Mazda 626 GF głośniki + radyjko
1, 2
U mnie te Helixy grają pod radiem, ale dopiero po wygłuszeniu drzwi jestem z nich zadowolony 
- Od: 6 mar 2008, 23:15
- Auto: 6 (GH)2.0 '09
MX-5(NBFL)1.8 '01
poprzednio:
6 (GY) Sport Wagon 3.0 V6 (AJ) 2004
626(GF,FS),MX-6(GE,KL-DE),323F(BJ,RF)
Helixy zamówione, powinny dojść w tym tygodniu.
Myślę, że to dobry wybór, a i tak na pewno będą lepiej grały niż fabryczne.
Dziękuję za pomoc wszystkim
Myślę, że to dobry wybór, a i tak na pewno będą lepiej grały niż fabryczne.
Dziękuję za pomoc wszystkim
- Od: 19 sty 2008, 19:08
- Auto: VW B5(3B) 2.5 TDI V6 150KM AFB
Helixy zamontowane, scena poszerzyła się o wysokie tony, niskie tony są jakby ciekawsze, ale dużo słabsze od fabrycznych papierowych.
głośniki na pewno podpiąłem prawidłowo do zwrotki, natomiast nie jestem pewien czy właściwie podpiąłem wejście sygnału do zwrotnicy, gdyż stare głośniki nie były opisane (brak oznaczeń który + a który –), kable były zbyt kolorowe aby to wywnioskować (brak czarnego który mógłby być – ).
Przyjąłem, choć nie wiem czy prawidłowo, że minus jest po lewej stronie (fabrycznego nie oznakowanego głośnika) a plus po prawej i tak podpiąłem.
Próbowałem zmienić na chwilkę biegunowość (jak głośnik nie był jeszcze zamontowany w drzwiach), ale nie zauważyłem różnicy.....
Czy te helixy już takie są? że mają mały bas, ale za to nie wiem jak się wyrazić "szerszy"?
głośniki na pewno podpiąłem prawidłowo do zwrotki, natomiast nie jestem pewien czy właściwie podpiąłem wejście sygnału do zwrotnicy, gdyż stare głośniki nie były opisane (brak oznaczeń który + a który –), kable były zbyt kolorowe aby to wywnioskować (brak czarnego który mógłby być – ).
Przyjąłem, choć nie wiem czy prawidłowo, że minus jest po lewej stronie (fabrycznego nie oznakowanego głośnika) a plus po prawej i tak podpiąłem.
Próbowałem zmienić na chwilkę biegunowość (jak głośnik nie był jeszcze zamontowany w drzwiach), ale nie zauważyłem różnicy.....
Czy te helixy już takie są? że mają mały bas, ale za to nie wiem jak się wyrazić "szerszy"?
Sprawdź dokładnie tą biegunowość. Helixy raczej takie są lecz podstawą są wygłuszone drzwi aby poprawnie zagrały. Zrobiłeś to? Druga sprawa, że mają 50wrms a radio ok. 20
i czują się dobrze nawet przy niewielkim wzmocnieniu "wzmacniaczem".
i czują się dobrze nawet przy niewielkim wzmocnieniu "wzmacniaczem".
<b>Była madzia 6 TT czyli traktor TOP ;D</>
@arti.sa – dziękuję, sprawdziłem dziś biegunowość poprzez analizę wtyczki ISO, i głosniki podłączone są prawidłowo.
Drzwi nie są wygłuszone, jednak myślałem, że helixy będą miały lepszy bas od papierowych oryginalnych, jestem trochę zawiedziony, aż strach pomyśleć jak zagrały by papierowe przy wygłuszonych drzwiach.
Na szczęście tweetery są OK.
Myślę nad wygłuszeniem drzwi jednak na razie trochę budżet się wyczerpał.
Czuję się lekko rozczarowany, gdyż mogłem kupić jakieś słabsze głośniki (tak jak pisałem wcześniej, nie zamierzam montować wzmaka), które zgrały by dobrze pod samym radiem.
Drzwi nie są wygłuszone, jednak myślałem, że helixy będą miały lepszy bas od papierowych oryginalnych, jestem trochę zawiedziony, aż strach pomyśleć jak zagrały by papierowe przy wygłuszonych drzwiach.
Na szczęście tweetery są OK.
Myślę nad wygłuszeniem drzwi jednak na razie trochę budżet się wyczerpał.
Czuję się lekko rozczarowany, gdyż mogłem kupić jakieś słabsze głośniki (tak jak pisałem wcześniej, nie zamierzam montować wzmaka), które zgrały by dobrze pod samym radiem.
bojownik napisał(a): myślałem, że helixy będą miały lepszy bas od papierowych oryginalnych, jestem trochę zawiedziony,
Daj im kilka dni na "rozkręcenie się". Miałem to samo pozmianie papieru na Alpiny – zero basu
Po kilku godzinach gry głośniki "ułozyły się" i pojawil się miły (nienatrętny) basik.
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
Porównywałem dźwięk wydobywający się z helixów z naszym kolegą z forum, z mirkiem, który również ma je założone (tylko, że w 323).
Ogólnie grają bardzo podobnie więc myślę, że chyba mają taką charakterystykę.
czuję, że po wygłuszeniu i na wzmaku szły by dużo lepiej, o ile wygłuszenie planuję o tyle wzmak mi nie potrzebny, gdyż nie słucham głośno muzyki.
Ogólnie grają bardzo podobnie więc myślę, że chyba mają taką charakterystykę.
czuję, że po wygłuszeniu i na wzmaku szły by dużo lepiej, o ile wygłuszenie planuję o tyle wzmak mi nie potrzebny, gdyż nie słucham głośno muzyki.
1, 2