Opinie o radioodtwarzaczach samochodowych
No ja sie nie wypowiadam
Sam mam Panasonic 'a i jestem bardzo zadowolony
A prawdę mówiąc to chyba musiał bym mieć parę radyjek i podłączyć do tego samego sprzętu żeby posłuchać jak gra. No chyba że chodzi o same funkcje bez względu na jakość dźwięku.
Sam mam Panasonic 'a i jestem bardzo zadowolony
A prawdę mówiąc to chyba musiał bym mieć parę radyjek i podłączyć do tego samego sprzętu żeby posłuchać jak gra. No chyba że chodzi o same funkcje bez względu na jakość dźwięku.
Dj Sqbi
- Od: 27 lip 2007, 12:38
- Auto: Mazda 626 2.0 DiTD
Sony MEX-R1
Zamontowany w mojej efce, bardzo poważnie zastanawiam się nad jego montażem w MX5.
Wielokrotnie spotkałem się z opiniami iż radia Sony w ogóle nie mają basu. Nie wiem jakie opiniodawcy wcześniej mieli Soniaki, ten jest żywym zaprzeczeniem owej teorii.
Bardzo dobrze odtwarza MP3 na CD-R, CD-RW. Z DVD również radzi sobie bardzo dobrze, jednak w przypadku kompletnego zapełnienia DVD muzyką (4,6GB) chwilę trwa przeskanowanie płyty i jej odpalenie. Później już nie ma żadnego problemu.
Poza MP3 odtwarza także DVD-Video, wymaga jednak podłączenia zewnętrznego ekranu LCD. Świetna podstawa do zabudowy z LCD na 1 DIN.
Korektor dźwięku posiada gamę podstawowych ustawień, można jednak go ustawić indywidualnie dla każdej częstotliwości – to właśnie muzyczne tygryski lubią najbardziej. Dodatkowo radio to posiada trzystopniowe podbicie sopranów, co zapewnia bardzo czysty, wręcz syczący dźwięk (dla tych co lubią – ja lubię czyściutki dźwięk) oraz podbicie basów – jednak bez wzmacniacza nie polecam bo 2 x 45W średnio daje sobie wtedy radę z głośnym odtwarzaniem muzyki. Seryjne basy zaś są wystarczające.
W zestawie dołączony jest również pilot który wcale nie jest zbędnym gadżetem – dzięki niemu mamy dostęp do wielu funkcji do których nie dostaniemy się z panelu. Pozwala to na bardzo dokładne ustawienie wszystkich opcji wedle "widzimisię" użytkownika.
Wśród opcji wartych wymienienia jest także zmienianie kontrastu wyświetlacza, co szczególnie przydaje się w podróży nocą. Minusem tego rozwiązania jest konieczność użycia pilota.
Jako minus muszę dodać, choć nie do końca jestem pewien czy to wina radia, iż miał problemy z odtwarzaniem porysowanego CD-RW które nagrzało się już od kilkugodiznnego odtwarzania w radiu. Nie do końca jednak jestem pewien czy to wina odtwarzacza, czy też kiepskiej płyty.
Radio to w tej chwili nie jest już produkowane przez Sony toteż trzeba nieco poszukać po sklepach RTV, allegro (tutaj mało tego widziałem) czy innych miejscach gdzie można kupić sprzęt car-audio. W lipcu 2007 roku zapłaciłem za nie 999 złotych i dziś uważam że było warte każdej złotówki – na dzień dzisiejszy cena powinna pójść w dół.
Na ile warte jest polecenia?
Powiem tak – pomimo sprzedaży efki radio sobie zostawiłem i gdyby nie wątpliwości co do montażu w Miacie (którą chcę jak najbardziej pozostawić w stanie fabrycznym, a więc również z instalacją audio), dawno by już leżało na swoim miejscu. Radio to jest wysmienitą propozycją dla osób chcących we w miarę przystępnej cenie nabyć odtwarzacz gwarantujący jakość dźwięku na bardzo przyzwoitym poziomie, jednocześnie prezentujące się bardzo elegancko i odróżniające się od srebrno-plastikowego badziewia jakie najczęściej można znaleźć na rynku.
