Napinacz rozrządu został ogarnięty bez wyciągania motoru, to i z tymi szpilkami się da radę
Mazda 323f BA KL '94 wściekła
Do przedniej głowy idze się dostać rozbierając cały przód – zderzak, chłodnicę i całą resztę która tam jest. Nie ma sensu na razie rozbierać motoru
Napinacz rozrządu został ogarnięty bez wyciągania motoru, to i z tymi szpilkami się da radę
W sobote byla omowiona wstepna operacja
Bedzie czas to Marius bedzie walczyl
Bedzie czas to Marius bedzie walczyl
X E D O S 6
Sprzedam pompe wody xedos 6 2.0
Sprzedam pompe wody xedos 6 2.0
- Od: 19 maja 2012, 07:54
- Auto: viewtopic.php?f=314&t=156205
NIewiem jak w BA ale w Mx-3 bez problemu po rozebraniu przodu można dostać sie do kolektora wydechowego, wszystko zależy jak sie urwały czy coś zostało czy kupa
Sprzedam Amory do Mx-3 przód tył mocowania amortyzatorów
Wczoraj z Mariusem ściągnęliśmy przedni kolektor wydechowy i naszym oczom ukazał się taki o to widok
Urwana jest górna środkowa śruba,wystaje co prawda trochę,ale raczej nie da rady do niej nic przyspawać.Trzeba będzie odwiercić.Miejsca jest sporo także damy radę
Zwróćcie uwagę na lewą dolną krawędź , brakuje tam kawałka głowicy
nie wiadomo czy śruba będzie trzymać tak jak powinna.Środkowe gniazdo śruby też jest pęknięte, ale powinno trzymać jak należy.
Nad wylotem prawego kanału też są jakieś uszkodzenia które aż odcisnęły się na uszczelce
Myślę że temat do ogarnięcia jeżeli da się bez komplikacji odwiercić urwaną szpilkę.
Urwana jest górna środkowa śruba,wystaje co prawda trochę,ale raczej nie da rady do niej nic przyspawać.Trzeba będzie odwiercić.Miejsca jest sporo także damy radę
Zwróćcie uwagę na lewą dolną krawędź , brakuje tam kawałka głowicy
Nad wylotem prawego kanału też są jakieś uszkodzenia które aż odcisnęły się na uszczelce
Myślę że temat do ogarnięcia jeżeli da się bez komplikacji odwiercić urwaną szpilkę.
z trudem się powstrzymuję od napisania kilku przekleństw na temat tego fachury
widać, że nieszczelność była na dolnej środkowej śrubie czyli na tej która teoretycznie powinna trzymać 

-
Keeper of the Art
- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'
Ale zapomniałem dopisać że jej w ogóle nie było.Marius próbował ją wkręcić jak jeszcze był kolektor , ale się nie dało.Myślał że też jest urwana.Pewnie kolektor był lekko skątowany i nie chciała wejść.
Ciekawe co jeszcze powychodzi po tym partaczu 

- Od: 14 lut 2010, 22:32
- Auto: Mazda 626 GE KL sedan 93r.
Mazda 626 GE KL liftback 96r.
była
Mazda 323F BG
MX-6 2.5 V6 KL
Według mnie moglibyście spróbować dospawać na płasko jakiś kawałek pręta czy tam śruby i użyć jako pokrętła, chyba nie będzie trzymaćtak masakrycznie mocno, a jakby się nie udało to rozwiercić wbić coś i obspwać (chyba że się zahartuje to może być problem z nawierceniem :/ )
Ręce opadają jak się na to patrzy
Ręce opadają jak się na to patrzy

- Od: 29 sie 2009, 14:10
- Auto: Mazda3 BL Z6 Alu Silver
Była: Mazda 3 2 3 F GT
Myślę że nie ma sensu już więcej gadać co Grzechu zrobił lub nie, to i tak nic nie zmieni.Trzeba skupić się na tym aby auto na zlocie upaliło oponki do drutów i tyle
Samochód jeździ i to nieźle,brakuje jeszcze trochę ,ale wszystko do ogarnięcia
Marius dłubie każdą wolną chwilę i z pewnością postara się o to, że autko będzie śmigać jak powinno

Marius dłubie każdą wolną chwilę i z pewnością postara się o to, że autko będzie śmigać jak powinno

XED napisał(a):Myślę że nie ma sensu już więcej gadać co Grzechu zrobił lub nie
masz rację, ale ciężko się powstrzymać

-
Keeper of the Art
- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'
Dzięki Piotr za zdjęcia. Bardzo nie fajnie to wyglada ale jestem pełen optymizmu
od poniedziałku bedziemy wspólnie reperowac 
Ja kudlaty,durnowaty,reperuje stare graty XD
Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
Boźe,daj mi cierpliwość,bo jak mi dasz siłę,to ich wszystkich rpzp...le
Bo_Lo napisał(a):Ja kudlaty...
dziś się ostrzygę
Ehh ci pseudo-mechanicy, dlatego sam pracuję przy swoim aucie
Powodzenia w doprowadzeniu auta do pożądanego stanu, myślę że to już niedługo 
Nigdy nie jedź szybciej niż lata twój anioł stróż
dzieki.
plan mam ambitny, ale znajac zycie nie zrealizuje tego do zlotu