witam!
Madzia nie podświetla stacyjki i nie włącza się podświetlenie po otwarciu drzwi. SPRAWDZIŁEM czy to nie przypadkiem wyłączniki przy drzwiach ale niestety nie. znalazłem schemat elektryczny tej części elektryki i zauważyłem że wyłączniki w drzwiach bezpośrednio idą do CPU (komputera). nie chce grzebać przy komputerze za mocno ale prosiłbym o jakąś poradę w tej kwestii, to mój pierwszy post na forum więc wybaczcie jakieś niedociągnięcia z mojej strony. usmiech
mam Mazdę MX-3 z 93 roku 1,6 16V, niedługo wrzucę zdjęcia itp. Pozdrawiam wszystkich użytkowników.
...nie wszyscy mogą jeździć Mazdą... niech jeżdżą golfami tak jak wszyscy...
- Od: 7 lip 2008, 19:04
- Auto: MX-3 1,6 16V LPG, ver. USA
a gdzie jest ten regulator? mówisz o regulatorze podświetlania deski rozdzielczej? (tylko o takim słyszałem:P), jak nie o to chodzi to podaj proszę konkretną lokalizację tego regulatora. "korki" sprawdzałem 
wydaje mi sie ze to wogóle nie ma nic wspólnego ze stacyjką i światłami w podsufitce, sprawdzalem i nic. podobno jest jakiś przekaźnik nad bezpiecznikami (z lewej strony przy nogach kerowcy), muszę to sprawdzić czy jakiś kabelek sie nie obluzował. dzięki za pomoc 
wydaje mi sie ze to wogóle nie ma nic wspólnego ze stacyjką i światłami w podsufitce
Zgadza się. Regulator działa tylko na podświetlenie panelu ale sprawdzić nie zaszkodzi.ł ;p Co do reszty to trzeba zadać pytanie, czy wersja z USA ma takie samo okablowanie... chyba tak. Więc wniosek, że padł którys kabel albo masa zardzewiała, być może żarówki [choć to mało prawdopodobne]. Powodzenia w szukaniu, pozdr
Jakiś tam podpis Leszka :P
Strona 1 z 1