Wyciek z baku?Pomocy
Strona 1 z 1
Witam. Dziś podjechałem dotankować benzynki na szczęście tylko za 30zl , odkladam pistolet a pod autem kałuża....Siara:(....Oglądam jednak bak i jest suchy nigdzie nie kapie. Wydaje mi się że to wina rury którą benzyna splywa do baku-jest zgnita. Pytanie. Czy można wymienić samą taką rurę? Na all są dostępne? Szukalem i nie widzę.
- Od: 19 mar 2005, 12:45
- Auto: 323 BG 1.6-LPG i DWIE 626 1,8
Ja miałem ten sam problem. mozna to wymienic bez zadnego problemu, wystarczy na jakims szrovie kupic taki wlew paliwa wyczycic wymalowac konserwacją i bedzie na lata 
- Od: 5 paź 2007, 21:14
- Auto: Mazda 323 BF GTX
Witam!
Ja przerabiałem ten sam problem jakis rok temu.
Szanowna poprzednia włascicielka mojej 323GT niemka troche nie szanowała madzi.
Najpierw poszukaj na allegro i daj ogłoszenie w dziale "KUPIE" może któryś kolega bedzie miał z rozbiórki taką rure.
Jak skręcałeś w prawo to przygasała
Czy tylko masz problem z wlewem
Ja miałem bak tez do wymiany.
Poszukaj tej rury tylko musi byc kompletna z rurkami odpowietrzającymi, gdzie na forum jest temat o wymianie tego i nawet jest rysunek jak ona wygląda. Nie kupuj od efki bo nie pasuje napewno.
życze powodzenia ja sam sie borykam z przeciekającymi lampami tylnymi
Ja przerabiałem ten sam problem jakis rok temu.
Szanowna poprzednia włascicielka mojej 323GT niemka troche nie szanowała madzi.
Najpierw poszukaj na allegro i daj ogłoszenie w dziale "KUPIE" może któryś kolega bedzie miał z rozbiórki taką rure.
Jak skręcałeś w prawo to przygasała
Ja miałem bak tez do wymiany.
Poszukaj tej rury tylko musi byc kompletna z rurkami odpowietrzającymi, gdzie na forum jest temat o wymianie tego i nawet jest rysunek jak ona wygląda. Nie kupuj od efki bo nie pasuje napewno.
życze powodzenia ja sam sie borykam z przeciekającymi lampami tylnymi

- Od: 22 paź 2006, 23:07
- Auto: 323 GT 1.8 DOHC
Coś dziwnego mówisz. Wiesz że miałem takie problemy z tym skrętem w prawo serio...ale....ogólnie jeżdżę na gazie. Ale rzeczywiście problem miałem taki że przy skręcaniu w prawo auto gasło. Powiedz mi czego to wina? Stała się też jednak dziwna rzecz. Jakieś 2 miechy temu oddałem madzie do mechanika gdyż nie szło odkręcić świec-były mocno zapieczone aż się jedna ukręciła:(. Poniosłem duże koszty bo to głowicę zrzucili itp. Jednak od czasu odebrania od mechanika odziwo problem gaśnięcia całkowicie zanikł. A to że wycik mam odkryłem dopiero wczoraj,....bardzo ciekawe
- Od: 19 mar 2005, 12:45
- Auto: 323 BG 1.6-LPG i DWIE 626 1,8
Strona 1 z 1