Zawór wastegate ani drgnie jutro postaram się go odblokować ( czytałem już o tym na forum ).
Nie jestem mechaniorem ( chociaz chciałbym
www.mazdaspeed.pl
xANDy napisał(a):Chyba czeka Cię sprawdzenie gruntowne czujników i elektryki – bo to co piszesz oznacza koniec głowiczki rozdzielaczowej w pompie. Na 95%
francuz napisał(a):brak mocy i czasami gaśnie lub obroty falują na biegu jałowym od razu odpowiedz " Pompa wtryskowa "
francuz napisał(a):skąd te ceny
francuz napisał(a):Dzwoniłem do Nadarzyna
francuz napisał(a):Moim zdaniem Mabi na pewno [tiiit] te pompy naprawia ale koszty są za duże względem ceny auta tj. połowa wartości samochodu
francuz napisał(a):może chciałbyś sie przejechać moją madzią. Masz większe doświadczenie z DiTD może dla Ciebie będzie oczywista usterka. Może coś podpowiesz
francuz napisał(a):wogle nie będe musiał naprawiać pompy
xANDy napisał(a):To mi pachnie akurat nie tylko samą pompą ale nieszczelnościami w obrębie dolotu (szczególnie sprężonego powietrza).francuz napisał(a):Nadal pozostaje problem dużego spalania i słabej mocy– po Warszawie tak jest – po Poznaniu sporo mniej.francuz napisał(a):w korkach i ledwo sie mieści w 7.5 litrach
francuz napisał(a):1. Zimny silnik – Pali przepięknie ( muszę dodać troszkę gazu na chwilę tylko na rozruch bo inaczej gaśnie )
Rozgrzany silnik -Pali przepięknie ( muszę dodać troszkę gazu na chwilę tylko na rozruch bo inaczej gaśnie)
bello napisał(a):Endy ma racje.te typy to maja.po200000 km siada POMPA.ja przy odpaleniu wypinam kabel od czujnika.na cieplym ma problemy a na goracym wogole nie zapali.na zimnym jest ok.gowno nie auto.mazda tylko w benzynie.
marek cygan napisał(a):Nie wiem jak w Premacy ale w 323f IC jest przykręcone z prawej strony do chłodnicy i tam jest wkręcony jeden czujnik
topik napisał(a):Witam!Ten czujnik ma uszczelke?Chodzi mi o to czy po ponownym wkręceniu będzie szczelny.
lukaszp napisał(a):zresztą sam mi to zasugerowałeś
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6