Mazda ogłosiła akcję serwisową na IC
A ja się załapałem
Zobaczymy czy się uda wymienić intercoolerek za darmoszkę
Dzwoniłem do AZ Auto w Warszawie. Podobno można jeszcze załapać się na akcję "rudego" na tylnych nadkolach, ale trzeba mieć aktualną książkę serwisową. Dam znać po wszystkim
JarunToruń
-----------------------------------
Madzia, Magdulek i bliźniaki
-----------------------------------
Madzia, Magdulek i bliźniaki
- Od: 13 maja 2008, 23:38
- Auto: Mazda6 CD 136PS 2004 TOP KOMBI
Dzisiaj (w Auto2000 – Wawa) "uszczelniłem" rurkę IC. Akurat jak podszedłem do samochodu, mechanik powiedział chyba do kolegów, jakby na usprawiedliwienie swojej pracy: "słuchajcie, wygląda to gorzej niż źle", na co usłyszał odpowiedź: "to nie ma wyglądać dobrze, tylko działać". No i w sumie racja, biorąc pod uwagę że w życiu pewnie tego elementu nie zobaczę.
Operacja zajęła nie więcej niż półgodziny. Dłużej czekałem na miejsce na podnośniku.
Po za tym wymienili mi kabinowy filtr powietrza. Ale 100 zł to raczej deczko za dużo za to. :/
Pozdor Myjk
Ja również załapałem się na akcję. Sprawdziłem to ASO Odyssey na Górczewskiej w Warszawie.
Samochód świeżo sprowadzony z Niemiec.
Dodatkow Pan z serwisu poinformował mnie że "załapuje się" również na inną akcję: wymiany pokrywy..... i tu telefon "zaskrzeczał" i się bateria skończyła
Musze wyjaśnić o co chodzi – ale i tak czekam na info z ASO kiedy mam podjechać.
Samochód świeżo sprowadzony z Niemiec.
Dodatkow Pan z serwisu poinformował mnie że "załapuje się" również na inną akcję: wymiany pokrywy..... i tu telefon "zaskrzeczał" i się bateria skończyła
Musze wyjaśnić o co chodzi – ale i tak czekam na info z ASO kiedy mam podjechać.
Inne spojrzenie: www.formo3.pl
- Od: 30 cze 2008, 16:28
- Auto: M6 2.0 GY MZR-CD 121KM 2006 (Już bez DPF i 170 KM :)
Mi właśnie oznajmiono, że mam zostawić samochód na 4 godziny, bo muszą zdemontować zderzak, by sprawdzić szczelność IC. Czy to jest normalne, czy (jak podejrzewam) nie mają pojęcia jak się zabrać do tematu ? Mam wrażenie, że chcą mnie po prostu zniechęcić do przyjazdu (wolą sprzedawać nowe samochody, niż się bawić w serwis
).

2B || !(2B) ? by mcbeth

- Od: 12 lut 2007, 14:29
- Auto: M6 GG1 MZR-CD 143KM '07 Active+ / Legacy 2.0R 165KM AT S-AWD '07
Myjk napisał(a):ale raczej osłonę nadkola
To właśnie sugerowałem serwisowi w czasie rozmowy – upierali się na ten nieszczęsny zderzak. Co za goście
2B || !(2B) ? by mcbeth

