Podświetlanie przycisków/przełączników/ kontrolek konsoli
To może podpowiedz kolego.gdzie takie cudeńka kupiłeś? Dodam, że te oprawki są bardzo malutkie, a żaróweczki są miniaturowe. Skoro myślimy o tym samym, to rzeczywiście muszę się kopsnąć na miasto.
Pierwszy lepszy sklep z elektroniką, trzeba prosić o małe żaróweczki z wąsami 3x7mm najlepiej na 14V, oprawek nie kupowałem, bo po co skoro są, ale wiem, że też mięli coś takiego. Coś takiego potrzebujesz: http://sklep.ledy.pl/product_info.php?c ... cts_id=703
Witam! Borys jak kupiłem takie żarówki i założyłem je do przycisku od awaryjnych. Spaliły się po kilku dziesięciu kilometrach. Chyba były na napięcie 12V. Lepiej założyć na napięcie 14V? Pozdrawiam
Diagnostyka komputerowa vcds: audi, vw, skoda, seat. Kołobrzeg i okolice, Świdwin i okolice.
RF2A
Kiedyś będzie M 3 może M 6
Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
RF2A
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
Dłudo na nich jeździsz?
Diagnostyka komputerowa vcds: audi, vw, skoda, seat. Kołobrzeg i okolice, Świdwin i okolice.
RF2A
RF2A
SquidoPL napisał(a):A może powiesz mi jak wymienić tą diodę w przycisku AUTO od elektrycznych szyb
Witam! Musisz wyjąć cały panel a następnie zobaczysz jak ta żarówka jest zamontowana. Przycisk AUTO chyba jest podświetlany od rocznika 2000. Pozdrawiam
RF2A
RF2A
peciu napisał(a):Witam. Jakie żarówki podświetlają konsole nawiewu, z wąsami czy na wcisk i ile ich tam jest?
Są tam dwie żarówki na wcisk. Tylko żeby się do nich dostać musisz rozebrać całą konsolę bo nie zdejmując raczej trudno będzie wymienić.
Ok dzięki za info. odnośnie demontażu konsoli to jestem tego świadom, nie wiem tylko jak to zrobić żeby nie połamać czegoś. Udało mi się tylko odczepić ten plastik ale trzyma go coś od środka (jakieś przedowy?) i nie bardzo wiem jak tam się dostać.
- Od: 7 kwi 2009, 07:49
- Auto: Mazda 323F BJ 1,5 16V 1999 + LPG
Trzymają go linki od nawiewów (odczepiasz dwie za schowkiem i jedną w nogach kierowcy) oraz przewody od radia, nawiewów i świateł awaryjnych. Ja odczepiałem wszystko, ale można też jedna linkę i jak masz małe rece to dasz jakoś radę 
soul napisał(a):wszystkie fluxy nie fluxy sa za slabe... jedynymi diodami ktore sa w stanie zapewnic dobre oswietlenie sa SMD hyper power bez oprawek ;p
NBR napisał(a):zrobiło się ciepło i zawalczyłem ze zmianą podświetlenia licznika...
diody:
2x SMD 6 czipowe
2x SMD 1 czipowe
Możecie powiedzieć coś więcej o tych diodach dokładniejsze dane albo chociarz zdjęcie, z góry dzieki.
- Od: 9 lut 2012, 14:31
b1nd napisał(a):Napiszcie mi gdzie mozna dostac takie oprawki? (nie zarowki tylko ten plastik sam )
Witam! Na allegro sprzedają diody led w oprawkach, poszukaj może coś dobierzesz. Pozdrawiam
RF2A
RF2A
Małe podsumowanie dot. małej konsoli:
Wszystkie przyciski i pokrętła w małej konsoli po lewej stronie są podświetlane + przycisk świateł awaryjnych.
Występują tam żaróweczki w malutkich oprawkach – dwa rodzaje:
ikarusiarz, smagur ma rację są przyciski od halogenów i przeciwmgielnego które mają sprężynki i kuleczki i do tego żaróweczki są wlutowane w płytkę
reszta przycisków wygląda tak:
awaryjne:
konsola:
Pozdrawiam
Wszystkie przyciski i pokrętła w małej konsoli po lewej stronie są podświetlane + przycisk świateł awaryjnych.
Występują tam żaróweczki w malutkich oprawkach – dwa rodzaje:
ikarusiarz napisał(a):Chodzi o 4 przyciski, na dole, po lewej stronie. Jakie sprężynki, jakie kuleczki?? Wysuwa się przycisk i już widzimy gniazdo z żaróweczką.
ikarusiarz, smagur ma rację są przyciski od halogenów i przeciwmgielnego które mają sprężynki i kuleczki i do tego żaróweczki są wlutowane w płytkę
reszta przycisków wygląda tak:
awaryjne:
konsola:
Pozdrawiam
- Od: 13 lis 2006, 21:46
- Auto: M323F/BJ/FP
NBR dzięki za przydatne podsumowanie kategorii,
przydały by się jeszcze takie zdjęcia pokazujące konsolę centralną – tak by było widać gdzie są zaczepy – kilka razy podchodziłem już do tematu wyciągnięcia plastiku konsoli centralnej – zawsze nieskutecznie – ze względu na obawę połamania panelu. Proszę o fotkę lub szkic na fotce gdzie są zatrzaski.
przydały by się jeszcze takie zdjęcia pokazujące konsolę centralną – tak by było widać gdzie są zaczepy – kilka razy podchodziłem już do tematu wyciągnięcia plastiku konsoli centralnej – zawsze nieskutecznie – ze względu na obawę połamania panelu. Proszę o fotkę lub szkic na fotce gdzie są zatrzaski.
- Od: 12 maja 2008, 23:50