Przyciemnianie szyb
Bo tak sobie mysle... Moja madzia jest srebrna z czarnymi akcentami: lusterka, itd wiec pomyslalem jakby dac caly tyl czasrny + wlasnie taki pasek na przedniej szybce
Niechcialbym robic przednich bocznych szybek zeby nie kusic losu a sam tyl to znowu niezbyt ciekawie. A mysle ze taki pasek zrownowazylby calosc
Tylko ze 10cm, to trszke malo, ale mysle, ze mozna by to lekko zwiekszyc
Co myslicie?
- Od: 12 kwi 2004, 23:56
- Auto: Mazda 323F (BA) 96r.
i jak tam Cukierek z fotkami? robiles cos? na tej ich stronie ciekawie to wyglada nawet ale wiesz jak to firma, zawsze zrobi zdjecia tak aby jak najlepiej wygladalo an tym zdjeciu

-
Darnok - chlopak na opak
- Od: 3 lut 2008, 16:38
- Auto: 626GF 1.8 97'
ex 323F BA GT Z5 95'
ex Suzuki Swift 06'
6GH 2.0 Sport 11'
postaram się jutro wrzucić fotki bo miałem ciężki weekend
i dopiero teraz dochodzę do siebie.
www.gtrproject.pl
powrót do korzeni motoryzacji... BG-Best Generation :–) odbudowa 323 BG GT Turbo FWD 1.3 16v->1.6 B6T->1.8 BPT
powrót do korzeni motoryzacji... BG-Best Generation :–) odbudowa 323 BG GT Turbo FWD 1.3 16v->1.6 B6T->1.8 BPT
hehe luzik. czekam w takim razie 

-
Darnok - chlopak na opak
ex 323F BA GT Z5 95'
ex Suzuki Swift 06'
6GH 2.0 Sport 11'
Hej
Mam pytanie czy ktos oklejał szyby w Wawie, a jeśli tak to gdzie i za ile? Warto było korzystać z tego punktu?
Mam pytanie czy ktos oklejał szyby w Wawie, a jeśli tak to gdzie i za ile? Warto było korzystać z tego punktu?
-
grinsen
w sobote przyciemnialem szybki w mojej mazdzie i to samemu z kumplem. polecam folie firmy bobi jest dobra rolka 32.50 zl l.black. jak oszczednie tniesz to starczy na wszystkie boki niestety na tyl musze dokupic szersza bo szyba ma 55cm a rolka 50 wiec lipa. ale sa tez 70cm. jednak na [jaka?] szybe kupie ciemniejsza. ta l. black jest wlasnie na boki dobra bo nie jest tak ciemna. zakladalismy na clina windows+alkohol wyszlo super. szybko zorientowalismy sie ze w mazdzie 323 f nie trzeba sciagac szyb aby zalozyc folie a to dlatego ze szyba nie ma ramek.mozna sie spokojnie zmiescic w 100zl na wszystkie szybki bez przodu oczywiscie bo to juz wypalane jakiesszyby musza byc
TORUŃ – miasto upadłych aniołów
www.mazda-torun.fotosik.pl
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... highlight=
- Od: 30 wrz 2007, 20:53
- Auto: mazda 323f z5/96-speedkosiara
peugeot 1.6 118KM+NITRO
Fotki trochę stare, ale nie miałem czasu zrobić nowych. Może jutro umyję autko i pstryknę fotki.
fotka z jesiennego Zlotu w Rykach 2007
Szyby wyglądają za każdym razem inaczej, folia którą mam na szybach ma to do siebie że zależnie od kąta patrzenia widać coś w aucie lub nie widać. w następnych Mazdach szyby będą przyciemnione tą samą folią bo czarna mi zbrzydła.
krótki filmik jak wyglądają szyby gdy są mokre lub pogoda pochmurna
http://pl.youtube.com/watch?v=U8gkt-HprNw

fotka z jesiennego Zlotu w Rykach 2007

Szyby wyglądają za każdym razem inaczej, folia którą mam na szybach ma to do siebie że zależnie od kąta patrzenia widać coś w aucie lub nie widać. w następnych Mazdach szyby będą przyciemnione tą samą folią bo czarna mi zbrzydła.
krótki filmik jak wyglądają szyby gdy są mokre lub pogoda pochmurna
http://pl.youtube.com/watch?v=U8gkt-HprNw
Ostatnio edytowano 23 cze 2008, 21:14 przez Cukierek, łącznie edytowano 1 raz
www.gtrproject.pl
czarne calkiem to lipa ja mam tez delikatne przyciemnienie jak umyje autko to zrobie pare fot i wrzuce
peugeot 1.6 118KM+NITRO
dzieki wielkie Cukierek , teraz mam poglad mniej wiecej jak to wyglada a na tym filmiku normalnie bylo wszystko widac prze szybe boczna i czolowa co jest po drugiej stronie ulicy i o to mi chodzilo
igopatimari jak zrobisz tez wrzucaj
igopatimari jak zrobisz tez wrzucaj

