Przeczytałem kilka wątków o wydechach i chciałbym zebrać te informację w jednym temacie.
Pacjent mazda xedos 9 2,5V6 LPG.Samochód nie ma problemu z olejem,wydaję sie że jedzie dość sprawnie.Oczywiście przed i po wymianie wydechu auto będzie hamowane.
Zdaje sobie sprawę że te zabiegi moga nie przynieść wielkich efektów,ale tłumik środkowy i końcowy i tak mam do wymiany więc zaryzykuje
1. Dolot powietrza.
Filtr stożkowy czy wkładka? Producenci wkładek deklarują zwiększenie przepływu powietrza o 30% a jak to ma sie w przypadku filtrów stożkowych? W poprzedniej Vce miałem dolot i wiem że dzwięk wkręcania na obroty jest piękny ale w xedzie chciałbym żeby było normalnie.
2.Kolektory wydechowe.
Zamówione 6-2-1 z kwasówki.Pytanie owijać bandażem czy nie?
Czytałem że warto poprawić spawy bo lubią pękać ? Ktoś się z tym spotkał?
3.Katalizator
Przeczytałem wątki o wywalaniu kata i wstawieniu strumienic,rurek itp Dużo jest opinii o metalicznym odgłosie,dymieniu więc to rozwiązanie odpada.
Z tego co wycztałem w necie
Katalizator szybciej się wypala ze względu na wysokie temperatury. Ponadto obciążony jest oddziaływaniem siarki, która niestety występuje w polskim gazie. Duże zasiarczenie gazu sprawia, ze katalizator ulega stopniowemu zatykaniu, natomiast wysoka temperatura (spowodowana wypalaniem siarki) szybciej zużywa materiał tłumiący w tłumiku środkowym oraz tłumiku końcowym.
więc chyba zdecyduje się na wymianę na metalowy
Czy taki będzie dobry

4.Tłumik środkowy przelotowy
Tutaj skłaniam sie w stronę firmy RM-motors i tłumika przelotowego.
Ori tłumik w xedosie ma długość 60 cm,robiąc na zamówienie podać oryginalne wymiary,czy może być krótszy.
Warto wykonać dodatkowe przetłoczenie które ma niby tłumic dzwięk tak jak opisano w aukcji?

5. Tłumik końcowy przelotowo komorowy
Mam taki u znajomego tłumikarza,nierdzewny w cenie 300zł z montażem i możliwościa zwrotu jeśli będzie za głośny.
Pozdrawiam
delikatnie zmieniłem tytuł wątku, jarek.ZE