Wadą jest niestety cena która nie należy do najniższych ale cóż. W tym przypadku przedkłada się ona na jakość i jeśli gotowi jesteście wydać podobne pieniądze, gorąco polecam a tak jak ja – nie będziecie chcieli go sprzedać
Zamontowany w mojej efce, bardzo poważnie zastanawiam się nad jego montażem w MX5.
Wielokrotnie spotkałem się z opiniami iż radia Sony w ogóle nie mają basu. Nie wiem jakie opiniodawcy wcześniej mieli Soniaki, ten jest żywym zaprzeczeniem owej teorii.
Bardzo dobrze odtwarza MP3 na CD-R, CD-RW. Z DVD również radzi sobie bardzo dobrze, jednak w przypadku kompletnego zapełnienia DVD muzyką (4,6GB) chwilę trwa przeskanowanie płyty i jej odpalenie. Później już nie ma żadnego problemu.
Poza MP3 odtwarza także DVD-Video, wymaga jednak podłączenia zewnętrznego ekranu LCD. Świetna podstawa do zabudowy z LCD na 1 DIN.
Korektor dźwięku posiada gamę podstawowych ustawień, można jednak go ustawić indywidualnie dla każdej częstotliwości – to właśnie muzyczne tygryski lubią najbardziej. Dodatkowo radio to posiada trzystopniowe podbicie sopranów, co zapewnia bardzo czysty, wręcz syczący dźwięk (dla tych co lubią – ja lubię czyściutki dźwięk) oraz podbicie basów – jednak bez wzmacniacza nie polecam bo 2 x 45W średnio daje sobie wtedy radę z głośnym odtwarzaniem muzyki. Seryjne basy zaś są wystarczające.
W zestawie dołączony jest również pilot który wcale nie jest zbędnym gadżetem – dzięki niemu mamy dostęp do wielu funkcji do których nie dostaniemy się z panelu. Pozwala to na bardzo dokładne ustawienie wszystkich opcji wedle "widzimisię" użytkownika.
Wśród opcji wartych wymienienia jest także zmienianie kontrastu wyświetlacza, co szczególnie przydaje się w podróży nocą. Minusem tego rozwiązania jest konieczność użycia pilota.
Jako minus muszę dodać, choć nie do końca jestem pewien czy to wina radia, iż miał problemy z odtwarzaniem porysowanego CD-RW które nagrzało się już od kilkugodiznnego odtwarzania w radiu. Nie do końca jednak jestem pewien czy to wina odtwarzacza, czy też kiepskiej płyty.
Radio to w tej chwili nie jest już produkowane przez Sony toteż trzeba nieco poszukać po sklepach RTV, allegro (tutaj mało tego widziałem) czy innych miejscach gdzie można kupić sprzęt car-audio. W lipcu 2007 roku zapłaciłem za nie 999 złotych i dziś uważam że było warte każdej złotówki – na dzień dzisiejszy cena powinna pójść w dół.
Na ile warte jest polecenia?
Powiem tak – pomimo sprzedaży efki radio sobie zostawiłem i gdyby nie wątpliwości co do montażu w Miacie (którą chcę jak najbardziej pozostawić w stanie fabrycznym, a więc również z instalacją audio), dawno by już leżało na swoim miejscu. Radio to jest wysmienitą propozycją dla osób chcących we w miarę przystępnej cenie nabyć odtwarzacz gwarantujący jakość dźwięku na bardzo przyzwoitym poziomie, jednocześnie prezentujące się bardzo elegancko i odróżniające się od srebrno-plastikowego badziewia jakie najczęściej można znaleźć na rynku.
Wadą jest niestety cena która nie należy do najniższych ale cóż. W tym przypadku przedkłada się ona na jakość i jeśli gotowi jesteście wydać podobne pieniądze, gorąco polecam a tak jak ja – nie będziecie chcieli go sprzedać
alpine 7894rb
słuchajcie – co możecie powiedzieć mi o tym radyjku
?
Ile według was jest warte używane w dobrym stanie
? Jaka cena zakupu takeigo radyjka jest według was okazyjna
? Proszę o pomoc, bo zastanawiam się nad kupnem takiego radia a kusi mnie jego moc ....
pozdro
słuchajcie – co możecie powiedzieć mi o tym radyjku
Ile według was jest warte używane w dobrym stanie
pozdro
- Od: 26 gru 2007, 21:36
- Auto: Była efka 323F BG B6 J4 , Jest 323F BA Z5 , i FOCUS DWA ZERRRO ;]
Moc?? co masz na mysli?? bo (wedug mnie) to prawda jest taka: jak chcesz miec dobra jakosc i dzwieku to musi byc dodatkowy wzmak i nie mowie tu o subie tylko wzmak pod system, co jak co ale samo radio nie da wystarczajacej mocy przy odpowiednim odchyleniu zeby czysto gralo.
To co ja polecam = nigdy nie patrz na moc wyjsciowa radia.
To co ja polecam = nigdy nie patrz na moc wyjsciowa radia.
Dj Sqbi
- Od: 27 lip 2007, 12:38
- Auto: Mazda 626 2.0 DiTD
Siemka ja zmienilem pioneera p6800mp na deck clariona drx 960rz radyjko mimo swojego wieku czyni cuda 24 bitowy przetwornik zapodaje sygnal do wzmacniaczy magnata i helixa dzwiek ktory z kolei wydobywaja skrzynia na glosniku pioneera champion series a na przod hertze esk clarion od pionka rozni sie tym,ze pioneer daje mocniejszego kopa jest dobry do d & bass albo techniawki clarion jest lagodniejszy ale dzwiek jego glebia i kazdy szczegol spawia,ze jest lepsze do rocka reggae oraz spokojnieszych bitow..
bum bum cyk cyk
- Od: 14 mar 2008, 16:49
- Auto: mazda 323 bg
słuchjcie a miał ktoś kiedys do czynienia z LG
mam okazję tanio kupic:
nie pamiętam modelu, ale 4x50, mp3, pilot, takie pierdoły .... pytam bo LG jedne rzeczy robi spoko ( monitory ) a inne to poprostu porazka i syf ( telefony )
nie pamiętam modelu, ale 4x50, mp3, pilot, takie pierdoły .... pytam bo LG jedne rzeczy robi spoko ( monitory ) a inne to poprostu porazka i syf ( telefony )
pionier DEH-4000UB Kupiłem tydzien temu to radio i jestem naprawde zadowolony. Siwtna jakość dzwieku, nie mówiac o tym,że moja tuba poprostu zmienial swoje oblicze.W życiu nie przypusciłbym,że radio ma az taki wpływ na jakoś dzwieku,.Teraz mam naprawde gleboki wspaniały bas.radio posiada naprawde dużo opcji.I teraz najlepsze.Jesli macie mazde 323f Ba to radio idealnie pasuje do kokpitu-chodzi mi tu o aspekty wizualne.Jest tego samego koloru idealnie wtapia sie deske rozdzielcza.Naprawde polecam wszystkim te radio.Swiena jakość za stosunkowo małe pieniądze 412zł w mediamar....W tej cenie moim zdaniem nie ma niczego lepszego
- Od: 24 lut 2008, 22:19
- Auto: Mazda 323f 1,5 16v 1995r
Pioteq25 napisał(a):Co doradzicie kupić na allegro z alpine? Zastanawiam się nad:
x300 470zł
x200 700zł
CDA-9885R 770zł tylko brak usb
Kupiłem alpine x200 i muszę przyznać że to był dobry wybór
czy to dobre radio jeśli chcę podłączyć 2 głośniki magnata 70 RMS jajka i 2 głośniki 16,5 cm w boczkach pewnie coś z boschmana ( jeszcze nie kupiłem ). Poryłem się bo jak dziś podpiołem kenwooda 4x45 to grało to 100 x gorzej niż moje biedronkowe radio ;/;/ Zastanawiam się nad tym clarkiem – powiedzcie jaka cena za używkę w dobrym stanie była by dla was dobrąokazją i czy te radia są dobre .....
pomózcie ;D
pomózcie ;D
a to za dużo
jak podłączaliśmy tego kenwooda to koleś powiedział ż edltego gra tak kijowo bo głośniki mam za słabe ;/;/
Słuchajcie na wzmaka też przyjdzie czas jeśli b edzie konieczny, najpierw radio, potem te głośniki w drzwi i jak coś to dopiero wtedy wzmak. Powiedzcie mi lepiej coś o tym radio please
Jeszcze mam okazję za 180 zł kupić SONY CDX-L550X.
polećcie jakiegoś grajka dobrego za niedużą kasiorkę ;D
pozdrawiam
Słuchajcie na wzmaka też przyjdzie czas jeśli b edzie konieczny, najpierw radio, potem te głośniki w drzwi i jak coś to dopiero wtedy wzmak. Powiedzcie mi lepiej coś o tym radio please
Jeszcze mam okazję za 180 zł kupić SONY CDX-L550X.
polećcie jakiegoś grajka dobrego za niedużą kasiorkę ;D
pozdrawiam
nikt mi nie napisze czy to tobre radio ten clarion czy nie 
Lg nie polecam.jak mowiłem w sojej mazdzinie zamontoeałem radyjko pieoniera i jest super..Dzis w przednich drzwiach zamontowałem głosniki o wymiarach 6x9.Tak sa zbyt duze do standardowych otworow w mazdzie,Ale uczyniłem urzytek z boscha dociąłem pare cm uszcelniłem i efekt wysmienity,.A z tylu w przyszłym tygodniu standartowe okrągłe 16 alpina wstawie.W bagazniku aktywna skrzynia basowa..cały ten sprzet łacznie z wygłuszeniem wyszedł mnie 1000zł
- Od: 24 lut 2008, 22:19
- Auto: Mazda 323f 1,5 16v 1995r
Jako , ze mój JVC KD-LH 3101 wyzioną ducha , zamierzam kupic cos nowego bo naprawa chyba sie nie opłaca . Wybralem 3 i mam dylemat , które wybrac . Moze mi pomożecie
http://www.allegro.pl/item384746267_pio ... ratis.html
http://www.allegro.pl/item381343879_pio ... dawca.html
http://www.allegro.pl/item382993081_cla ... mocja.html

- Od: 16 lut 2006, 21:56
- Auto: 626 coupe 2.2
mazda 3 2.0 TOPSPORT
audi A4 1.6
Transalp 600
Max. Ja bym kupił z tych trzech deh 6000.
Pozdro.
Pozdro.
nowicjusz na dizlu zakochany w mazdzi
- Od: 12 lut 2008, 23:56
- Auto: mazda 626 ,2000r , 2.0 disel
Właśnie też się nad nim najbardziej zastanawiam , ale chciałem usłyszec opinie innych 
- Od: 16 lut 2006, 21:56
- Auto: 626 coupe 2.2
mazda 3 2.0 TOPSPORT
audi A4 1.6
Transalp 600
ja mam pionka 3900mp kupilem go za grosze i jestem zadowolony gra czysto. ale szczerze sluchalem jak jak graja inne radia w porownaniu z nim na tych samych glosnikach no clarion gral nieznacznie lepiej a o wiele wiecej kosztuje wiec chyba niewarto a alpine to klasa sama w sobie wymiata wszystkie marki wedlug mnie. sony to padaka powinni wystawiac je tylko w hipermarkietach no chyba ze te sony z najwyzszej polki.jvc dobre
TORUŃ – miasto upadłych aniołów
www.mazda-torun.fotosik.pl
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... highlight=
www.mazda-torun.fotosik.pl
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... highlight=
- Od: 30 wrz 2007, 20:53
- Auto: mazda 323f z5/96-speedkosiara
peugeot 1.6 118KM+NITRO
Dlugo szukalem radia dla siebie, patrzylem glownie na kenwoody i alpine bo najbardziej pasowaly mi wizualnie oraz nie mialy wodotryskow i cudow na kiju. Potrzebowalem radia ktore odtworzy mp3 i bedzie miec ciemny panel, ktory nie mial odrozniac sie od koloru deski rozdzielczej. Wybralem Alpine CDE-9871R. Co do grania to nie jestem audiofilem wiec dla mnie gra dobrze a po zmianie glosnikow pewnie bedzie gralo bardzo dobrze. Polecam to radio tym ktorzy nie oczekuja wymyslnych funkcji a solidne granie.
ps czego brakuje mi w tym radiu to wejscie aux na przednim panelu
ps czego brakuje mi w tym radiu to wejscie aux na przednim panelu
Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem. Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać.
Nic tak nie drażni kobiety jak....................................wszystko
Nic tak nie drażni kobiety jak....................................wszystko
- Od: 31 paź 2007, 22:54
- Auto: Sirion 1.3 s
Fiat Panda 1.1