Mazda Xedos 9 TA KL-DE '93
Naprawde jak na tyle lat autko wygląda bajecznie
Lakier zyleta
Musze w końcu na żywo oblookac bo jeszcze tych felg nie macalem a wyglądają zacnie

Lakier zyleta

Musze w końcu na żywo oblookac bo jeszcze tych felg nie macalem a wyglądają zacnie
Nightfallówna
Purbojsa położył, burżuj. Pewnie pasta tempo z techo a zdjęcie robione w sklepie tylko.
; )
Nie no, żartuję. Pórbojs orydżynal, wiem, bo sam się też trochę przyczyniłem ; )
Do zobaczenia w Rykach : )
; )
Nie no, żartuję. Pórbojs orydżynal, wiem, bo sam się też trochę przyczyniłem ; )
Do zobaczenia w Rykach : )
To nie ludzie, to wilcy...
- Od: 6 lip 2012, 12:00
- Auto: Mazda MX-6 '92 KL-DE
Dzisiaj ostatnie przygotowania do zlotu, wymieniony przedni prawy wahacz górny ( stary jeszcze nie pukał, ale dla świętego spokoju wymieniłem ).
Zlokalizowałem w końcu wyciek płynu który był bardzo upierdliwy... ciekło tylko w określonych warunkach i nie było widać skąd, ale już ogarnięte
Tarcze przednie i tylne mimo że nowe, to pojawiła się na nich delikatna korozją, wiec wyczysciłem i pomalowałem jak zaciski...na czarno .
Do tego przegląd płynów ustrojowych i oprócz płynu chłodniczego nie trzeba było żadnych korekt
Przykręciłem w końcu brakujący chlapacz prawy który razem z dokładką przedniego błotnika zgubiłem przy dość dużej prędkości na drodze szybkiego ruchu ( dzięki Jędrzej ).
Jutro jeszcze mycie, szybki wosk, małe odkurzanie i będzie pikabelo
Zlokalizowałem w końcu wyciek płynu który był bardzo upierdliwy... ciekło tylko w określonych warunkach i nie było widać skąd, ale już ogarnięte
Tarcze przednie i tylne mimo że nowe, to pojawiła się na nich delikatna korozją, wiec wyczysciłem i pomalowałem jak zaciski...na czarno .
Do tego przegląd płynów ustrojowych i oprócz płynu chłodniczego nie trzeba było żadnych korekt
Przykręciłem w końcu brakujący chlapacz prawy który razem z dokładką przedniego błotnika zgubiłem przy dość dużej prędkości na drodze szybkiego ruchu ( dzięki Jędrzej ).
Jutro jeszcze mycie, szybki wosk, małe odkurzanie i będzie pikabelo
Może dla Twojego stylu jazdy przydadzą Ci się przednie heble od polifta
Wtedy oprócz dobrej jazdy będziesz miał też dobre hamowanie
Wtedy oprócz dobrej jazdy będziesz miał też dobre hamowanie

Sprzedam większość części do Mazdy Xedos 9 Millenii 2.5 V6 2001 2002

- Od: 16 mar 2009, 22:08
- Auto: Była Mazda Xedos 2.0 V6 KF 1994
Jest Mazda Millenia S 2.3 V6 KJ 2001
A więc
W drodze po pasażerów na zlot , auto nie chciało odpalić
Doszedłem... że w kostce z masami na skrzyni, któryś z przewodów nie styka jak powinien.
Wszystkie kostki masowe zostały odkręcone, wyczyszczone i przykręcone ...iks odpalił na strzała .
A więc w trasę , ale już po przejechaniu kilku kilometrów auto zgasło, odpaliłem bez problemu i śmigaliśmy dalej.
Po 200 km autostrady trzeba było zjechać już na drogi "normalne ", przy wyprzedzaniu tira coś strzeliło... to był koniec jazdy o własnych siłach
Diagnoza...nie ma iskry, czyli na 99 % padł aparat lub czujnik położenia wału.
Zadzwoniłem do Maliniaka i w tym miejscu WIELKIE PODZIĘKOWANIA DLA NIEGO
Okazało się że ma kilka aparatów i jest w stanie podjechać do noclegowni zlotowej
A więc linka i holowanko jakieś 180-190 km, łącznie jechaliśmy jakieś 9 godz, ja pier...le jaka to była masakra.
Nie dość, że hamulcy i wspomagania brak, to jeszcze jakieś kontrole niebieskich i inne tańce.
Godz 22 wreszcie w ośrodku...Maliniak dotarł i przywiózł ze sobą kilka aparatów i przepływkę. Za wymianę zabrał się sam a mi kazał wypić piwko
Po wymianie aparatu auto śmiga do teraz
Maliniak jeszcze raz wielkie dzięki, gdyby nie Ty to xed zamiast na lotnisku, stałby na parkingu pod ośrodkiem
W sobotę na zlocie wyjechałem na hamownię
i co pokazała...haa gó.no
Moc na innym silniku, kolektorze dolotowym, aparacie zapłonowym, dolocie, przewodach WN jest o 2 km wieksza
Nakładając na siebie wykresy są niemalże identyczne WTF
Po wymianie zdań z ludźmi, którzy temat ogarniają lepiej niż ja, stwierdzili że winna może być wiązka, która wygląda jak zjedzona i wyrzygana.
Temat już jest na tapecie i niebawem trzeba kabelki wymienić, ogarnąć dolot i hamować.
Żeby smutno nie było macie kilka fotek od EPI
W drodze po pasażerów na zlot , auto nie chciało odpalić
Wszystkie kostki masowe zostały odkręcone, wyczyszczone i przykręcone ...iks odpalił na strzała .
A więc w trasę , ale już po przejechaniu kilku kilometrów auto zgasło, odpaliłem bez problemu i śmigaliśmy dalej.
Po 200 km autostrady trzeba było zjechać już na drogi "normalne ", przy wyprzedzaniu tira coś strzeliło... to był koniec jazdy o własnych siłach
Diagnoza...nie ma iskry, czyli na 99 % padł aparat lub czujnik położenia wału.
Zadzwoniłem do Maliniaka i w tym miejscu WIELKIE PODZIĘKOWANIA DLA NIEGO

