sołtys napisał(a):Nie wiem dlaczego ludzie są tak uprzedzeni do lpg to takie samo paliwo jak benzyna czy olej napędowy, kiedyś psioczono na diesle że słabe kopca itd, teraz wszyscy je kochają, z lpg może być podobnie ponieważ instalacje stale sie rozwijają.
Zgadzam się.
Ja jedynie nie rozumiem ludzi co mają coś przeciwko montowaniu instalacji gazowej nawet do nowych samochodów. Gaz to nie jest nic strasznego. W Polsce panuje taka a nie inna opinia ponieważ mało jest dobrych warsztatów montujących porządnie instalacje. Większość robi "chałturę" aby zarobić a się nie narobić.
Lecz ludzie także są sami sobie winni montując najtańsze, najgorszych producentów instalacje.
Później powstają historie różnego rodzaju na temat gazu...

a te gorsze jak wiadomo szybciej się rozchodzą niż te pochlebne.
W Niemczech b. dużo ludzi przerabia nowe samochody na gaz.
Jeden z przykładów:
Ford Focus ST 2.5 turbo, instalacja I-COM
Samochód uległ wypadkowi, szkoda całkowita, klient kupił nowego Focusa ST i od razu przerobił na gaz, tym razem inna instalacja: PRINS VSI
cieszy się z jazdy i nie narzeka...
Lexus LS400 4.0 V8 na gazie (instalacji montowana przez kuzyna):
Ja bym zamontował gaz do każdego benzyniaka jeżeli by się dało.
A co do tematu, bierz Lexia

Mi się zawsze podobały najbardziej te samochody, nie ma co się zastanawiać. Bierz lexia i montuj gaz

[url=http://www.wszystkodokuchni.pl]Akcesoria meblowe – zawiasy, prowadnice, tandembox, systemy drzwi przesuwnych, BLUM PEKA SEVROLL SIBU GTV SIRO[/url]