-
Darnok - chlopak na opak
ex 323F BA GT Z5 95'
ex Suzuki Swift 06'
6GH 2.0 Sport 11'
Mieczyslaw na każdej szybie na folia będzie wyglądać inaczej. Jak ktoś ma mocno barwioną seryjnie to będzie ciemniej. Ja jestem bardzo zadowolony z efektu, wnętrze się nie nagrzewa i autko ładnie wygląda. Teraz tylko "mała" modyfikacja silnika, zabudowa bagażnika i nowy lakierek i już nic nie robię więcej w aucie. 
www.gtrproject.pl
Cukierek napisał(a): Ja jestem bardzo zadowolony z efektu, wnętrze się nie nagrzewa i autko ładnie wygląda.
i gitara

Cukierek napisał(a):Teraz tylko "mała" modyfikacja silnika, zabudowa bagażnika i nowy lakierek i już nic nie robię więcej w aucie.
hehe czyli turbo wkladasz??

-
Darnok - chlopak na opak
ex 323F BA GT Z5 95'
ex Suzuki Swift 06'
6GH 2.0 Sport 11'
Mieczyslaw napisał(a):czyli turbo wkladasz??
No chyba jednak się wezmę w końcu za tą robotę bo turbina leży w piwnicy i tylko kusi wujka aby założyć do Mazdy.

Kompletowania części ciąg dalszy...
www.gtrproject.pl
Czy ktoś w 323F przyciemnił tylną szybkę folią z allegro NIE termokurczliwą i jak to wyszło? Bo ja już trzecie podejście jutro robię 
www.protarget.pl sklep paintballowy, wiatrówki, gazy pieprzowe, samoobrona
Pantas życzę powodzenia w oklejeniu z jednego kawałka folią termokurczliwą. Możesz oklejać pasami, ale efekt wizualny nie będzie za ciekawy no i trzeba dokładnie na liniach od ogrzewania szyby łączyć folię. Zainwestuj w folię termokurczliwą bo mniej kłopotów a koszta w sumie te same Cię wyjdą jak byś na początku kupił termokurczliwą.
Ja ostatnio okleiłem sobie najtańszą folią cały tył w Seicento Van bo szkoda mi było kupować specjalnie drogą folię na auto robocze. Efekt jest taki że chyba za jakiś czas zerwę tą chińszczyznę i ponownie okleję szyby ale folią termokurczliwą, bo trochę "brzydko" to wygląda i wstyd jeździć z takimi szybami.
Ja ostatnio okleiłem sobie najtańszą folią cały tył w Seicento Van bo szkoda mi było kupować specjalnie drogą folię na auto robocze. Efekt jest taki że chyba za jakiś czas zerwę tą chińszczyznę i ponownie okleję szyby ale folią termokurczliwą, bo trochę "brzydko" to wygląda i wstyd jeździć z takimi szybami.
www.gtrproject.pl
Cukierek przylaczam sie do wypowiedzi.cala rolke zmarnowalem na [jaka?] szybe i i tak nie wyszlo. zrobilem z 2 kawalkow ale bede zrywal i w sierpniu termokurczliwa robil
peugeot 1.6 118KM+NITRO
No to w takim razie już nie oklejam tym chińskim shitem, bo już dwa razy nie wyszło... Poczekam na kasę i kupię termokurczliwą. Dzięki za rady.
Jak ktoś ma zdjęcia porównawcze dokładne z bliska z tą folią chińską a termokurczliwą na tył to proszę o zdjęcia. Bo nie wiem czy kupować tą termokurczliwą.
I gdzie najtaniej kupię taką dobrą folię termokurczliwą na tylną szybę?
Jak ktoś ma zdjęcia porównawcze dokładne z bliska z tą folią chińską a termokurczliwą na tył to proszę o zdjęcia. Bo nie wiem czy kupować tą termokurczliwą.
I gdzie najtaniej kupię taką dobrą folię termokurczliwą na tylną szybę?
ja po prostu na rantach przyciąłem trochę folii ostrym nożykiem, dzięki temu jak jest zamknięte to i tak od zewnątrz i od wewnątrz jest czarne bo uszczelka przykrywa obcięte ranty. Minus jest taki że przy otwartych drzwiach masz na rantach 'gołą' przezroczystą szybę, ale jak ładnie dotniesz to będzie git.
www.protarget.pl sklep paintballowy, wiatrówki, gazy pieprzowe, samoobrona