A więc linka i holowanko jakieś 180-190 km, łącznie jechaliśmy jakieś 9 godz, ja pier...le jaka to była masakra.
Nie dość, że hamulcy i wspomagania brak, to jeszcze jakieś kontrole niebieskich i inne tańce.
Godz 22 wreszcie w ośrodku...Maliniak dotarł i przywiózł ze sobą kilka aparatów i przepływkę. Za wymianę zabrał się sam a mi kazał wypić piwko
Po wymianie aparatu auto śmiga do teraz

Maliniak jeszcze raz wielkie dzięki, gdyby nie Ty to xed zamiast na lotnisku, stałby na parkingu pod ośrodkiem
W sobotę na zlocie wyjechałem na hamownię
Moc na innym silniku, kolektorze dolotowym, aparacie zapłonowym, dolocie, przewodach WN jest o 2 km wieksza

Nakładając na siebie wykresy są niemalże identyczne WTF
Po wymianie zdań z ludźmi, którzy temat ogarniają lepiej niż ja, stwierdzili że winna może być wiązka, która wygląda jak zjedzona i wyrzygana.
Temat już jest na tapecie i niebawem trzeba kabelki wymienić, ogarnąć dolot i hamować.
Żeby smutno nie było macie kilka fotek od EPI

już to mówiłem, ale jeszcze raz się powtórzę, a co
na tych felgach wygląda rewelacyjnie
tylko te przednie lampy
btw. stwierdzenie "spuszczanie się nad lakierem" na 3. fotce jest jedynym właściwym
XED czekam z niecierpliwością na ogarnięcie elektryki i wykresik z hamowanka
oby to było to
a później z pełną mocą zapraszamy na naszą równinę mazowiecką na testy 

Czyli na dalsze trasy trzeba zakupić aparat zapłonowy i wozić w bagażniku
Jak mi w ba padał to kichało szarpało ale nie padł odrazu
To że Epi photography pokrywa sie z blachami to przypadek?
To że Epi photography pokrywa sie z blachami to przypadek?
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Dzisiaj sprawdzałem kompresję i wyszło kolejno :
1- 13
2-12,5
3-12,5
4-12,5
5-12,5
6-12,4
Myślę że nie jest źle
Sprawdzałem także kompa jaki u mnie siedzi i jest właściwy ( KL68 lub KL67 bo już się zwiesiłem
). Z pewnością ktoś przy nim grzebał bo śrubki mocujące były luźne.
Zabieram się za wymianę wiązki silnika i ogarnięcie dolotu, bo rury są tak gorące, że nie można ich dotknąć... na pewno ma to bardzo duży wpływ na osiągi.
Dopisano 4 wrz 2015, 19:53:
A co do spalania oleju to na ok 2000 wyszło ok 400 ml
1- 13
2-12,5
3-12,5
4-12,5
5-12,5
6-12,4
Myślę że nie jest źle
Zabieram się za wymianę wiązki silnika i ogarnięcie dolotu, bo rury są tak gorące, że nie można ich dotknąć... na pewno ma to bardzo duży wpływ na osiągi.
Dopisano 4 wrz 2015, 19:53:
A co do spalania oleju to na ok 2000 wyszło ok 400 ml
KL seria powinien dmuchać 14,5b?
- Od: 14 lut 2010, 22:32
- Auto: Mazda 626 GE KL sedan 93r.
Mazda 626 GE KL liftback 96r.
była
Mazda 323F BG
MX-6 2.5 V6 KL