- Od: 12 lut 2007, 14:29
- Auto: M6 GG1 MZR-CD 143KM '07 Active+ / Legacy 2.0R 165KM AT S-AWD '07
macbeth, a który serwis? ten nowy Goworowski? oni pewnie jeszcze żadnej 6- nie widzieli rozebranej i właśnie dlatego się boję tam podjechać, choć mam ich pod nosem... a do Redy daleko, wiec chyba pozostaje tylko Zdanowicz (do którego mam uraz ze starych czasów jak jeżdziłem Suzuki)
U mnie przypadkiem zauważono wyciek przy intercoolerze, nikt oczywiście nie poinformował mnie o trwającej akcji związanej z intercoolerami, umówiono mnie natomiast na wizytę w celu uszczelnienia oraz poinformowano o kosztach – ok 350zł!
Nikt nawet nie raczył sprawdzić czy numer VIN podlega akcji.
Gdyby nie forum nic bym o tym nie wiedział.
Na chwilę obecną stwierdzono, że intercooler jest pęknięty i nadaje się do wymiany, a ponoć wymiany akcja nie obejmuje. Obejmuje ponoć tylko uszczelnianie – choć co innego czytam na forum.
Sprawa jest w toku, choć serwis widać niechętnie słyszy o akcji i twierdzi, że "chyba" ta usterka nie podlega pod A0807A.
Narazie zachowam szczegóły dla siebie ale jeśli serwis nadal tak olewczo i widząc tylko swój interes będzie podchodził, nie omieszkam poinformować wszystkich forumowiczów kto dopuszcza się takich praktyk.
Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenie w tym zakresie lub sugestie, chętnie wysłucham.
Pozdrawiam wszystkich
Nikt nawet nie raczył sprawdzić czy numer VIN podlega akcji.
Gdyby nie forum nic bym o tym nie wiedział.
Na chwilę obecną stwierdzono, że intercooler jest pęknięty i nadaje się do wymiany, a ponoć wymiany akcja nie obejmuje. Obejmuje ponoć tylko uszczelnianie – choć co innego czytam na forum.
Sprawa jest w toku, choć serwis widać niechętnie słyszy o akcji i twierdzi, że "chyba" ta usterka nie podlega pod A0807A.
Narazie zachowam szczegóły dla siebie ale jeśli serwis nadal tak olewczo i widząc tylko swój interes będzie podchodził, nie omieszkam poinformować wszystkich forumowiczów kto dopuszcza się takich praktyk.
Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenie w tym zakresie lub sugestie, chętnie wysłucham.
Pozdrawiam wszystkich
- Od: 17 maja 2008, 17:08
No i ja sie zalapalem na wymiane intercoolera
Akcja obejmuje USZCZELNIENIE LUB WYMIANE-zmien aso!!!!Mi wymienia na nowy,tyle że długo sie czeka ale za free
Aso nowe-Przy trasie torunskiej jest tam tez nissan
A przy okazji pozdrawiam "rudego"z serialu graczykowie-brat malinki hhaha chyba 6 kupuje
Danone napisał(a):Na chwilę obecną stwierdzono, że intercooler jest pęknięty i nadaje się do wymiany, a ponoć wymiany akcja nie obejmuje. Obejmuje ponoć tylko uszczelnianie – choć co innego czytam na forum.
Akcja obejmuje USZCZELNIENIE LUB WYMIANE-zmien aso!!!!Mi wymienia na nowy,tyle że długo sie czeka ale za free
Aso nowe-Przy trasie torunskiej jest tam tez nissan
A przy okazji pozdrawiam "rudego"z serialu graczykowie-brat malinki hhaha chyba 6 kupuje

-
rafael2332
Odebrałem auto, intercooler został uszczelniony, koszt naprawy nagle zmalał z 350zł do 190zł.
Otrzymałem również informację , że mój samochód nie kwalifikuje się do tej akcji serwisowej – ale... to sprawdzał niby ktoś inny i niby jak byłem poprzednim razem ale trzeba to jeszcze raz sprawdzić bo nikt nie da sobie ręki obciąć... to sprawdzali czy nie?
Jeden mówi że akcja jest ale tylko naprawcza-uszczelnianie, później drugi mówi że owszem i wymiana nawet ale moje auto się nie łapie ale w sumie nie wiedzą czy sprawdzali... co za ludzie...?
Mnie nikt nie raczył poinformować apropos takiej usterki że jest taka akcja i taka możliwość ale sprawdzą czy auto się łapie...
Dziś nie można tego sprawdzić, gdyż jest zablokowana niemiecka strona do sprawdzania aut po VINie – dzwoniłem do innych serwisów w tej sprawie ale w poniedziałek sytuacja się wyjaśni i wyjdzie czy ktoś tutaj miesza.
Mam nadzieję, że auto się załapie, zadzwonią, przeproszą i zaproszą na wymianę, oczywiście oddając pobraną bezpodstawnie kasę za bezsensowną naprawę, choć nadzieja to matka głupich...zobaczymy.
Otrzymałem również informację , że mój samochód nie kwalifikuje się do tej akcji serwisowej – ale... to sprawdzał niby ktoś inny i niby jak byłem poprzednim razem ale trzeba to jeszcze raz sprawdzić bo nikt nie da sobie ręki obciąć... to sprawdzali czy nie?
Jeden mówi że akcja jest ale tylko naprawcza-uszczelnianie, później drugi mówi że owszem i wymiana nawet ale moje auto się nie łapie ale w sumie nie wiedzą czy sprawdzali... co za ludzie...?
Mnie nikt nie raczył poinformować apropos takiej usterki że jest taka akcja i taka możliwość ale sprawdzą czy auto się łapie...
Dziś nie można tego sprawdzić, gdyż jest zablokowana niemiecka strona do sprawdzania aut po VINie – dzwoniłem do innych serwisów w tej sprawie ale w poniedziałek sytuacja się wyjaśni i wyjdzie czy ktoś tutaj miesza.
Mam nadzieję, że auto się załapie, zadzwonią, przeproszą i zaproszą na wymianę, oczywiście oddając pobraną bezpodstawnie kasę za bezsensowną naprawę, choć nadzieja to matka głupich...zobaczymy.
- Od: 17 maja 2008, 17:08
Danone napisał(a):A cóż to za skrót "AZ"?
Jak to mówią we wszechświecie: use google luk.
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=AZ+ ... Szukaj&lr=
AZ Auto autoryzowany serwis Mazda, Dealer samochodów SSANGYONG.
Choć biorąc pod uwagę to ostatnie, to nie wiem czy można im wierzyć.
Pozdor Myjk