Mazda MX-6 GE KL-DE '93 2,5 V6
Myślę że około 300PLN
Proponuję założyć jakąś osłonkę nań. Któregoś dnia może zaparkować w nim np. czteropak lub klucz do kół
Proponuję założyć jakąś osłonkę nań. Któregoś dnia może zaparkować w nim np. czteropak lub klucz do kół

- Od: 5 gru 2013, 20:11
- Auto: Xedos 6 ®isto ©oncept, Mazda 323F 2,0 '01 ,
SIMSON SR 2 '59r ,
Suzuki GR650 '83r
Były: Trabant Polo, Fiat 125p, Xedos 6 KF '96
Bashan 250 – skradziony,
Colt '99 1,3,
TDM 850 '01
Nowy w AMF 250 zł obudowa + 250 zł głośnik, ten zestawik był na allegro za 199 zł
Osłonka będzie
Osłonka będzie

- Od: 24 lis 2013, 02:00
- Auto: MX-6 KL-DE
Dzisiaj w końcu się ruszyłem do garażu i zmieniłem koła na zimowe. Wygląd lipa, ale mięciutko się zrobiło
Zrobiłem ogólny przegląd auta przed ponownym użytkowaniem, ponieważ stało sobie prawie 3 tygodnie. Rozpakowałem też w końcu paczkę z JDM smaczkiem i zabrałem się za prowadzenie kabli
Mam nadzieję, że do weekendu skończę.
Irytowały mnie już przyciski bez podświetlenia na desce, więc zamówiłem cały zestaw T3/R3. Szukałem żarówek, ale nie mogłem znaleźć, więc przetestuję ledy (nie jestem ich fanem...).
Irytowały mnie już przyciski bez podświetlenia na desce, więc zamówiłem cały zestaw T3/R3. Szukałem żarówek, ale nie mogłem znaleźć, więc przetestuję ledy (nie jestem ich fanem...).

Wczoraj wymieniłem tłumik środkowy, bo stary zaczął już pękać po szwie. Znowu jest bardzo cicho
Przy okazji nowy wydech poszedł w górę, na swoje miejsce, i w końcu nie trę o każdego śpiącego policjanta. Poza tym nuda, nic nowego nie zrobiłem i czekam na cieplejsze dni 

O widzisz, bo diody kiepsko świecą, więc na pewno się odezwę 
A w MXie mała nowośc – wysoki, podwójny podłokietnik
A w MXie mała nowośc – wysoki, podwójny podłokietnik

Odnowiłem felgi i mała, dzisiejsza sesja 

Z felgami miałem kilka pomysłów, ale wybrałem ten dobrze sprawdzony i dla mnie różnica jest kolosalna
I jeszcze:

Zestawienie czerwony lakier białe felgi idealnie się komponuje
Jedyne co bym zrobił to wypolerował ranty na lustro zamiast malować ja na biało.
Jedyne co bym zrobił to wypolerował ranty na lustro zamiast malować ja na biało.
- Od: 4 sty 2012, 21:23
- Auto: マツダ MX-6 2.5 KL-DE '94
Przy tych felgach już nie będę kombinował... może na przyszły sezon uda mi się założyc docelowe.
Natomiast dzisiaj miałem okazję sprawdzic zamontowanie osłony drążka zmiany biegów, tej pod tunelem – w końcu nic mi się nie grzeje
Niestety po tankowaniu delikatnie zalatuje benzyną w środku... muszę to szybko ogarnąc, bo dzisiaj w trasie mnie to mocno irytowało...
Natomiast dzisiaj miałem okazję sprawdzic zamontowanie osłony drążka zmiany biegów, tej pod tunelem – w końcu nic mi się nie grzeje

lucky-luciano napisał(a):Przy tych felgach już nie będę kombinował.
Białe fele i ten kolorek czerwony Rewelacja
Życzę bezawaryjnej jazdy

Po co ta dziewczyna przy aucie ma kajdanki

Ostatnio edytowano 1 cze 2016, 09:52 przez risto77, łącznie edytowano 1 raz

SIMSON SR 2 '59r ,
Suzuki GR650 '83r
Bashan 250 – skradziony,
Colt '99 1,3,
TDM 850 '01
Oooooooo
najmocniej przepraszam ale pisałem z telefonu i mi słownik podstawił. Już poprawiam.
najmocniej przepraszam ale pisałem z telefonu i mi słownik podstawił. Już poprawiam.
SIMSON SR 2 '59r ,
Suzuki GR650 '83r
Bashan 250 – skradziony,
Colt '99 1,3,
TDM 850 '01
Narzeczona za często korzystała z wysokiego podłokietnika, więc skułem.
Namierzyłem źródło zapachu benzyny – przerdzewiała rurka (właściwie to brakuje jej z 10 cm kawałka...) przy wlewie (to jakieś odpowietrzenie?). Kompletny element mam do wymiany... Do tego fajnie się złożyło, ponieważ znalazłem w końcu to coś, co stukało mi na wybojach – sam wlew pod klapką latał w "obudowie"... Zrobione na razie gumowym oringiem, ale pewnie zrobi się jak powinno byc przy zmianie całego węża.
O ten element jest na śmietnik:
Tak na szybko przejrzałem internety, ale nigdzie nie widzę nowej do GE...
Namierzyłem źródło zapachu benzyny – przerdzewiała rurka (właściwie to brakuje jej z 10 cm kawałka...) przy wlewie (to jakieś odpowietrzenie?). Kompletny element mam do wymiany... Do tego fajnie się złożyło, ponieważ znalazłem w końcu to coś, co stukało mi na wybojach – sam wlew pod klapką latał w "obudowie"... Zrobione na razie gumowym oringiem, ale pewnie zrobi się jak powinno byc przy zmianie całego węża.
O ten element jest na śmietnik:
Tak na szybko przejrzałem internety, ale nigdzie nie widzę nowej do GE...

Spanikowałem za bardzo, ale już po problemie
W piątek wyjąłem rurę wlewu i zacząłem badac sprawę. Ta gruba rura wlewu była w naprawdę dobrym stanie, prócz jednego miejsca – łączenia z tą cieńszą, no tutaj była po prostu dziura. Oczyściłem wszystko dokładnie, obie rurki (cieńsza musiała byc skrócona o kolejne rdzawe 5 cm), na to tlenek i 2 warstwy dobrej farby. Kolejnego dnia znowu 2 warstwy, żeby na koniec uzupełnic brakujący fragment tej cieńszej rurki – mocno na wcisk włożyłem gumowy przewód (paliwowy, z byłego auta – takie graty zawsze się kiedyś przydadzą
), uszczelniłem dodatkowo po obwodzie i zamontowałem. Te cienkie rurki odpowietrzenia oczyściłem druciakiem z rdzy (też tragedii nie było) i tak samo – tlenek i farba. Dałem też nowe obejmy. Generalnie jestem mega zadowolony z efektu końcowego – wszystko wygląda w tym miejscu jak nowe i już benzyną nie wali
Po tej operacji mam nadzieję nigdy więcej tutaj już nie zaglądac. Jakąś fotkę cyknę przy okazji.

lucky-luciano napisał(a):Po tej operacji mam nadzieję nigdy więcej tutaj już nie zaglądac
Nie no posiedź jeszcze z nami