1) dobry pomysł

Wyrzucasz wszystko oprócz płytki, do której wpięty jest silnik i zewnętrznej płytki/pudełeczka przykręcanego do modułu navi, do którego idą kabelki od przycisków
2) co do innego tabletu, to się dobrze zastanów, bo mało który rozmiarami pasuje w to miejsce. Tam jest naprawdę ciasno! Żeby kabel jack-to-jack wpiąć w tablet i podawać dźwięk na aux w radiu, musiałem zeszlifować wtyczkę z nadmiaru gumy, a następnie wyszlifować bok plastiku od navi. CIASNO!
3) Kupujesz i instalujesz Taskera. Kosztuje naście złotych, a działa jak złoto. Tylko trzba zrobić root'a żeby mógł wykonywać wszystkie funkcje. W miarę prosty w obsłudze.
Do samego wybudzania ekranu potrzbujesz magnesu neodymowego – do kupienia albo wyjęcia ze starego dysku HDD.
4) ja dałem przez aux, ale możesz zawsze dołożyć moduł bluetooth do yatoura (czy czego tam używasz) i ogarnąć to w ten sposób. Wtedy zostanie Ci ciut więcej miejsca w środku, ale bez przesady, to nadal będą milimetry
Chyba, że w korku 3 chodzi Ci o soft, który będzie włączał tablet, który nie ma baterii – wtedy Ci nie pomogę, jestem na etapie rozpoznawania tego obszaru, bo docelowo też będę chciał wyciągnąć baterię i zrobić bezpośrednie zasilanie. Tylko wtedy podepnę go do stałego plusa tak, że będzie cały czas włączony. Nie sądzę by mi zarżnął akumulator, za mały pobór prądu ma, a jednak co kilka dni jeżdżę tym autem.