardzo chce próbować to raczej jedynie czarny kolor.
Tutaj link do tego jak wyglądało tuż po malowaniu –>
https://imageshack.com/i/eu9enjjDopisano 23 cze 2014, 13:36:Ok, mimo chwilowego deszczu udało się zrobić kilka rzeczy w Madzi. Przede wszystkim "naprawiłem" klamkę klapy, ale jest strasznie zardzewiała

Udało się ją poruszyć, jednak nie wiem na jak długo to wystarczy

Druga sprawa to ta nieszczęsna poducha. Chyba już kiedyś wybuchła i "Mirkowym" sposobem została "naprawiona"

Okazuje się, że pod taśmą jest jakiś dziwny "bezpiecznik" zrobiony z drucika, który jest wsadzony we wtyczkę, a cały ten czarny plastik zabezpieczający jest wyłamany

Nie ruszałem tego tylko dokładniej zakleiłem taśmą. Póki co kontrolka przestała świecić. Zobaczymy na jak długo to pomoże.
Zrobiłem też fotki ostatnio pomalowanych na srebrno felg (foty nie najlepsze, ale i nie było co kombinować, bo auto nie umyte a i deszcz ciągle pada

). Felgi malowane MOTIPem w garażu. Żeby nie było

Koszt 40 zł + paliwo na dojazd do sklepu + paper ścierny + coś do odtłuszczenia powierzchni = nie dużo hajsu a efekt bardzo przyzwoity.

Teraz jeszcze tylko zaciski na czarny mat walnę i powinno być ok