Witam kupilem madzie i byla juz zalozona Tuba ale nie mam pojecia jakie tam sa glosniki wielkosc ponad 300 mm nic na nich nie pisze :( i mam male pytanko czy jak bym jeszcze w tej Tubie zalozyl dwa glosniki narysowalem na zdjeciu gdzie chcialbym je zalozyc, male mam doswiadczenie jeszcze w takich sprawach :( czy te glosniki zo zaloze nie beda jakos kolidowaly z tamtymi co sa ?
jarekol, dobrze Ci kolega radzi. Na pewnie 2 dodatkowe głośniki tylko pogorszą sprawę. A tak na prawdę to 2 głośniki 30cm w obudowie bas refle powinny robic taki hałas, że się w aucie nie powinno dać wysiedzieć. Jak tak nie masz, to może zastanaów się nad nowym subwooferem / wzmacniaczem.
Pozdrawiam, Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
jarekol z tego co mi się udało wygooglować, to masz subwoofer (to nie jest tuba) Magnat Neo Force 2120 (link do opisu) która ma 350W RMS. Znaczy to tyle, że żeby to napędzić, potrzebujesz porządnego wzmacniacza, żeby miał ze 300W uczciwej mocy i to przy 4 Ohm.
Czyli z taniochy to taki Carpower powinien wystarczyć.
Z ciekawości – jaki masz teraz wzmacniacz?
Pozdrawiam, Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
kurcze nie moge znalesc zadnej specyfikacji do Tego wzmazniacza Witec wpa X275 pisze na nim 1000W ale niewierze :) a i jeszcze jedno jest teraz glosnosc ustawiona na okolo 60% i jak wezme chociasz troche wiecej to zaraz glosniki sobie same chodza w suboferze to jak sie cicho slucha muzyki to jest troszke denerwujace
jarekol widziałem jakiś czas temu Twoją Mazdę w Opocznie, z tego co pamiętam to stanąłeś prawie na środku skrzyżowania i patrzyłeś coś pod maską a pod autem była plama wody