A sam widziałem, jak pałował przez 10-15 min do odcinki na parkingu, byle marchewka poszła
www.mazdaspeed.pl
Koci@k napisał(a):Czyli każdemu się mogło zdarzyć i tak jak mówisz Bolo, pech. Nie pierwszy taki przypadek i nie ostatni niestety.
Bo_Lo napisał(a):Nie wiem po co bicie piany w tym temacie.Rozmawiał ktoś ze sprzedającym czy wróżycie z fusów?A może po prostu wadliwy pierścień(OEM) i brak kompresji na jednym cylindrze?
młody323fba napisał(a):Witaj jak zwykle co złego to na mnie
Piotr_ napisał(a):Po trzecie, auta nie kupiłeś ode mnie, a od gościa który jeździł nim ponad półtora roku
młody323fba napisał(a):o ciebie to nawet o uszy się nie może obić prawda jest taka że filmiki pokazują że Piotr w tym samochodzie święty nie był
Piotr_ napisał(a):Po czwarte, chylę czoła za to że się jeszcze nie poddałeś i dalej działasz z autem
Piotr_ napisał(a):Po pierwsze, to forum publiczne i każdy ma prawo się wypowiedzieć w tym temacie, tak jak Ty masz prawo wypowiedzieć się w moim czy to pozytywnie czy negatywnie![]()
Po drugie to Ty masz żale do wszystkich naokoło sam gnojąc auto no postoju![]()
Po trzecie, auta nie kupiłeś ode mnie, a od gościa który jeździł nim ponad półtora roku i bóg jeden wie co z nim robił ( słyszałem różne historie, ale zostawię je dla siebie )![]()
Po czwarte, chylę czoła za to że się jeszcze nie poddałeś i dalej działasz z autem![]()
Po piąte, TAK...chłostałem ją niemiłosiernie, odcinałem na każdym biegu do czwórki włącznie, paliłem gnoja na jedynce/dwójce a jak szło to jeszcze na trójce ( to rzadko, bo nie zawsze chciała ), jeździłem nią na zloty a tam dostawała jeszcze większą chłostę, wbijałem biegi z gazem w podłodze, żeby wykręcać jeszcze lepsze czasy na ćwiartkę... i wiesz co... sprawiało mi to fan niesamowity bo po to własnie miałem to autoNigdy mnie zawiodło, zmieniałem olej co 6 tyś jak i resztę potrzebnych płynów i części. Jednego tylko nie robiłem... nie stałem na parkingu kilkanaście minut z gazem w podłodze
![]()
Luzuj poślady i czytaj fora z większym dystansem i bez spinki![]()
Peace man
Piotr_ napisał(a):Co było po remoncie to nie wiem i się na te temat nie wypowiadałem![]()
Pisałem tylko to co widziałem![]()
U mnie oleju jej nigdy nie brakowałoMoże później jeździła na niskim stanie i do tego była pałowana to się gazetki z panewek zrobiły
![]()
Co do instalacji el to ja nie miałem na nią siły, możesz podziękować pierwszemu właścicielowi który budował to auto![]()
Działaj dale z tematem, dotrzyj kl-ze i ciśnij pod odcinkę ( ale nie na postoju) .
Piotr_ napisał(a):Działaj dale z tematem, dotrzyj kl-ze i ciśnij pod odcinkę ( ale nie na postoju) .
Bo_Lo napisał(a):Chłodzenie ?
marcinowozniako napisał(a):Bo_Lo napisał(a):Chłodzenie ?
A wentylator od czego jest? On załącza się przy określonej temperaturze silnika i ma go schłodzić. Gdyby silnik był zbyt gorący to powinien chodzić cały czas ew wyłączać się na chwilę a za chwilę ponownie się włączać. Nie wiem ile by musiało trwać takie palowanie w miejscu aby silnik się przegrzal. Dodatkowo z racji tego że nie ma on obciążenia to spali mniej paliwa potrzebuje do tego mniej powietrza więc również aż tak bardzo się nie grzeje jak podczas jazdy.
rafał88 napisał(a):Czyli bedzie to jezdzic ;D
Bo_Lo napisał(a):Przecie napisał że mechanik składa zawór i wiazkę i bedzie jeżdzić
Dopisano 30 mar 2017 9:17:marcinowozniako napisał(a):Bo_Lo napisał(a):Chłodzenie ?
A wentylator od czego jest? On załącza się przy określonej temperaturze silnika i ma go schłodzić. Gdyby silnik był zbyt gorący to powinien chodzić cały czas ew wyłączać się na chwilę a za chwilę ponownie się włączać. Nie wiem ile by musiało trwać takie palowanie w miejscu aby silnik się przegrzal. Dodatkowo z racji tego że nie ma on obciążenia to spali mniej paliwa potrzebuje do tego mniej powietrza więc również aż tak bardzo się nie grzeje jak podczas jazdy.
A kojarzysz może fakt że to nie jest seryjny silnik w tym aucie?w dodatku auto jak i układ chłodzenia ma już 20lat i 100% sprawności dawno za sobą.Poza tym w żaden sposób nie obronisz trego że opałowanie do odcinki na postoju bez dodatkowego opływu powietrza ma takie same skutki(albo ioch brak ) jak podczas jazdy,bo w takim razie mylą się wszyscy jeżdżący po torach i robiący okrążenia chłodzące.Dodatkowo powiedz to wszystkim użytkownikom np subaru którzy kręcili baczki w miejscu lub pałowali dla marchew że to nie od tego poobracały się im panewki.Najlepszy serwis subaru i jeden z lepszych w europie ma zupełnie inne zdanie na ten temat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości