http://www.wykop.pl/link/71211/kradziez-w-microsoft
Komputery – kupno/gry/opinie/pytania/internet
aphazel napisał(a):Opera niestety dla mnie odpada, bo rozjeżdżają mi się niektóre ulubione strony.
Które się rozjeżdżają?
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
brii napisał(a):Które się rozjeżdżają?
Hehe, ja opery już dawno nie mam i na pewno bardzo dużo się zmieniło przez ten czas (jakieś 1,5 roku), ale właśnie to był powód, dla którego zrezygnowałem z tej przeglądarki. Pamiętam, że największe kłopoty sprawiała z mediami na stronie. Ale jak poużywam FF3 i mi się nie spodoba, to spróbuję na nowo.
brii napisał(a):Które się rozjeżdżają?
niestety jest parę błędów. Flashe uciekają do lewej, niektóre edytory wysiwyg nie działają
If you’re in control, you’re not going fast enough.
jacobs napisał(a):niestety jest parę błędów. Flashe uciekają do lewej, niektóre edytory wysiwyg nie działają oczko Pewnie śpieszyli się, żeby wypuścić operę przed FF i stąd te niedomagania.
u mnie nic się takiego nie działo, nawet jak używałem wersji testowej
a ff widać że jest dużo szybszy ale brak gestów od razu troche mi przeszkadza, a za leniwy jestem żeby sobie pluginów szukać
http://www.apple.com/safari/ zerknijcie sobie na staty prędkości ładowania stron i JavaScriptu. Ciekaw jestem, jak w tym zestawieniu wypadłby FF3.
brii, którą masz wersję Opery, 9? Mało pamięci owszem, ale zawsze coś kosztem czegoś.
Safari w wersji 3 beta też używałem. Chyba przetestuję to 3.1. Zaletą jest to, że strony wyświetlało praktycznie identycznie jak FF, ale z drugiej strony dziko pogrubiało i rozmywało czcionki. No i wadą z pewnością był brak/mała ilość wtyczek pod Windę. Może 3.1 będzie lepsze.
brii, którą masz wersję Opery, 9? Mało pamięci owszem, ale zawsze coś kosztem czegoś.
Safari w wersji 3 beta też używałem. Chyba przetestuję to 3.1. Zaletą jest to, że strony wyświetlało praktycznie identycznie jak FF, ale z drugiej strony dziko pogrubiało i rozmywało czcionki. No i wadą z pewnością był brak/mała ilość wtyczek pod Windę. Może 3.1 będzie lepsze.
- Od: 14 cze 2008, 12:30
- Auto: XEDOS6 1.6i+AKME SGI '96 B6 A5
aphazel napisał(a):brii, którą masz wersję Opery, 9? Mało pamięci owszem, ale zawsze coś kosztem czegoś.
9.50
Mało pamięci, ale nie wiem kosztem czego – raczej problemów nie mam z jakimikolwiek stronami które odwiedzam
Z flaszami może coś jest, ale i tak na stronach które odwiedzema za dużo ich nie ma
Trusted computing – Yes or No?
Ja od kilku latek używam FF i czasami faktycznie dużo pamieci zżera, ale i tak jakoś bardziej mi przypasowała od Opery
Kilka dni temu zainstalowałem FF 3 i jak narazie wszystko ładnie śmiga
Kilka dni temu zainstalowałem FF 3 i jak narazie wszystko ładnie śmiga
... a kamieniami w dzieci nie rzucam bo nie wiem które moje 
- Od: 26 wrz 2005, 18:55
- Auto: Toyota Corolla E11 1.6 VVT-i
brii napisał(a):Mało pamięci, ale nie wiem kosztem czego
Na tej stronie Safari, do której podałem linka, jest benchmark. HTML performance, czyli szybkość ładowania, interpretowania kodu HTML i wyświetlenia strony. Opera stoi gorzej nawet od IE7.
Witam...
nagle, nieoczekiwanie pojawil mi sie problem z gadu
jak wlaczam gg pojawia sie komunikat:
"Bład MFS02. Program wykonał
nieprawidłową operację i nastapi
jego zamknięcie.
Czy chcesz ponownie uruchomić
Gadu-Gadu z domyślnymi
ustawieniami?"
(daje Tak)
po czym wyskakuje komunikat:
"Uszkodzona instalacja programu.
Zainstaluj program ponownie, lub
ściągnij i zainstaluj aktualną wersję
ze strony www.gadu-gadu.pl"
instalowałem już 3 razy od nowa..resetowałem/wyłaczałem komputer
niestety nic nie pomaga...
ma ktos jakis pomysł?
nagle, nieoczekiwanie pojawil mi sie problem z gadu
jak wlaczam gg pojawia sie komunikat:
"Bład MFS02. Program wykonał
nieprawidłową operację i nastapi
jego zamknięcie.
Czy chcesz ponownie uruchomić
Gadu-Gadu z domyślnymi
ustawieniami?"
(daje Tak)
po czym wyskakuje komunikat:
"Uszkodzona instalacja programu.
Zainstaluj program ponownie, lub
ściągnij i zainstaluj aktualną wersję
ze strony www.gadu-gadu.pl"
instalowałem już 3 razy od nowa..resetowałem/wyłaczałem komputer
niestety nic nie pomaga...
ma ktos jakis pomysł?

6,2s –> 100km/h
- Od: 11 lut 2004, 00:59
- Auto: Coupe R6
CheZZy napisał(a):moze format kompa ? zeby
sposób na skróty
edit:
1) Na sam początek zrób sobie kopie Kontaktów (albo exportuj na serwer) i archiwum, jezeli chcesz je jeszcze mieć (a pewnie tak jest).
2) Odinstaluj GG poprzez Dodaj-usuń programy w Panelu Sterowania.
3) Usuń katalog, który pozostał po Gadu-Gadu (domyślnie- C:\Program Files\Gadu-Gadu).
4) Usuń katalog C:\Documents and Settings\xxxxxxx\Gadu-Gadu (gdzie "xxxxxxx" to nazwa użytkownika ustalona przy instalacji systemu).
5) Uruchum edytor Rejestru (Start=>Uruchom=>wpisz regedit)
6) Wciśnij kombinacje klawiszy "Ctrl+F" i wpisz "gadu" i uwaj wszystkie klucze i katalogi kóre znajdzie edytor. Żeby ułatwić sobie to i za każdym razem nie wciskać CTRL+F naciskaj potem klawisz F3.
7) Pobierz najnowszą wersję Gadu-Gadu
8) Zainstaluj ją i wrzuć z powrotem Archiwum i liste kontaków.
źródło:
http://forum.opisy-gg.com//index.php?s= ... entry60956
GG 6.0 miało kiedyś tendencje do wieszania się w WinXP i Win2k z powodu braku aktualizacji systemu. Po popraniu wszystkich łatek ze strony MS update problem znikał. Nie wiem jak to jest z gg 7. Dawno się z tym błędem gg nie spotkałem.
cob_ra napisał(a):ewentualnie przeczyścic sobie rejestr np. TuneUp Utilities, przeskanować antywirusem....
Antywirus nic nie da, a czesanie rejestru bym sobie darował, bo wyskoczy cała masa nie związanych z Gadu problemów, z czego (jak pokazuje doświadczenie) nie wszystkie są tak naprawdę problemami, a tylko nierozpoznanymi przez skaner rejestru wpisami różnych aplikacji.
Reszta listy bez zarzutu, robiłem tak niejednemu znajomemu, żeby Gadu ożywić.
LoB, jeśli nie rozwiążesz problemu, a Cię strasznie to Gadu męczy, to zawsze mogę podskoczyć i zamieszać – mój chleb w końcu, ale dla mazdowicza za free ofcoz, hehe. Tylko, że czas będę miał dopiero w niedzielę. Jakby co, to PW.
Ciao,
ostatnio w ferworze zachwytu nad Windowsem usunąłem Avasta, bo pomyślałem, że zbędnie czekam za każdym razem dodatkowych kilka sekund na ładowanie się antywirusa, skoro i tak nie mam żadnych alertów.
Niestety moja radość trwała krótko. Teraz po uruchomieniu systemu mam szary ekran i dopiero trójpalcówka oraz ręczne wznowienie zadania explorer.exe przywraca normalnie system. Dodatkowo uruchomienie msconfig z polecenia Run... powoduje natychmiastowy restart komputera. Zainstalowałem Avasta, znalazł co nieco mikrobów, ale problem z uruchamianiem nadal występuje.
Może jakiś spyware lub ręczna ingerencja? Dziękuję za rady
ostatnio w ferworze zachwytu nad Windowsem usunąłem Avasta, bo pomyślałem, że zbędnie czekam za każdym razem dodatkowych kilka sekund na ładowanie się antywirusa, skoro i tak nie mam żadnych alertów.
Niestety moja radość trwała krótko. Teraz po uruchomieniu systemu mam szary ekran i dopiero trójpalcówka oraz ręczne wznowienie zadania explorer.exe przywraca normalnie system. Dodatkowo uruchomienie msconfig z polecenia Run... powoduje natychmiastowy restart komputera. Zainstalowałem Avasta, znalazł co nieco mikrobów, ale problem z uruchamianiem nadal występuje.
Może jakiś spyware lub ręczna ingerencja? Dziękuję za rady
Podstawowa rada – nie instaluj więcej Avast'a
ani to dobrze nie działa ani nie jest bezinwazyjne w strukturach systemu
Jeśli brakuje Ci jakichś plików systemowych lub pojawiają się błędy to najlepiej uruchom instalatora i wybierz naprawę systemu, żaden program do naprawy rejestru nie zrobi tego tak dobrze
Po całej operacji zainstaluj AVG, Spybot'a i ewentualnie AD-Aware, to wystarczy

Jeśli brakuje Ci jakichś plików systemowych lub pojawiają się błędy to najlepiej uruchom instalatora i wybierz naprawę systemu, żaden program do naprawy rejestru nie zrobi tego tak dobrze
Po całej operacji zainstaluj AVG, Spybot'a i ewentualnie AD-Aware, to wystarczy
PARTYBOY ma avasta od ponad 3 lat i zero kłopotów więc nie zgodzę się z tobą no może te parę sekund w plecy przy starcie ale to wszystko
Nie rozmawiaj z idiotą najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu a potem zabije doświadczeniem !
- Od: 22 maja 2008, 14:03
- Auto: 323F BA 1.5
Czy ta naprawa idzie bez płyty? Mam ori Windowsa na dysku. Dzieki za rady
PS. I ja bylem do tej pory zadowolony z Avasta, taki nieupierdliwy
PS. I ja bylem do tej pory zadowolony z Avasta, taki nieupierdliwy